De politie van Phuket heeft bevestigd dat de 26-jarige Bredaenaar Stephan Buczynski, die zondag dood werd gevonden in Phuket, is verdronken.

Zoals wel vaker in Thailand volgden de tegenstrijdige berichten elkaar op de afgelopen dagen. Inmiddels heeft Pol luitenant-kolonel Angkanit Danpitaksat, adjunct-hoofdinspecteur van het Kathu Police Station, andere geruchten zoals moord ontkracht: “Het is bevestigd door een arts van Patong Hospital dat de heer Buczynski is verdronken.”

Gisteren meldden verslaggevers dat de arts die de autopsie verrichtte, liet weten dat er geen water in de longen van Stephan was gevonden en er daarom geen sprake kon zijn van verdrinking.

Inmiddels is ook duidelijk dat de Nederlandse man eerder die week betrokken was bij een opstootje. Volgens de politie raakte hij op 8 januari samen met een vriend slaags met een Australiër net buiten een discotheek. Zowel de Australische man als Buczynski zijn daarna naar het ziekenhuis gegaan, hoewel alleen Buczynski is behandeld omdat hij in het gezicht was geslagen.

Buczynski, zijn vriend en de Australiër zijn na het voorval ondervraagd door de plaatselijke politie. De Australische man erkende schuld en nam de kosten voor de behandeling van Buczynski op zich.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website