Penang in Maleisië is een populaire bestemming voor expats en toeristen, met name vanuit Phuket, om aldaar een visum voor Thailand te verlengen of om te zetten in een Non-Immigrant visum voor een langer verblijf.

In Phuket is er een bloeiende visumrun industrie en elke dag vertrekken er minibusjes richting Penang waar hotels, restaurants en taxi’s de bezoekers maar al te graag van dienst zijn.

De reis naar Penang met een minibus duurt ongeveer 10 uur, maar onlangs heeft Air Asia dagelijkse vluchten naar het eiland Penang aangekondigd vanuit Phuket om te concurreren met Firefly Airlines, de enige directe vlucht van Phuket naar Penang. De vlucht duurt ongeveer een uur.

Het is dagelijks druk bij het Thaise consulaat-generaal en in verband hiermee heeft men nu de regels voor een visumaanvraag verscherpt. Vanaf 14 mei aanstaande zullen er maximaal 100 aanmeldingen per dag geaccepteerd worden en het is de bezoekers geraden de aanvraagformulieren correct in te vullen om hun verblijf in Penang niet langer dan noodzakelijk te maken. Mensen met onvolledige documentatie wordt de toegang tot het pand ontzegd en moeten zich dan de volgende dag wederom in een rij opstellen en hopen, dat ze bij de eerste honderd gerekend worden. .

De volledige mededeling van het Royal Thai Consulate-General in Penang kunt u hieronder lezen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Nieuwe regels visumaanvragen Thais consulaat in Penang”

 1. Argus zegt op

  Het behoeft geen betoog dat ‘gasten’ in Thailand zich als gast moeten gedragen en zich ten minste aan de regels meten houden. Maar fatsoen is geen eenrichtingsverkeer. Ook het gastland heeft verplichtingen. Dat geldt natuurlijk eens te meer voor het land dat beweert gasten graag te ontvangen, dat alom toeristenburo’s opricht om gasten aan te trekken en zich ook economisch in belangrijke mate afhankelijk heeft gemaakt van die gastenstroom.
  De eerlijkheid gebiedt te constateren dat Thailand ook nogal wat onfatsoenlijke mensen aantrekt, die zich niets van de regels aantrekken, kennelijk in de veronderstelling dat alles daar kan en mag. Toch geeft het geen pas om goedwillende toeristen – en dan bedoel ik dus niet de Cheap Charleys en de opvallende smalltown-bigtimers – over een kam te scheren met de types die naar Thailand komen om er de grenzen af te tasten.
  Thailand moet het kaf van het koren zien te scheiden.
  De ontvangst bij de consulaten is om te huilen. In Den Haag worden toeristen, longstayers en overwinteraars die een visum willen aanvragen, op het consulaat – een oude kolenkelder onder de ambassade waar je als beoeker erg moet oppassen je hoofd niet te stoten – evenmin vriendelijk ontvangen. Visumaanvragers worden er dikwijls afgeblaft of weggestuurd als kleine kinderen.ook dat moet nu maar eens duidelijk gezegd worden.
  Je voelt je daar gewoon niet welkom, eigenlijk alleen maar lastig.
  Ik heb al verschillende oudere Thailandgangers, die er altijd graag overwinterden, horen zeggen dat zij Thailand op hun eigen blacklist hebben gezet, Wat denkt u d a a r van?

  • Cornelis zegt op

   Geen enkel probleem in die ‘kolenkelder: altijd correct behandeld. Maar ja, ik ben zo onnozel ook de man/vrouw achter het loket correct te benaderen, dat zal het wel zijn………..

  • Rob E zegt op

   Laatst op een thais consulaat geweest en werd daar keurig netjes geholpen. Het kan dus wel.

   P.s
   Wat is en beoeker?

  • Jan Ponsteen zegt op

   Nu als die mensen Thailand niet meer wíllen en op hun blacklist hebben gezet moeten ze maar beter wegblijven híer. Dan gaat het voor mensen die wel willen wat sneller.

 2. Bert zegt op

  Vraag nu al 6 jaar mijn Non imm O op basis van huwelijk aan in den Haag.
  Nog nooit een probleem en de ruim 20 jaar ervoor meestal een toeristenvisum als we langer gingen dan een maand. ook altijd zonder problemen.
  Problemen krijg je als je niet goed voorbereid hebt en niet de juiste documenten bij je hebt.
  Liefst nog een beetje een arrogante toon en dan weet je dat je zonder visum huiswaarts kunt en het later nog eens mag proberen.

  • Jan Ponsteen zegt op

   Ga naar Amsterdam voor een non hmm O je moet wel bankafschriften over de laatste 3 maanden laten zien en je moet positief staan. Ach ja, ze willen geen klooijoos meer in Thailand.

