Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle niet-essentiële reizen naar een deel van het zuiden in Thailand. Dit aangepast reisadvies heeft te maken met de overstromingen in een aantal provincies. Door heftige regenval staat een deel van Koh Samui onder water. Ook andere populaire toeristische bestemmingen kampen met wateroverlast.

De provincies Chumphon, Trang, Surat Thani, Nakhon si Thammarat en Phatthalung zijn het zwaarts getroffen. Er zijn een aantal doden te betreuren. De aangrenzende provincies met waaronder Krabi, Phuket, Pangnga en Ranong hebben ook last van zware regenval.

Toeristen gestrand door overstromingen

In het zuiden van Thailand zijn in totaal duizenden toeristen gestrand. Volgens het ministerie hebben zich nog geen Nederlanders gemeld die in de moeilijkheden zitten. Buitenlandse Zaken raadt mensen die naar die gebieden willen reizen aan om de media goed te volgen. Reizigers die hierdoor hun transitbestemming niet meer kunnen bereiken, wordt geadviseerd contact op te nemen met hun reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Reizigers die gestrand zijn in Thailand doen er verstandig aan om contact op te nemen met hun reisverzekeraar.

Nederlandse toeristen op Koh Samui

De Nederlanders op Koh Samui proberen er het beste van te maken. Nanda schreef gisteren op Thailandblog:

“We zitten vlak naast het vissersdorpje in boput in Lawana Resort. Wij zitten gelukkig iets hoger en droger. Je ziet overal kleine watervalletjes die het regenwater vanuit de bergen wegvoerd.
In Chaweng bij hotel Poppies, vlak bij het vliegveld, staan de mensen tot hun middel in het water en was er vandaag geen electriciteit. Verder naar het zuiden is er een rots op de weg gekomen waardoor er daar helemaal geen verkeer mogelijk is.
Morgen (woensdag) wordt er 95% regen verwacht en o % zonnetje, dus……
Op dit moment is het gelukkig wel eventjes droog. We maken er maar wat van en we komen echt wel een keertje thuis… maar wanneer?”

Sinds zondag geldt de noodtoestand in een aantal zuidelijke provincies. Ongeveer 265.000 mensen zijn getroffen door de overstromingen. De zware regens duren nu al zes dagen. De grote hoeveelheden neerslag in het zuiden van het land zijn zeer ongewoon voor de tijd van het jaar. Op Koh Samui is het in maart normaal gesproken droog en erg heet.

Het weer in Thailand is te volgen via de website: www.tmd.go.th

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Overstromingen Zuid-Thailand: BuZa ontraadt reizen”

 1. Harold zegt op

  Dodental is inmiddels opgelopen naar tien volgens berichten op Twitter.

 2. hans zegt op

  Ik heb net gegoogled thailand overstromingen kun je verscheidene actuele bronnen vinden in het nederlands over de situatie nu in thailand

  • Nederlandse bronnen zijn niet actueel. Reizigers kunnen het beste onze Twitter berichten volgen of The Nation / Bangkok Post.

   • hans zegt op

    misschien handig dan om de adressen erbij te zette, ik had namelijk gekekn op tmd wat je vermeldde, maar zag alleen thaise tekst en dat kan ik niet lezen, dodental nu trouwens op 11

    • rob zegt op

     op tmd pagina, rechtsboven: een Engels vlaggetje, aanklikken en je krijgt de site in het Engels

    • @ Hans, eerst even goed kijken/lezen en dan reageren. Zie reactie van Rob

   • Harold zegt op

    Mocht je goede bronnen op Twitter willen volgen, dan kun je @Tulip_Oum @veen_NT of @georgebkk aan je lijst toevoegen.

    En natuurlijk @thailand_blog in de gaten houden!

 3. A. de Haan zegt op

  geachte redaktie van Thailandblog,

  De website wordt steeds geopend met :

  Overstromingen zuid Thailand: BUZA ontraadt reizen van 30 maart 2011.

  Ik kom pas op de huidige situatie als ik klic op Khun Peter.(redaktie)

  Waarom niet direct op de huidige situatie.?

  Verder een uitstekende site, waar ik veel informatie krijg over de huidige situatie.

  gr. Ton de Haan

  • @ Je komt via Google op die pagina. Je kunt gewoon http://www.thailandblog.nl bezoeken, het nieuwste bericht staat altijd bovenaan (dat is het principe van een blog). Gemakkelijker kunnen we het niet maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website