De politie van Pattaya had de maandag gearresteerde Russische maffiabaas Alexander Matusov al in december 2012 kunnen arresteren toen hij aangifte deed van de beroving door een transgender prostituee, die hij op Jomtien beach had opgepikt.

Volgens Matusov, die onder zijn eigen naam aangifte deed, was hij 1,5 miljoen baht lichter gemaakt, na te zijn gedrogeerd. Hij werd in zijn woning in naakte en bewusteloze toestand gevonden.

De politie verzuimde de ‘most-wanted’ lijst van Interpol te raadplegen, waar Matusov al sinds 2009 op stond. Volgens de politie is dat geen standaardprocedure bij slachtoffers van misdrijven en haar database systeem doet dat ook niet automatisch. Een inspecteur van de immigratiepolitie in Chon Buri wijt dit aan het ontbreken van een link tussen de datebase van Interpol en die van de lokale politie.

Niettemin blijft het merkwaardig dat de politie de kans op arrestatie liet lopen, want Matusov’s volledige naam werd door de lokale pers gebruikt gedurende het onderzoek naar de beroving dat een maand in beslag nam. Matusov werd pas maandag in de boeien geslagen toen hij in Sattahip dronken en met ontbloot bovenlijf op zijn motorfiets tegen het verkeer in reed.

Matusov kwam in het vizier na de aangifte door een Rus, die hem ervan beschuldigde een borgsom van 500.000 baht te hebben achterover gedrukt. Dat geld had hij gestort voor de aankoop van een condominium dat eigendom van de maffiabaas was. Pas toen kwam de politie erachter wat Matusov allemaal op zijn kerfstok had. Hij werd vervolgens een week gevolgd. Nadat de Russische ambassade en Interpol zijn identiteit hadden bevestigd, haalde de politie de boeien tevoorschijn.

Matusov kwam in 2009 op een vervalst Armeens paspoort naar Thailand. Sindsdien woont hij er op een retirement visa. In Rusland leidde hij een bende, die verantwoordelijk wordt gehouden voor zestig moorden. Morgen voelt Interpol hem aan de tand.

(Bron: Bangkok Post, 29 juni 2014)

6 reacties op “Politie van Pattaya liet maffiabaas in 2012 lopen”

 1. bert zegt op

  En opgeruimd staat netjes!! Dit soort lui verdienen niks beter als een klein hokje met van die ijzeren spijltjes voor hun raam.

 2. Khun Peter zegt op

  Ook bijzonder dat deze (vermoedelijke) crimineel zelf naar de politie gaat als hij een keer te grazen wordt genomen. Komt nogal kinderachtig over.

 3. Pim zegt op

  Ben ik lekker mee ,nu heb ik geen kaviaar leverancier meer .

  Alle gekheid op een stokje .
  Ik vraag mij altijd af hoe de dames uit Rusland een in Thailand verboden beroep kunnen doen .
  Daarbij krijg ik ook steeds meer vraagtekens over andere praktijken veel voorkomend in Pattaya .
  Hopelijk gaat de junta daar ook eens iets aan doen .
  Het is niet alleen daar ,in NL kunnen ze er ook wat van uit alle windstreken komt daar Pieter met zijn knecht .

  • janbeute zegt op

   Een antwoord op je vraag Pim is heel simpel .
   Hoe kunnen de dames uit Rusland , en niet alleen uit Rusland hoor , hun zondige beroep uitoefenen in Thailand ??
   Stel die vraag maar eens aan de lokale politie .
   Ze zullen niet blij zijn met je vraag , dat is zeker daar enkelen van hun het antwoord maar al te goed kennen .

   Jan Beute .

 4. rebell zegt op

  Hij die geloofd, dat de politie er helemaal niets van wist en helemaal per toeval er achter kwam dat heel toevallig een wolrd wide gezochte boef heel toevallig en per vergissing in Thailand leefd, is toevallig helemaal verkeerd bezig. Ik kann me niet voorstellen dat deze meneer te voet van Rusland over de grens is gekomen, zonder dat het iemand bemerkt heeft.
  Moet jij eens proberen in Thailand, morgen een bonnetje voor verkeerd parkeren niet te betalen. Dat word lachen en dat zonder dat je op de lijst van Interpol staat.

 5. theoS zegt op

  Een Mafia baas die zich laat beroven?De Siciliaanse Mafia ligt in de kreukels van het lachen.Wat een zielig figuur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website