De autoriteiten in Pattaya willen, net zoals Bangkok, een tunnel met een doorsnede van 2,2 meter aanleggen om overvloedig regenwater af te voeren.

Volgens burgemeester Anan is het plan besproken met het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het Department of Public Works and Town and Country Planning (DPT) heeft al een ontwerp gemaakt. Het project gaat 1,87 miljard baht kosten, te financieren uit de regeringssteun voor de Eastern Economic Corridor (EEC) in Chon Buri, de begroting voor 2019 en het budget van het DPT.

De tunnels krijgen een verbinding met drie wateropslaggebieden en verder met een tunnel van 3,6 meter doorsnede bij Wat Boonsampan, die naar een tank loopt waar de waterstroom wordt afgeremd en vervolgens naar zee wordt afgevoerd. De aanleg van de tunnel gaat drie tot vier jaar duren.

Er worden nagedacht over de keuze of het water over het strand of via een tunnel dieper in zee wordt geloosd. Het Marine Department is bang voor erosie wanneer het water via het strand wordt afgevoerd. Tevens moeten plannen worden gemaakt om afval en troebel water tegen te houden die de zee kunnen vervuilen.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website