De lijst van 6.000 invloedrijke criminele personen waar de overheid jacht op maakt (zie: Regering jaagt op 6.000 criminelen) kent een aantal opmerkelijke feiten. Het zou onder andere gaan om legercommandanten, politie en ambtenaren. Zo staan er tweehonderd politieagenten op waarvan enkelen met de rang van generaal.

Politiecommissaris Chakthip heeft dat gisteren toegegeven, nadat vice-premier en minister van Defensie Prawit, onthuld heeft dat op de opgestelde zwarte lijst namen van actieve en gepensioneerde leger- en politieofficieren staan alsmede lokale ambtenaren.

De personen op de lijst hebben zich schuldig hebben gemaakt aan bij elkaar zestien strafbare feiten, zoals het stelen van overheidsgrond, drugshandel, belastingontduiking, geld uitlenen tegen woekerrentes en oplichting van toeristen.

Omdat in een aantal gevallen het bewijs onvoldoende is om hen te vervolgen, moeten zij een verklaring ondertekenen waarin ze beloven hun illegale activiteiten te beëindigen. Daarvoor zou Chakthip al met de betreffende generaals hebben gesproken. Wel kunnen ze disciplinaire en juridische actis tegemoet zien en wordt er onderzoek gedaan om eventueel hun vermogen in beslag te nemen. De generaals ontkennen betrokkenheid bij illegale activiteiten.

De politie in Sa Kaeo heeft gisteren op twaalf plaatsen invallen gedaan op zoek naar de personen op de lijst.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Hoge politieofficieren op lijst met gezochte criminelen”

  1. Nico zegt op

    Maar als je een huis bouwt in een natuurpark, of zelfs een heel Hilton hotel of een race circuit in Buriram, dan is het bewijs toch (hopelijk) wel geleverd. of………… valt dat ook onder;

    … onvoldoende bewijs om hen te vervolgen, moeten zij een verklaring ondertekenen waarin ze beloven hun illegale activiteiten te beëindigen.

    Amazing Thailand

  2. Jacques zegt op

    Ik heb begrepen dat Prayut nog een aantal jaren doorgaat met het runnen van dit land. Mede om zijn aanpakbeleid te kunnen verwezenlijken van de fraudeurs, want met een nieuw kabinet zal alles snel weer in het oude vervallen en zien we weer veel van het zelfde en worden ze zeker niet gestraft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website