Taiwan is voornemens om het visumvrij reizen naar het land voor Thai te beperken van zesmaal naar tweemaal per jaar. Sinds de visumvrijstelling in 2016, is het aantal Thaise prostituees in Taiwan flink toegenomen. Naar verwachting gaat de nieuwe visumregel voor Thai in op 1 augustus volgend jaar, maar het parlement moet nog eerst akkoord gaan.

Recent ontstond er veel ophef in Taiwan omdat in april een Thaise sekswerker positief is getest voor HIV en mogelijk honderden klanten heeft geïnfecteerd.

Ook de Filipijnen en Brunei overwegen een dergelijke maatregel. De afgelopen twee jaar is het aantal aankomsten uit de drie landen met 410.000 toegenomen, ook daar nam het het aantal Thaise sekswerkers fors toe.

Het besluit kan ook een reactie zijn op een eerder voornemen van Thailand dat Taiwanezen die het ‘Land van de Glimlach’ willen bezoeken een visum dienen aan te vragen bij een door de regering erkend reisbureau. Daarvoor moesten ze dan 500 baht betalen. Veel Taiwanezen zijn boos over dat plan en ook de Taiwanese oppositiepartij heeft scherpe kritiek geuit op de eenzijdige regeling.

Naar aanleiding van de weerstand heeft Thailand het voornemen afgeblazen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website