 3. J.H. zegt op

  Nu staat het duidelijk aangegeven bij het consulaat in penang, ben er pas nog geweest en nu moeten ze ook nog een kopie waar de stempel van de maleisische immigratie op staat……dat staat toch in je paspoort??? Het word steeds zotter. Maar hoe vaak is het voorgekomen dat het juist niet duidelijk is welke papieren je bij je moet hebben of ze vragen naar extra documenten die niet staan aangeven op de website (die van den haag is al een ramp)(mails krijg je geen reactie of in steenkolen engels), paar keer meegemaakt bij die vrolijke vogel van de thaise ambassade in den haag. Hij vertelde mij een keer dat als ik de grens over ga van thailand naar maleisie dat ik dan minimaal 1 nacht moest verblijven in maleisie totdat ik weer naar thailand kon terugkeren, zo moest ik het dus ook invulen op de formulieren……vermoeiend die man…….datum in datum uit datum in datum uit etc etc.. Heb de fijne man toen verteld dat ik regelmatig visaruns doe en dat ik dezelfde dag terugkeer naar thailand, een borderbounce. Hij zei dat dat niet kon, ik wist zeker dat het kon omdat ik dat al meedere malen gedaan had. Toen ik hem daar een mee confronteerde was ie duidelijk ”not amused” ….gezichtsverlies was een feit! Laatste keer dat ik daar was voor mijn non o was ie ineens poeslief en zei ie zelfs gedag, dat is nou een manier om met klanten om te gaan tenslotte brengen we daar ook aardig wat centjes, met alleen russen en chinezen gaan ze het niet redden!

  • Jacques zegt op

   Ik denk dat inmiddels de regels wel duidelijk zijn maar dat er telkens weer anders mee om wordt gegaan op de respectievelijke plaatsen. De mensen op de ambassade hebben hun instructies en daar houden ze zich aan. Deze regels gelden ongeacht wat anderen er van vinden. Wel vind ik dat er publieksvriendelijker gereageerd mag worden bij tijd en wijlen. Zelf heb ik niet echt problemen gehad in het verleden, maar er zijn mensen die niet de regels kennen en anders onwetend zijn en die hebben dan hulp nodig en begrip. Dat zijn zeker niet allemaal slechte mensen met kwade bedoelingen of cheap charlies. Niveau verschillen zijn er altijd. Ik merk ook wel een bepaalde stress of moeheid bij het ambassade personeel. Steeds weer het zelfde uitleggen etc. De mensen zouden de rollen eens moeten omdraaien en daar een dagje meedraaien om te zien en voelen hoe dit ze vergaat. Begrip met van twee kanten komen. Wat mij wel stoorde is dat als er een kopietje te kort is dit niet door hun kopieermachine gemaakt kan/mag worden. Je wordt de deur uit gestuurd om ergens in de buurt een kopie te maken. Dan duurt zo’n bezoekje opeens extra lang. Mailen naar ambassades is not done. Dit komt bij vele ambassades voor. Probeer Myanmar maar eens. Nooit antwoord.

   • Rob V. zegt op

    Helemaal mee eens beste Jacques. Van een visumaanvrager mag een correcte houding en voorbereiding worden verwacht, maar ook enig begrip voor hen die geen of weinig ervaring hebben met een visumaanvraag (of dat nu een Thais visum is, Schengen if wat ook). Mensen verdrinken weleens in de informatie en formulieren. Als aanvragers veel dezelfde fout maken dat is wellicht de informatievoorziening niet geheel duidelijk en voor verbetering vatbaar. Anderzijds mogen mensen ook begrijpen dat voor personeel keer op keer dezelfde vragen beantwoorden vermoeiend kan zijn: mensen lezen de brochure of website niet maar vinden dat hun makkelijke vraag door het personeel gegeven moet worden. Maar beeld je eens in dat je dag in dag uit 100x hetzelfde moet antwoorden over iets wat wél gewoon duidelijk op de site staat. Ik herinner me dat in een interview met de NL ambassade een medewerker ook zei regelmatig vragen te krijgen die echt met 3 muisklikken op de site te vinden waren. Kijk als een (hoog) bejaard persoon dan die vraag stelt, maar iemand die vol in het leven staat en wel internet heeft kan toch even naar de site surfen. Alles is geven en nemen, je in een ander verplaatsen, respectvol zijn en boven alles vriendelijkheid tonen.

 4. theoS zegt op

  Toen ik nog werkte en regelmatig naar Penang ging voor een non-o werd mij eind 1970er jaren een visum geweigerd omdat ik 10 dgn overstay had. Na wat heen en weer gepraat kreeg ik toch een non-o met de waarschuwing dat het niet meer moest gebeuren, overstay. Was 1970er jaren dus niks nieuws onder de zon.

 5. Cees zegt op

  Ik heb vorig jaar een visum aanvraag gedaan in “de kelder” in Den Haag, marriage/retirement Visa O-A multiple entry, geen probleem, kon het een week later ophalen, maar ja, je moet wel aan alle eisen voldoen en de juiste papieren meebrengen, op tijd beginnen met het lijstje volgen en afvinken. Heb het geheel op eigen kracht gedaan zonder visumbureau.
  Man achter het loketje was normaal vriendelijk hoor, en ja, hij kan denk ik wel een boek schrijven over de figuranten die voor zijn loket verschijnen. bijvoorbeeld de persoon voor me had enkel een vliegticket en een paspoort met een overstay stempel, ja, dan gaat de man vragen stellen waar hij geen antwoord op kreeg, wel een hoop gekakel van hem en zijn dochter en dat hij een vriendin had in Pattaya, de man was niet echt onder de indruk hiervan en ze werden terug gestuurd uiteraard, maar ook uitgenodigd om met de juiste papieren en antwoorden terug te komen.
  Tis maar net hoe je het zelf brengt, je kunt een visum aanvragen, niet opeisen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website