Een politieagent in Phuket die probeerde in te grijpen tijdens een ruzie tussen twee andere politieagenten is daarbij doodgeschoten, de twee ruziemakers raakten gewond door de kogels die ze op elkaar afvuurden.

De schietpartij vond buiten aan de voorkant van een pub plaats. Er werden drie gewonde politieagenten aangetroffen die allen schotwonden hadden. Ze werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar een van hen overleed.

Hetis onduidelijk waar de ruzie over ging.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Politieagent in Phuket gedood door collega’s bij ruzie in bar”

 1. erik zegt op

  RIP. Maar je vraagt je af wat soort opleiding dit soort lieden hebben en hoeveel sneller ze de wapens pakken als het niet om een collega gaat maar om een verdachte.

 2. Leo Th. zegt op

  Volgens Phuket News vond de schietpartij plaats bij Seahorse circle in Phuket Town, een geliefd uitgangsgebied. Een officier van Phuket Immigration, die zwart bij kluste als beveiliger bij Haophan Restaurant and Pub toen een groepje van 5 man rond middernacht daar naar binnen wilde gaan. Er werd om legitimatie gevraagd en één persoon, die zoals later bleek een agent uit Kathu was, kon geen legitimatie tonen en was geïrriteerd teruggelopen naar zijn auto. De beveiliger was hem achterna gelopen waarop de agent zijn pistool trok en de beveiliger (de immigratie officier) daarmee op zijn hoofd sloeg om vervolgens een schot in de lucht af te vuren. In de pub zat een andere agent te eten en die was na het horen van het pistoolschot naar buiten gelopen en op de dader afgelopen. De naar buiten gelopen agent werd vervolgens door de dader onder vuur genomen en in zijn borst geraakt. Deze agent schoot terug en raakte de dader/agent uit Kathu 3 maal. De overleden agent is degene die naar buiten was komen lopen. De agenten waren in burger.

 3. Rens zegt op

  De polite is duidelijk niet je beste vriend in dit geval, het gebrek aan discipline blijkt maar weer eens.
  Onduidelijk waar de ruzie over ging?? Hoogstwaarschijnlijk om niets wat het waard was om de ander er voor om te leggen. Heetgebakerd volk met lange tenen.

 4. jacques zegt op

  Ja een politieagent die er bijklust in vrije tijd als uitsmijter c.q beveiliger, een andere agent in burger, kennelijk buiten diensttijd met een vuurwapen bij zich. Hun aanwezigheid in een bar waar natuurlijk het nodige aan Bacchus geofferd wordt waardoor het brain ook enig nadelige invloed zal gaan vertonen. Als je de optelling doet en ook nog eens beziet wat de standaard politieopleiding inhoudt dan weet je dat dit problemen gaat geven.

  Er zijn veel vaker incidenten geweest en men leert slecht of niet van dit soort tragische incidenten.
  Er is veel mis in de maatschappij van Thailand en de politie maakt daar deel van uit. Het is telkens wachten op……. weer een nieuw geval die in het nieuws komt. Een boeiend land of toch meer een triest land, zeg het maar, je kunt er alle kanten mee op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website