Videoclip Nederlandse vader wiens dochter werd verkracht op Krabi

Het toerisme in de kustprovincie Krabi heeft te lijden onder een videoclip van een Nederlandse vader wiens 19-jarige dochter eerder dit jaar werd verkracht, zo liet de Tourism Association president van Krabi, Ittirat Kinglek weten.

Hij onderstreepte dit doordat er annuleringen van toeristen werden gemeld door vijf-sterren hotels in Krabi. Vooral toeristen uit Engeland en een aantal andere Europese landen zagen af van een bezoek aan Krabi omdat zij zich zorgen maakten om hun veiligheid.

Video op Youtube

De bewuste video is twee weken geleden op Youtube geplaatst en heeft zich razendsnel verspreid. Veel toeristen hebben nu een verkeerde indruk van Krabi gekregen. Hij verwees naar “Evil Man from Krabi”, een videoclip, waarin een vader zegt dat zijn dochter werd verkracht op haar 19-jarige verjaardag in Ao-Nang Beach. De vader van het slachtoffer, een Nederlandse zanger, maakte de clip. Met het protestlied eist hij gerechtigheid voor zijn dochter. De vader is woedend omdat een Thaise gids, die was gearresteerd en naar verluidt eerst had bekend dat hij zijn dochter had verkracht, even later is vrijgelaten op borgtocht nadat hij zijn bekentenis weer introk.

Protest

De clip is een hit in Europa en had gisteren al 81.126 pageviews nadat deze twee weken geleden was geplaatst op internet.

De verantwoordelijke politiechef Pol Col Jongrak Timthong maakte duidelijk dat het niet de politie was die hem zomaar liet gaan. De verdachte ontkende voor de rechtbank alle beschuldigingen en werd vervolgens op borgtocht vrijgelaten. “Zijn ontkenning kan betekenen dat alvorens de zaak weer voorkomt, er wel een jaar of misschien zelfs twee jaar voorbij gaat.”

De politiechef merkte verder op dat de vader natuurlijk het recht heeft om te protesteren tegen de gang van zaken.

In de clip vertelt de vader het verhaal van wat er gebeurd is. Zijn dochter was in een bar in Ao-Nang om daar haar verjaardag te vieren. De verdachte bood na afloop aan om haar op zijn motorbike terug te brengen naar haar appartement. Onderweg gebruikte hij geweld en verkrachtte haar. Ze vertelde de politie dat zij zich eerst hevig verzette maar stopte omdat ze bang was dat hij haar zou vermoorden. Alvorens ze kon terugkeren naar Nederland, moest ze aan haar verwondingen behandeld worden in het plaatselijke ziekenhuis, zo blijkt uit het politierapport.

Belangrijke les

De lokale TAT-directeur Ittirit merkte verder op dat de video een belangrijke les moet zijn voor de betrokken autoriteiten. Men moet altijd proberen om een zaak op te lossen in plaats van deze te negeren. Toeristen die in de problemen raken, moeten van het begin tot het einde worden geholpen, zodat ze niet het gevoel krijgen er alleen voor te staan. Overheden moeten openheid van zaken geven, zodat de getroffen toeristen weten wat er gedaan wordt om hen te helpen. Hij voegde eraan toe dat de video zeker nog geruime tijd een negatieve invloed zal hebben op het toerisme in de provincie Krabi.

Videoclip “Evil Man from Krabi”

Voor degene die de bewuste videoclip nog niet hebben gezien, je kunt hem hier bekijken: youtu.be/GRErWjo809g


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “Negatieve gevolgen toerisme Krabi door videoclip boze Nederlandse vader”

 1. cor verhoef zegt op

  Beetje vreemd dit. Het toerisme zou te lijden hebben vanwege een videoclip van een boze vader volgens TAT. Het lijkt me eerder dat de oorzaak daarvan bij de verkrachting ligt en niet bij de boze vader. Gelooft de TAT soms dat mensen hun vakantie annuleren omdat ze bang zijn tierende boze vaders op het strand aan te treffen?

 2. sjaak zegt op

  Ik denk dat de annuleringen niet zozeer uit angst hoeven te ontstaan als meer uit een vorm van protest tegen het niet gerechte karakter van de behandeling van deze zaak en uit sympathie voor vader en dochter.

 3. Thailand John zegt op

  Weer een zaak zoals vele waar in Thailand blijk geeft van onvermogen en een andere zeer bekend feit van de Politie. Dat is de oorzaak van het terug lopen van het toerisme.
  Tuurlijk heeft het zijn invloed als toeristen zich niet veilig kunnen uitgaan en moeten vrezen voor hun veiligheid en daar bij komt nog dat het Thaise rechtsysteem en de vertegenwoordigers van de wet een zeer slechte reputatie hebben. heel jammer hopelijk verbeterd dat nog eens heel goed. Want Thailand is zo’n mooi land en heeft veel te bieden voor het toerisme.

