Phuket beeft nog een maand

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
18 april 2012

Phuket krijgt nog een maand te maken met lichte aardschokken van 1 tot 2 op de schaal van Richter, nadat het eiland maandag werd getroffen door een aardbeving van 4,3 op de schaal van Richter.

Aan de schokken komt een eind wanneer een tak van de actieve breuklijn Klong Marui tot rust is gekomen.

Suwit Kosuwan, directeur van de Active Fault Research Division van het Mineral Resources Department, vermoedt dat de twee grote aardbevingen van woensdag voor de kust van Sumatra de breuklijn Khlong Marui in beweging hebben gezet. De Klong Marui breuklijn ligt onder de provincies Surat Thani, Krabi en Phangnga. Een andere actieve breuklijn die mogelijk beïnvloed is, is de 270 kilometer lange Ranong breuklijn, die onder de provincies Ranong, Chumphon en Prachuap Khiri Khan loopt.

Lertsin Raksaskulwong, directeur van het Environmental Geology and Geohazard Bureau, zegt dat niet hoeft te worden gevreesd voor een zware aardbeving. De zwaarste met een kracht van 5,9 vond plaats in 1983 in de provincie Kanchanaburi.

Negen aardschokken

Nadat Phuket maandag was opgeschrikt door een beving van 4,3 zijn er die dag en dinsdag negen aardschokken geweest, de laatste van 3,1 rond 12 uur op dinsdag. Het district Thalang in Phuket is door de provincie uitgeroepen tot rampgebied om compensatiebetalingen mogelijk te maken. In het district hebben 33 huizen scheuren opgelopen. Gebouwen in de stad Phuket die 80 tot 120 jaar oud zijn, en hoge gebouwen zullen worden geïnspecteerd om voorbereidende maatregelen te nemen.

 


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website