Door vertrek uit de dienst of overplaatsing naar een nieuwe functie in dienst van Buitenlandse zaken was het noodzakelijk de leemte op de afdeling Politiek en Economie op de Nederlandse ambassade in Bangkok op te vullen. Dat is inmiddels gebeurd, de afdeling is weer op volle sterkte, zij het dat de functies van de drie vertrokken diplomaten nu worden vervuld door een heer, een dame en twee stagiaires.

Thomas van Leeuwen is benoemd als Plaatsvervangend Chef de Poste en Hoofd van de afdeling Politiek en Economie, Kenza Tarqaât is de Eerste Secretaris van de afdeling en het tweetal wordt geassisteerd door de stagiaires Sitra en Priya.

Ik heb Thomas van Leeuwen en Kenza Tarqaât inmiddels op de ambassade ontmoet voor een nadere kennismaking. Ik zou het geen interview willen noemen, want een vragenlijstje had ik niet gemaakt. Het werd een gesprek over enerzijds de twee nieuwe diplomaten en anderzijds het belang van Thailandblog.nl voor de communicatie van de ambassade met de Nederlandse gemeenschap in Thailand.

Thomas en Kenza zijn aan hun taak begonnen en het spreekt vanzelf, dat niet verwacht mocht worden, dat zij al een plan van aanpak hadden om de economische relatie tussen Thailand en Nederland in al zijn aspecten te bevorderen. Daarvoor is het nog te vroeg, beiden zijn druk bezig zich een beeld te vormen, waarbij zo veel mogelijk met Nederlandse ondernemers en Thaise autoriteiten wordt gesproken. Zij hebben bijvoorbeeld al samenkomsten bijgewoond van de organisatie van het midden- en kleinbedrijf in Thailand (MKB Thailand) en de Nederlands-Thaise Kamer van Koophandel (NTCC). Bij hun voorbereiding van hun nieuwe functie hebben Thomas en Kenza ook veel opgestoken van de websites van deze genoemde zakelijke clubs en niet te vergeten van Thailandblog.nl. Over ons blog zei Thomas nog, dat het uitgebreide informatie over Thailand bevatte en het een uitstekende manier van communicatie is met zowel de hier residerende Nederlanders als ook met de vele vakantiegangers, die geinteresseerd zijn in dit mooie land.

Ik stel u aan het team van de afdeling Politiek en Economie van de Nederlandse Ambassade voor:

Thomas van Leeuwen

Thomas (47) is geboren en getogen in Wassenaar en heeft na zijn rechtenstudie in Leiden een aantal jaren als advocaat in de maritieme sector van Rotterdam gewerkt. In 1998 trad hij in dienst van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft daarvoor in verschillende functies op Nederlandse ambassades in Dakar (Senegal) en Helsinki (Finland) gewerkt. Ook vertoefde hij een tijd op Curaçao in dienst van MinBuZa.

In 2011 keerde hij met zijn gezin (zijn vrouw Paulette , zoon en dochter) terug naar Nederland. Hoewel het werk op het ministerie best boeiend was, bleef de drang om naar het buitenland te gaan aanwezig en met de aanstelling nu in Bangkok is zijn wens vervuld. Hij kende Thailand dus niet, maar Thomas vond dat geen belemmering. Hij heeft zich danig voorbereid op zijn nieuwe functie en heeft zich voorgenomen zo snel mogelijk op de hoogte te geraken van alle aspecten, die met zijn werk te maken hebben. Thomas gaat aan het werk om de al nauwe relatie met Thailand verder te bevorderen, waarbij speciale aandacht zal worden besteed aan economische relaties en het belang van een aantal aspecten van de Thaise markt zoals de handel, investeringen en toerisme. Daarnaast vindt hij het een prachtplaatsing, waar hij met zijn gezin volop wil genieten van het leven in Thailand.

Kenza Tarqaât

Kenza is een moderne en charmante jonge vrouw van 35 jaar, die als Eerste Secretaris van de afdeling Politiek en Economie is aangesteld. De rang van Eerste Secretaris wil niet zeggen, dat zij louter administratieve werkzaamheden zal vervullen. Zij vormt met Thomas een team, dat op basis van (bijna) gelijkwaardigheid de handelsbevordering verder gestalte zal geven.

