Foto: Ringo Chiu / Shutterstock.com

Hoewel Thailand van plan is om vanaf juli dit jaar alle coronaregels af te schalen, blijft de dubbele testverplichting vooralsnog wel bestaan (PCR-test voor vertrek en bij aankomst).

De Tourism Authority of Thailand (TAT) bereidt een plan voor om de reisregels te versoepelen in overeenstemming met de tijdlijn van de regering om Covid-19 op 1 juli tot een endemische ziekte te verklaren. De TAT laat dan ook vandaag weten dat zij gaan voorstellen om per 1 juli de Thailand Pass af te schaffen.

De TAT is van plan om tijdens de volgende vergadering van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) op 18 maart een verdere versoepeling van de reisvoorschriften voor te stellen. Welke dat exact zijn zijn is niet bekend gemaakt.

De toeristische doelstelling voor inkomsten en aankomsten dit jaar, worden door de TAT naar beneden bijgesteld vanwege de stijgende olieprijzen en inflatie, veroorzaakt door de Russische invasie van Oekraïne, aldus TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn.

Bron: Bangkok Post

11 reacties op “TAT wil afschaffing Thailand Pass per 1 juli aanstaande”

 1. Jahris zegt op

  Uitstekend nieuws, hoe eerder hoe beter. Mooi excuus overigens om de tegenvallende bezoekers aantallen te wijten aan de Russische invasie in Oekraine. Dat lag echt niet aan de Thailand Pass hoor ! 🙂

  • Dennis zegt op

   Die invasie, waarin Thailand neutraal probeert te blijven, is echt wel een dingetje hoor. De Russen waren de afgelopen maanden een van de grootste groep die in Thailand aan kwam. Met de gecrashte roebel én de ingetrokken creditcards Mastercard en Visa, is Thailand voor veel gewone Russen gewoonweg niet meer te doen in praktische en financiële zin

   • Jahris zegt op

    Ongetwijfeld, heb het zelf in januari nog meegemaakt in ons hotel in Jomtien, inderdaad vrij veel Russen. Maar die invasie veroorzaakt volgens mij toch echt niet de al lang tegenvallende bezoekers aantallen. Al kan het de komende maanden uiteraard ook wel van invloed zijn.

    De Thai hebben uiteraard alle inkomsten nodig dus daarvoor is het triest maar voor mij persoonlijk mogen ze zo lang mogelijk wegblijven.

   • Eric zegt op

    Het zal niet aardig klinken maar… prima dat er een stuk minder Russen buiten Rusland kunnen reizen. Laten we eerlijk wezen: de gemiddelde Rus is een waardeloze toerist. Iedereen die met Russen te maken heeft gehad of ze ziet rondlopen kan dit beamen. Die enkele uitzondering daargelaten uiteraard want we mogen niet generaliseren (tsja..).

    In Turkije zijn overigens veel hotels “Russian Free” dwz: er word een garantie geven dat er geen Russische toeristen in het hotel logeren. Dit is niet voor niks.. Uiteraard is de reden waarom het voor veel Russen niet te doen is om naar Azie te reizen verschrikkelijk. Ik hoef niet uit leggen waarom.

 2. Stan zegt op

  Jammer dat de test bij aankomst blijft. Ik als gewone toerist die maar drie weken vakantie heeft ga niet het risico lopen om na aankomst een positieve uitslag te krijgen en dan 14 (of dan misschien 10) dagen in quarantaine te moeten.

  • Astrid zegt op

   Ja heel jammer dat die twee testen nog blijven, wij zijn verwend Thailand bezoekers, normaal gesproken twee keer per jaar, zijn al twee jaar niet geweest, puur vanwege die klote tests. Test weg, wij zijn er weer.

   Inderdaad het risico is te groot om positief getest te worden.

  • Eric zegt op

   Eens. Ik ben volledig gevaccineerd en heb corona (omikron) 3 weken terug gehad. Qua anti-lichamen zou het onderhand wel goed moeten zijn, ik ga dus geen booster halen. Ontopic weer: de eerste 2 maanden nadat je corona hebt opgelopen heeft het sowieso geen zin om te testen (bron: RIVM). De kans dat je positief getest word is groot. En dan heb je ook nog de false positives. Bovendien weet ik niet hoeveel “cycles” er worden gebruikt tijdens de test m.a.w. als ze iets willen vinden lukt dit ook…

   De test bij aankomst is mij een doorn in het oog. Die PCR-test hier is al irritant omdat je een vliegticket hebt gekocht en waarschijnlijk meerdere kosten hebt gemaakt. Maar als je dan ook nog bij aankomst word getest… nee. Dit risico zou ik ook niet lopen.

 3. T zegt op

  Ja en dan breekt net het slappe seizoen aan als ze slim waren werd het per direct afgeschaft.
  Zeker nu ze heel veel toerisme uit Oost Europa gaan mislopen de komende tijd.

 4. Bob zegt op

  In Nederland kun je tegenwoordig al een speeksel PCR test doen inplaats van de keel-en neusswab.
  Zodra dat ook in Thailand mogelijk is dan ga ik daar naar toe.
  Ik heb al de Omicron Covid gehad, en vraag me af waarom ik ook nog moet boosteren om in aanmerking
  te kunnen komen om niet in quarantaine te moeten.

  https://www.mednet.nl/nieuws/opinie-speekseltesten-als-alternatief-voor-de-keel-neustest/

  https://coronapcrtesten.nl/speeksel-antigeen-sneltest/

  • Willem zegt op

   Niemand hoeft te boosteren. Je hebt helemaal nog geen vaccinaties gehad neem ik aan.

 5. Henkwag zegt op

  Het zal een kwestie van interpretatie zijn, maar ik heb het in de verschillende media iets anders gelezen: per 1 juli worden alle maatregelen afgeschaft (dus niet vanaf 1 juli) en in de maanden daaraan voorafgaand worden er al stukje bij beetje versoepelingen ingezet. Daarnaast hebben een aantal belangrijke “captains of industry” er bij de regering op aangedrongen om, teneinde het herstel van de economie zoveel mogelijk te bevorderen, zo spoedig mogelijk de “Test and Go” toestand af te schaffen. Behalve het mogelijke gemis aan Russische toeristen ziet Thailand ook dat andere toeristische bestemmingen in de regio (Bali, Singapore) steeds meer hun grenzen opengooien voor gevaccineerde toeristen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website