 4. Dominique zegt op

  Een ander verhaal over krabi,ik kende daar een kerel (Kai) die questhouse namo runde reeds bijna 2jaar. Ik dacht dat ik eens een vriend had ontmoet daar??? Ik had een restaurant in koh lipe(heel tezuiden van thailand) en een boot laten bouwen daar mijn grote droom bigg game fisching is. Maar door de slechte business in koh lipe moest ik terug komen naar belgie. In goeder trouw gaf ik mijn boot in handen van Kai(thaise man) daar ik zelf mijn boot niet verkocht kreeg en mijn boot niet kon meenemen naar belgie!!! Ik beloofde hem 10procent van de verkoopwaarde van mijn boot. Dus ik liet alles achter in krabi gps dieptemeter sleutels en papieren van de boot. En ik starte terug in het werk in belgie. Eens in belgie kon ik al geen enkele contact maken met Kai niet telefonische nog met email! Dus ik voelde al nattigheid, 3 maanden laterben ik teruggevlogen naar thailand om teweten wat er gebeurt was met mijn boot.En wat denkt je,hij had hem verkocht en is gevlucht naar surat thani! Ik heb mijn les gekregen voor eens en voor altijd.

  Moderator: laatste zin verwijderd. Een negatieve ervaring betekent niet automatisch dat 65 miljoen Thai niet deugen.

 5. loe zegt op

  Het aantal aanrandingen en verkrachtingen of pogingen daartoe, lopen de laatste tijd de spuigaten uiten. Vorige maand ook een poging om een toeriste uit Israel te verkrachten op het strand van Koh Phangan tijdens de full moon party en een meisje op Koh Samui,
  die door een gedrogeerde chauffeur van een minibus bijna werd verkracht.
  Dit, naast de vecht- en schietpartijen, berovingen, inbraken en andere diefstallen, zal het toerisme op termijn geen goed doen. Thailand was altijd een betrekkelijk veilig land, maar dat is de laatste tijd helaas erg veranderd.
  Ik zie de Thais de laatste tijd ook steeds minder (glim)lachen. 🙂
  Maar het is triest dat de aurtoriteiten er niet behoorlijk werk van maken. Mai penrai mentaliteit.

 6. Peter zegt op

  Goede manier om je stem te laten horen en geloof mij, dit vinden de thai niet leuk en dit zullen ze ook niet accepteren en het zomaar voorbij laten gaan.

  By the way; goed gezongen en het klinkt goed in de oren.

 7. Toon zegt op

  Natuurlijk vreselijk wat er gebeurd is. En goede actie van pa.
  Het zal zeker druk zetten op de autoriteiten.

  Maar ook een les: vertel je dochter om op te passen voor vreemde mannen.
  Want hoe lief en aardig hij ook mag overkomen, het kan een wolf in schaapskleren zijn.

  Aanbeveling: ofwel samen met een vertrouwde vriend(in) uit en samen teruggaan, anders een geregistreerde taxi pakken (waarschijnlijk iets meer te vertrouwen).
  Onder het motto: “better safe than sorry”.

  Moderator: De laatste alinea verwijderd. Details zijn niet relevant.

  • Toon zegt op

   Met alle respect voor de moderator:
   ik denk, dat de laatste alinea wel degelijk relevant was.
   Haar houding heeft haar waarschijnlijk het leven gered!

 8. In de bewuste video wordt de foto van de vermoedelijke dader getoond. In Bangkok Post staat een artikel dat de verdachte zijn huis niet meer uit durft en dat er Thai zijn die een huurmoordenaar willen inhuren om hem naar een andere wereld te helpen.
  Dat is de andere kant van de medaille.

  Let wel, het is verschrikkelijk wat er gebeurd is en ik snap de woede van iedereen. Maar je bent pas schuldig als het wettig en overtuigend bewezen is en een rechter uitspraak heeft gedaan. Tot die tijd ben je verdachte.

  Wat als iedereen videofilmpjes op Youtube zet en er per ongeluk een foto wordt getoond van een onschuldige?

  Thailand zou er goed aan doen om verdachten van zware misdrijven zoals moord en verkrachting niet meer op borgtocht vrij te laten. Dan kunnen dit soort excessen voorkomen worden.

  • Roswita zegt op

   Ik ben het helemaal met je eens Khun Peter. Ik vraag mij af of het slachtoffer deze man heeft herkend bij een confrontatie of zo. (weet ik nl. niet) In Thailand hebben wel meer mensen dingen onder druk bekend die ze niet bleken te hebben begaan.