Als u de achternaam Tarqaât buitenlands vindt klinken, dan klopt dat. Kenza is in Nederland geboren en getogen, maar de wortels van de familie liggen in Marokko.

Kenza kende Aziē al wel, eerst als rugzaktoerist heeft zij een aantal landen bezocht tijdens en na haar studie Rechten in Utrecht. Zij heeft nu er nu al een periode in diplomatieke dienst opzitten, want gedurende 5 jaar was zij voor MinBuZa in Vietnam actief. Dat betrof een functie als Consul op het Consulate General in Ho Chi Minh City en later op de Nederlandse ambassade in Hanoi.

De stagiaires

Thomas van Leeuwen krijgt op zijn afdeling naast Kenza met nog 2 dames te maken. Sita Koendjbiharie en Priya Nandram zullen als stageaire kennis maken met niet alleen Thailand, maar ook met het werk in diplomatieke dienst. De ervaring, die zij hiermee opdoen zal op een uitstekende manier passen in hun verdere studie in Nederland. Denkt u nu niet, dat de stageaires goed zijn om koffie te halen en rapporten uit te tikken, want zij maken wel degelijk deel uit van het team. Ik herinner er maar even aan, dat hun voorgangers veel werk hebben verzet bij het totstandkomen van de serie “Fact Sheets”, die de Nederlande ambassade heeft voortgebracht.

Ten slotte

Mijn eerste indrukken van dit team op de afdeling Politiek en Economie is positief. Thomas en Kenza stralen een enthousiasme en bevlogenheid uit om hun nieuwe functie tot een succes te maken. Met de erfenis van hun voorgangers Guillaume, Bernhard en Martin hebben zij een goede basis om Nederlandse ondernemers, die zaken met Thailand doen of willen doen bij te staan.

Persoonlijk vind ik dan nog, dat de kwaliteit van hun werk ook zal afhangen van de betrokkenheid van de nieuw aan te stellen ambassadeur. De helaas overleden Karel Hartogh was een voorbeeld van hoe een ambassadeur mede richting kan geven aan de zo nodige handelsbevordering tussen Nederland en Thailand.

Wij zullen het onderwerp zeker aansnijden in ons eerste gesprek met de nieuwe ambassadeur en ook zullen wij over een bepaalde tijd opnieuw een gesprek met Thomas en Kenza hebben over hun ervaring tot dan toe en hun verdere plannen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Nieuwe gezichten op de Nederlandse ambassade in Bangkok”

 1. l.lagemaat zegt op

  Een goed stuk Gringo!

  Verbijsterend hoe snel de tijd verglijdt.

  Drie maanden geleden had ik nog een goed gesprek met Karel Hartogh, waar hij o.a. aangaf aar Amerika te willen gaan i.v.m. een grotere kans op herstel van zijn ziekte. Helaas is hem die tijd niet meer gegund.
  We zullen hopen dat de nieuwe ambassadeur de ingeslagen beleidskoers zal gaan volgen.

 2. LMAM de Ruyter zegt op

  Fijn de nieuwe Ambassadeur en zijn team te leren kennen. Echter wat mij wel opvalt is de eerste zin van het artikel. Volledigheidshalve zou ik willen opmerken dat de vorige Ambassadeur Mr. K. Hartogh niet uit dienst is gegaan of is overgeplaatst. Wellicht ten overvloede opgemerkt dat de vorige Ambassadeur Mr. K. Hartogh is overleden.

  Dank U

  • Fransamsterdam zegt op

   De tekst van het artikel van Gringo is volledig en correct. Misschien dat u het zelf nog een keer rustig moet lezen.

  • chris zegt op

   Als ik het goed lees, is de heer van Leeuwen niet de nieuwe ambassadeur. Die moet blijkbaar nog worden benoemd.

 3. ton zegt op

  Ik ben vanwege een probleem vorige week naar de ambassade geweest en werd door een Thaise mevrouw in perfect nederlands aangehoord en aangesproken HULDE


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website