Een video met voorbeelden van ongelukken in de praktijk moet Thaise ouders bewust maken van het feit dat het kopen van een motorbike voor (te) jonge kinderen een fatale fout kan zijn.

In de waargebeurde video is te zien hoe een vader zijn jonge zoon in schooluniform wil belonen voor zijn goede schoolresultaten. Hij krijgt een motorbike cadeau. De jongen rijdt weg van zijn huis en krijgt onmiddellijk een ongeluk.

De video, is gemaakt door de Child Safety Promotie en Injury Prevention Research Center (CSIP). Zij waarschuwen dat per jaar er ongeveer 15.800 Thaise kinderen betrokken zijn motorfiets-gerelateerde ongevallen. 700 van hen komen daarbij om. De meeste slachtoffers zijn tussen 12 en 15 jaar.

Een op de drie ongevallen vinden plaats binnen een kilometer van huis.

Je kan hier de video bekijken: http://www.bangkokpost.com/vdo/thailand/1053713/700-children-killed-in-bike-accidents-in-thailand-each-year

Aan het einde van het filmpje zie je nog een aantal voorbeelden van gruwelijke ongevallen.

4 reacties op “‘Rij veilig en studeer hard’ (video)”

 1. Peter zegt op

  Geef mij de leiding bij de politie en het is verleden tijd.

 2. erik zegt op

  Kinderen kunnen ingaand hun 15e verjaardag een cursus ‘motosaai’ gaan volgen, theoretisch en op de oefenbaan. Na het examen krijgen ze een jeugdrijbewijs dat een jaar geldig is, daarna weer de bankjes in. Het rijbewijs mag worden gebruikt tot, meen ik, 125 cc.

  Daarmee geeft de overheid aan dat onder 15 een motosaai volstrekt taboe is maar je moet ze de kost geven die heel jong op zo’n ding stappen (al is een fiets net zo link in dit land). Maar met of zonder rijbewijs, onheil komt vaak van achteren, door gaten in de wegen, alcohol en ander dingen. In een auto kun je ook gemangeld worden, volstrekte veiligheid is een illusie in dit land. En elders?

  • Daniel VL zegt op

   De wet zegt 15 jaar is minimum leeftijd. Het rijbewijs is een tijdelijk lijk voor de auto 1e jaar.

 3. RobHH zegt op

  Mijn stiefzoon van net 14 ‘hoort er al niet meer bij’ op school omdat hij geen brommer rijdt. Kan dus niet meepraten met zijn maatjes…

  Ikzelf vind een brommer op zo’n jonge leeftijd onverantwoord. Gelukkig is mijn vrouw dat met me eens. Maar ik zal haar toch het filmpje laten zien om mijn mening nog eens te onderbouwen.

  Dat van dat jeugdrijbewijs wist ik niet. Nooit van gehoord. Maar dan laten we hem volgend jaar maar zo beginnen. Uiteindelijk ontkom je er toch niet aan.

  Maar voorlopig doet hij het maar met zijn nieuwe fiets die we hem voor zijn veertiende verjaardag hebben gegeven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website