  • Lex K. zegt op

   Peter,
   ik ben het niet altijd met je eens, maar in dit geval sta ik 100% achter je, ik heb ook al eerder geschreven dat een verdachte pas als dader aangemerkt kan worden op het moment dat hij door de rechter veroordeeld is, die reactie is toentertijd helaas verwijderd.
   Volgens mij heeft, zelfs, die man, net zoals iedereen recht op een eerlijk proces zonder vooroordelen, je hebt kans dat hij veroordeelt gaat worden alleen om de publieke woede te sussen
   Laten we even eerlijk zijn, een behoorlijk verkrachting gevallen zijn, om de een of andere reden, verzonnen en/of de aanklacht wordt later door het slachtoffer ingetrokken, ik heb het hele verhaal gevolgd en ik vraag mij af hoe zij die man voor 100% zeker kan herkennen ( donker, stress-situatie en laten we eerlijk zijn de ene Thai ziet er vaak net zo uit als de andere Thai, kleding, haarkleur etc.)

   Lex K.

   • @ Lex K. Ik ben het helaas niet met jouw laatste alinea eens. Ik denk dat zij hem zeker heel goed zal kunnen herkennen. Ze hebben samen in een bar wat gedronken. Dus ik vraag mij af of jij het wel goed gevolgd hebt.
    Verzonnen lijkt mij ook niet een optie want zij is mishandeld.

    Waar het mij om gaat is dat je een verdachte niet publiekelijk mag ‘opknopen’ alvorens hij voor de rechter is geweest en de zaak behandeld is. Zo is nu eenmaal het rechtssysteem.

    • Lex K. zegt op

     @ Peter
     Dit heb ik van Thailandblog gekopieerd en geplakt, het was een van de eerste berichtgevingen over deze zaak, er niets terug te vinden over het feit dat zij met de , vermeende, dader iets gedronken zou hebben
     Citaat”
     Op Krabi is zaterdagnacht een 19-jarige Nederlandse toeriste verkracht.
     De vrouw was met haar Nederlandse vriend in een bar Ao Nang maar liep na een ruzie alleen terug naar haar accommodatie. Onderweg werd ze aangevallen door een man en verkracht. Zij verzette zich hevig en kreeg een aantal klappen van de man. De Thaise politie verdenkt een 30-jarige man uit Surat Thani en verwacht hem snel te kunnen aanhouden, zo melden Thaise media.
     einde citaat

     Lex K.

     • @ Ja, dat was het eerste bericht. Later kwamen er meer details in de media, zoals zo vaak.

   • math zegt op

    Beste Lex K. als u het verhaal zo goed gevolgd hebt als u zelf schrijft om 23.29 waarom komt u dan met citaten? Het zou beter zijn voor alle medebloggers als u het verhaal zo goed gevolgd hebt om op te schrijven wat er mis zou kunnen zijn met eerdere berichtgevingen, daar hebben we namelijk wat aan.

    • Lex K. zegt op

     Beste Math,

     Ik heb nergens gezegd dat ik het verhaal “goed” gevolgd zou hebben, ik heb het verhaal van diverse bronnen vergeleken en het valt mij op dat er een aantal tegenstrijdigheden in zitten.
     Ik ga niet op voorhand uit van schuld of onschuld, het is een beschuldiging van die vrouw aan het adres van een man, de rechter zal moeten bepalen of hij schuldig of onschuldig is, maar op dit moment is hij al door de publieke opinie en de commotie schuldig verklaard.
     Op je vraag waarom ik met citaten kom? Thailandblog wordt door de meeste mensen als een betrouwbare informatiebron ervaren, vandaar dat ik op Thailandblog van Thailandblog citeer.
     in mijn kennissen kring is ooit iemand eens onterecht beschuldigd van seksueel misbruik, ondanks dat de aanklacht ingetrokken is en de aangever verklaarde dat zij een valse aangifte gedaan heeft, is zijn hele leven en carrière naar knoppen geholpen.
     Ik zeg niet dat deze vrouw een valse aanklacht indient, maar als je het verhaal goed leest en herleest, ook van meerdere bronnen, zal je zien dat er een paar hiaten en tegenstrijdigheden in het verhaal zitten en om dan iemand publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, terwijl schuld of onschuld nog niet vast staat, gaat tegen mijn rechts gevoel in, trouwens verkrachting gaat ook tegen mijn rechtsgevoel in, laat daar geen twijfel over bestaan.

     Groet,

     Lex K.

     • @ Lex, duidelijk. Maar wij moeten het ook hebben van wat in de Engelstalige Thaise media verschijnt. En zoals je weet zijn die ook niet altijd betrouwbaar. De opmerking dat er hiaten en tegenstrijdigheden instaan kan te maken hebben met de berichtgeving. Pas als je het politierapport gelezen hebt, kan je zoiets opperen. Om af te gaan op wat artikelen in de pers lijkt mij onjuist.

