De voorzitter van het parlement Wan Muhamad Noor Matha (Editorial credit: SPhotograph / Shutterstock.com)

De voorzitter van het parlement Wan Muhamad Noor Matha, heeft 22 augustus aangewezen als de dag voor de volgende gezamenlijke zitting van het Thaise parlement om te stemmen over een nieuwe premier.

Hij gaf aan dat hij samen met senaatsvoorzitter Pornpetch Wichitcholchai tot overeenstemming over deze datum is gekomen.

Deze beslissing volgde nadat het Grondwettelijk Hof een verzoekschrift had verworpen dat twijfels uitte over de grondwettelijkheid van het parlementaire besluit om de herbenoeming van Move Forward-leider Pita Limjaroenrat te verwerpen.

Wan Muhamad heeft aan de pers medegedeeld dat hij het juridische team opdracht zal geven de details van het Hofbesluit te bestuderen. Hij zal de kwestie donderdag om 14.00 uur bespreken met de fractievoorzitters van zowel het Huis als de Senaat.

Met betrekking tot een motie van Move Forward-parlementslid Rangsiman Rome, die het parlement oproept om de afwijzing van Pita’s herbenoeming te herzien, gaf Wan Muhamad aan te verwachten dat dit onderwerp op 22 augustus besproken zal worden. Hij benadrukte dat deze discussie volgens de vastgestelde regels moet plaatsvinden.

In een recente parlementszitting hield Rangsiman de kamer bezig met zijn motie, waardoor er geen tijd meer was voor andere agendapunten. Als gevolg daarvan besloot Wan Muhamad de vergadering plotseling te beëindigen.

Bron: Thai Public Broadcasting Service 

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website