Nok Air blijft vluchten annuleren

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Vliegtickets
23 februari 2016

Wie overweegt om met Nok Air te vliegen moet deze dagen goed in de gaten houden of de vlucht wel doorgaat. Schrapte de maatschappij eerder al 20 vluchten voor vandaag, het einde is nog niet in zicht. Zo zijn een aantal retourvluchten naar Khon Kaen en Trang vanaf vandaag tot en met zondag geannuleerd.

Atthyaya Larpmark, directeur van de luchthaven van Khon Kaen, zegt dat Nok Air één retourvlucht per dag tussen Bangkok en de noordoostelijke provincie van Khon Kaen tot 28 februari heeft geannuleerd. Thai Smile en Thaise AirAsia zouden mogelijk passagiers overnemen. Nok Air vliegt normaal drie keer per dag retour tussen Don Mueang in Bangkok en Khon Kaen. Eén vlucht daarvan is geannuleerd (DD9814 en DD9815).

In de zuidelijke provincie Trang ontvingen passagiers een bericht van Nok Air, dat een van de drie dagelijkse retourvluchten tussen Bangkok en Trang (vluchten en DD7406 DD7407) zouden worden geannuleerd tussen 23 februari en  28 februari.

De problemen bij Nok Air ontstonden op 14 februari, toen er plotseling 10 piloten niet op kwamen dagen en er 17 Nok Air vluchten moesten worden geannuleerd. Ongeveer 3.000 reizigers strandde op de luchthaven van DonMuang. Nok Air liet eerder al weten dat zij vandaag 20 vluchten zouden schrappen.

De Civil Aviation Authority of Thailand onderzoekt het incident op 14 februari. Piloten zouden geweigerd hebben te werken. Volgens Nok Air was de wilde staking het gevolg van ontevredenheid bij piloten over de strengere eisen voor hun luchtvaartbrevet. De piloten zelf ontkennen dat en zeggen dat er geen sprake was van een staking maar van problemen bij de luchtvaartmaatschappij door een ernstig tekort aan piloten.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Nok Air blijft vluchten annuleren”

  1. Anno Zijlstra zegt op

    als er een tekort aan piloten is omdat ze in China meer kunnen verdienen, dan zal het moeten, jammer want ik woon in Khon Kaen, pakken we de bus maar weer , goedkoper ook nog.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website