Het heeft in totaal 14 jaar geduurd maar nu zijn ze gearriveerd: nieuwe stadsbussen voor de BMTA, het openbaar vervoersbedrijf in Bangkok.

De eerste 100 bussen die op aardgas gaan rijden zijn in de haven van Laem Chabang aangekomen en op 29 december volgt een tweede zending van 389 bussen.

De eerste honderd gaan op 21 december de weg op. De aanbesteding en aankoopprocedure heeft in totaal 14 jaar gekost, maar dat mag de pret niet drukken, zegt regeringswoordvoerder Sansern. Volgens hem gaat het vernieuwde wagenpark de kwaliteit van leven en de veiligheid van het minder draagkrachtige deel van de bevolking vergroten. Hij verwacht dat ook meer Thai nu voor het openbaar vervoer zullen kiezen.

De nieuwe bussen zijn van veel gemakken voorzien. Zo is er een speciale instap voor rolstoelgebruikers, zijn er CCTV camera’s in de bus (ook om het rijgedrag van de bestuurder in de gaten te houden), automatische deuren met sensoren, GPS en Wifi.

De BMTA wil naast de bussen op aardgas ook 200 elektrische bussen aanschaffen.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Nieuwe stadsbussen in het straatbeeld van Bangkok”

 1. Bromsnor zegt op

  Wanneer komen die elektrische bussen eens naar pattaya want daar is het echt nodig,mensen met problemen aan de luchtwegen kunnen daar niet meer naar toe, en gezonde mensen lopen een zeer groot risico om problemen te krijgen ivm veel te hoge smog en fijnstof

 2. Kees kadee zegt op

  Ik ben benieuwd hoe de thai ze vinden ben zelf benieuwd hoe veel er in totaal komen in de mooien stad bangkok.
  Ik ga zeker mee met de nieuwe bus weer eens wat anders dan iedere keer de bts.

  • l.lagemaat zegt op

   Het gaat om totaal 489 NVG bussen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website