Meer dan 700 honden die gered zijn van een Vietnamees etensbordje, hebben in overvolle opvangcentra in Buri Ram en Nakhon Phanom het loodje gelegd.  Het asiel in Buri Ram heeft zich over 1.100 honden ontfermd. Sinds augustus zijn 700 dieren overleden. Het asiel in Nakhon Phanom, dat een capaciteit van 800 dieren heeft, verzorgt 1.160 honden.

Zaterdag werd weer een lading van 550 honden onderschept, die het land uitgesmokkeld zou worden. De dieren konden niet in Buri Ram en Nakhon Phanom terecht, maar zijn overgebracht naar Ubon Ratchatani. Zestig honden overleefden de verhuizing niet.

– Regeringspartij Pheu Thai heeft dit weekend twee gevoelige verkiezingsnederlagen geleden. Bij tussentijdse verkiezingen in het district Lam Luk Ka (Pathum Thani) ging de opengevallen parlementszetel over van Pheu Thai naar de Democraten. De man die zijn zetel had opgegeven om mee te doen aan de verkiezing van hoofd van de Pathum Thani provincial administration organisation had pech, want hij verloor van een onafhankelijke kandidaat.

Volgens oppositiepartij Democraten bewijzen de uitslagen dat de kiezers het beleid van de huidige regering afwijzen. De regering zou zich te veel met de eigen problemen bezighouden dan met die van de kiezers. Pheu Thai-woorvoerder Prompong Nopparit en roodhemd-voorzitter Tida Tawornseth wijten de uitslagen echter aan lokale zaken. Pheu Thai en het UDD (roodhemden) zouden niets aan populariteit hebben verloren.

– Een lid van de afscheidingsbeweging Runda Kumpulan Kecil is gisterochtend vroeg doodgeschoten tijdens een vuurgevecht in Rueso (Narathiwat). De man was op het dak van het huis geklommen, waarin hij zich verborgen hield, en nam van daaruit een gecombineerd team van 30 agenten en soldaten onder vuur, dat hem kwam arresteren. Eén agent raakte gewond door een granaat die de man had gegooid.

– In Yala heeft de politie een man gearresteerd die verdacht wordt van de moord op 2 agenten in 2007. De agenten werden tijdens een patrouille bij de Ban Lang dam uit een hinderlaag aangevallen.

 
– De Royal Irrigation Department gaat door met de voorbereidingen voor de bouw van de controversiële Mae Wong dam in de Mae Wong rivier in de provincie Nakhon Sawan. In juli hoopt de dienst de verplichte milieu- en gezondheidseffectrapportage af te ronden. In september is aan 4.000 bewoners van Nakhon Sawan, Uthai Thani en Kamphaeng Phet (de drie provincies die van de dam zouden profiteren) gevraagd hun mening te geven. Volgende maand wordt in Nakhon Sawan een hoorzitting gehouden.

Op 10 april heeft het kabinet het groene licht gegeven aan het project. De dam zet 13.260 rai beschermd bosgebied in nationaal park Mae Wong onder water. Bewoners hoeven er niet voor te verhuizen. Tegenstanders wijzen op de milieuschade. Bovendien menen ze dat de dam geen oplossing vormt voor de droogte- en overstromingsproblemen van de drie provincies.

– Twee illegaal gebouwde vakantiehotels in nationaal park Thap Lan (Nakhon Ratchasima) gaan onherroepelijk tegen de vlakte nu de eigenaren nul op het rekest hebben gekregen van de bestuursrechter. Tot nu toe heeft de parkleiding acht vakantieparken gesloopt. Tegen 118 andere zijn juridische acties in voorbereiding.

– Een 65-jarige Zwitserse vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, nadat ze dinsdag in haar huis in Cha-Am met een hard voorwerp was geslagen. Toen ze werd gevonden, was ze bewusteloos en naakt. Binnen 2 weken is bekend of ze seksueel is belaagd. Een christelijke groep in Cha-Am heeft de politie opgeroepen haast te maken met haar onderzoek.

– Onbekenden hebben gisternacht een steen gegooid naar een bus met 48 passagiers, die onderweg was van Bangkok naar Phuket. De steen verbrijzelde het raampje naast de chauffeur en kwam naast zijn stoel terecht. Door de schrik verloor hij bijna de macht over het stuur.

– Een 3-jarige jongen is om het leven gekomen toen de tuinstoel waarop hij was geklommen, omviel. Zijn 7 jaar oude zusje was getuige van het ongeluk en waarschuwde de buren. De ouders waren niet thuis. De jongen overleed in het ziekenhuis aan een gescheurde lever.

– Exploitanten van pieren in het district Mae Sot hebben bij de autoriteiten van Myanmar geklaagd dat ze afgeperst worden door de Border Guard Force. De BGF bewaakt 20 pieren langs de Moei rivier, waar producten uit de provincie Tal worden gelost. Ieder exploitant wordt geacht 300.000 baht ter bescherming op te hoesten.

 
– Het Kap Choeng ziekenhuis in Surin heeft een kruidenmedicijn ontwikkeld dat gebruikt kan worden als antigif bij cobrabeten. Het medijcijn is getest op 36 agenten van de grenspolitie en later nog eens op 80 mensen en het bleek prima te werken. Het ziekenhuis heeft tot nu toe 46 kruidenformules ontwikkeld als deel van zijn alternatieve medicijnendienst.

– 650 commando’s van de politie en het Corrections Department hebben gisternacht een inval gedaan in de gevangenis van Nakhon Si Thammarat en een grote hoeveelheid mobieltjes en drugs inbeslaggenomen. De gevangenisbewaarders worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de illegale handel. De gevangenisgouverneur is al overgeplaatst, het gevangenispersoneel komt nog aan de beurt.

www.dickvanderlugt.nl – Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website