Een gezamenlijke ploeg van honderd politieagenten en soldaten heeft gisteren een inval gedaan in de woning en kantoren van Pian Kisin, voormalig burgemeester van Patong, en zijn zoon. Beiden worden verdacht van illegale transporten, afpersing, het verdringen van concurrenten en (sinds 2005) belastingontduiking. Hotels en vakantieparken fungeerden daarbij als dekmantel.

De verdachten persten hotels en touroperators af, ze gebruikten particuliere wagens voor een taxidienst, verhinderden dat taxichauffeurs die geen lid waren van hun taxicoöperatie, hun werk konden doen en schakelden andere zakenlui uit.

De politie heeft drie maanden aan de zaak gewerkt om het bewijsmateriaal te verzamelen. Dat heeft geresulteerd in 27 arrestatiebevelen en 12 huiszoekingsbevelen voor Pian, zijn zoon Preechawut en enkele familieleden.

‘De verdachten zijn invloedrijke figuren in de lokale politiek en ze vormen de grootste maffia in Phuket’, zegt Panya Mamen, commissaris van de Provincial Police Region 8. ‘Ze steunen ook politici financieel.’

Behalve politie en leger nam ook personeel van de marine, het Ani-Money Laundering Office (Amlo) en de Belastingdienst deel aan de invallen.

In totaal werd op acht plaatsen een inval gedaan. Pian en zoon werden daarbij niet aangetroffen, wel zijn echtgenote die zei niet te weten waar haar man was. Naar verluidt zou de man op zakenreis in Bangkok zijn. In de woning (foto) werden een geweer en documenten gevonden.

De politie heeft nog geen idee wat de waarde is van de bezittingen die geconfisqueerd kunnen worden. Nadat ze haar onderzoek heeft afgerond en het dossier aan Amlo heeft overgedragen, gaat dit kantoor onmiddelllijk beslag leggen op Pian’s vermogen.

(Bron: Bangkok Post, 29 augustus 2014)

1 reactie op “Politie en leger op zoek naar maffiabaas Phuket”

 1. martin stalenhoef zegt op

  Het is natuurlijk heel goed dat ze dat soort lui aanpakken en ook Pattaya is aan de beurt
  maar het nare gevolg hiervan is dat op Koh Lanta( waar ik een restaurant op het strand heb) en heel Thailand bijv. geen strandstoelen en parasollen geplaatst mogen worden
  En waarschijnlijk ook geen tafels en stoelen en barbecue op het strand
  Ook een nieuwe wet is dat er geen reklame gemaakt mag worden van alkohol,geen merken op
  de bierglazen enz. Geen Happy Hour borden geen rekommendatie van een bepaald soort cocktail
  geen verkoop na 24.00 Als dit toch gebeurd kan de eigenaar 6 maanden opgesloten worden
  Ik woon in de zomer 3 maanden in Zweden maar ik denk dat Thailand op deze manier meer en meer
  op Europa wil lijken
  De markten met fruit en groente moeten meer mooi gemaakt worden maar deze mensen hebben daar absoluut geen geld voor er waren hevige demostraties in Krabi hierover

  Met teveel vebod denk ik dat de toeristen Thailand gaan mijden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website