Een 23-jarige Nederlandse vrouw zegt dat zij afgelopen zondag in Chiang Mai het slachtoffer is geworden van een groepsverkrachting, zo schrijft Pattaya Daily News.

De vrouw was meegegaan met een onbekende westerse man die ze in een bar had ontmoet. In een hotel had ze seks met hem, echter plotseling verschenen twee vrienden van de man ten tonele die de vrouw verkrachtten. Volgens de vrouw kon zij zich niet verzetten omdat ze daarvoor te dronken was.

De Nederlandse toerist heeft aangifte gedaan bij de politie in Chiang Mai. Ze liet weten dat ze verkracht was door een blanke man en zijn twee vrienden. Volgens haar getuigenis was zij op reis in het Noorden van Thailand. In de nacht van 24 februari besloot zij iets te gaan drinken in een bar aan Loykroh Road in Chiang Mai. Daar ontmoete ze de eerste dader, die zij identificeerde als ‘Mr Thomas’. Volgens haar verklaring voerde hij haar dronken.

Daarna ging ze met hem mee naar een pension aan de Rakang Road waar ze vervolgens geslachtsgemeenschap hadden. Naar haar zeggen verschenen er plotseling twee vrienden die ook seks met haar wilden hebben. De vrouw weigerde dit, waarop zij verkracht werd. Ze bood geen weerstand omdat ze hiervoor te dronken was. Toen ze bijkwam, lag ze naakt op bed en de mannen waren vertrokken.

Het personeel van het pension vertelde dat de mannen om 08.00 uur het pand hadden verlaten.

De politie van Chiang Mai heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar ‘Mr Thomas’ en zijn vrienden. De politie denkt dat zij de daders snel kan identificeren met behulp van camerabeelden.

Noot redactie: Vanochtend liet het Thaise nieuws beelden zien van de aanhouding van de verdachten. Het gaat om drie 19-jarige jongens uit Denemarken.

3 reacties op “‘Nederlandse toeriste slachtoffer groepsverkrachting in Thailand’”

 1. Jack zegt op

  Moderator: uw reactie is kwetsend voor vrouwelijke lezers.

 2. ruud zegt op

  Heel triest dat dit is gebeurd. De vrouw had wat gedronken, wat dan nog, mag je dan geen seks meer hebben. Zou er slecht uit zien met name voor de mannenwereld.
  Compliment voor de politie. Goed werk en snel. Ik zou niet graag in de schoenen staan van de die ( stomme) Denen

 3. Wim van Beveren zegt op

  Moderator: oproepen tot geweld is niet toegestaan. Zelfs niet door anderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website