      • Lex K. zegt op

       @ Peter,

       helemaal met je eens en niemand, die hier reageert, heeft het politie rapport gelezen.
       Het lijkt mij dan ook verstandig om niet te primair te reageren en toch een zeker soort van objectiviteit te bewaren.
       Niemand weet precies wat er gebeurd is, we kunnen uitsluitend op het verhaal van de vrouw afgegaan, omdat in dit geval het verhaal van de man ( vermeende dader) niet aan bod komt, er heeft geen hoor en wederhoor plaatsgevonden en dat is toch 1 van de pijlers van een rechts staat.
       Even over het verhaal dat de familie van de man ( vermeende dader) met geld geprobeerd heeft de aanklacht in te laten trekken, dit kan je niet zien als een schuld bekentenis, dit is een vrij normale gang van zaken in Thailand, op het moment dat er een politie onderzoek loopt, lijdt de familie, van de verdachte, gezichtsverlies en zeker als het een “gegoede’ familie is, dan kan de imago schade aanzienlijk zijn, het is vrij gebruikelijk dat de familie van de verdachte probeert de aanklacht in te laten trekken, ook als er totaal geen sprake is van schuld of opzet.

       Groet

       Lex K.

       • kees1 zegt op

        Beste Lex
        Je zegt niemand heeft het politie rapport gelezen.
        Dat kan ook nog niet wand dat is er nog niet. Ze zijn op dit moment nog druk bezig
        om de zaak in hun voordeel te verdraaien. En aan de hand daarvan maken ze een prachtig politie rapport op. De uitkomst laat zich raden. En kan mijn inziens dan ook zo de prullenbak in.
        Je heb het over de pijlers van de rechtspraak.
        Ja in Thailand rust het recht systeem op vier pijlers corruptie macht invloed en geld.
        Uitspraken van die rechterlijke macht hebben dan ook vaak niks te maken met recht.
        Waar jullie dan ook plotseling het vertrouwen in die rechterlijke macht vandaan halen is mijn een raadsel.
        Dat je iemand niet mag veroordelen voordat ook werkelijk vast gesteld is dat hij schuldig is ben ik volkomen met je eens.
        Maar die vast stelling gaat bij mij zeker niet afhangen van een Thais politie rapport.
        Wand ook al zal hij schuldig worden bevonden kan je ook daar je twijfels over hebben
        Het legt er maar net aan uit welke hoek de grootste druk komt.
        Met vriendelijke groet kees

     • Dick van der Lugt zegt op

      Ik ben het geheel eens met khun Peter. Ik maak dagelijks de rubriek Nieuws uit Thailand, gebaseerd op berichten in Bangkok Post. Ik kom regelmatig tegenstrijdigheden en foutieve informatie tegen – soms zelfs in hetzelfde bericht, soms heel stom zoals een verkeerde verjaardagsdatum van de koningin – en rekenfouten.

      Bangkok Post heeft als motto The newspaper you can trust. Ik pleit ervoor dat te veranderen in The newpaper you can sometimes trust.

 9. Toon zegt op

  Vandaag op Thaivisa.com:

  KRABI: — It is possible to block from viewing in Thailand a YouTube video clip produced by the father of a Dutch girl who was reportedly raped in Krabi, permanent secretary of the Tourism and Sports Ministry Suwat Sitthilor said yesterday.

  Tourism Minister Chumphol Silapa-archa had said earlier that the incident could not be considered rape. He quoted provincial tourism police chief, Pol Maj-General Loi Ingkhaphairoj as saying: “The woman had dinner with the Thai suspect and a foreign man. Later, she told the foreign man to return to the hotel before heading off with the suspect.”

  PHUKET: — The president of the Krabi Tourism Association has criticized the police for their handling of a rape case, accusing the local authorities of a failed cover-up that has now backfired and is costing local resorts lost revenues through booking cancellations by tourists.

 10. Andy zegt op

  In de daily news staat ook een artikel van een “gang sex attack” vlakbij een duur resort in ao nang. Een vriend probeert daarbij zijn vriendin te verdedigen tegenover een aanval. WelIcht dat dat ook veel invloed heeft op een deel van de annuleringen. De vriend werd overigens behoorlijk toegetakeld, maar het meisje is niet verkracht.

  • loe zegt op

   Dit geval is inderdaad in de Engelse pers breed uitgemeten.
   Waarschijnlijk hebben deze berichten meer effect op de annuleringen gehad,
   dan, het overigens heel goede filmpje van de Nederlandse zanger.
   Ook op Thaivisa.com is er uitgebreid over bericht.

 11. Pujai zegt op

  Thaise politie heeft eigen video gepost op Youtube!!

  “The police video countering allegations made in the youtube video “Evil Man from Krabi” has, for some reason, been posted without an English translation. Here it is:

  http://www.bangkokpost.com/learning/learning-together/320867/thai-english-transcript-of-the-truth-from-krabi


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website