De lokale Thaise krant ‘Pattaya Daily News’ meldt dat een Nederlands-Thais mannelijk stel is gearresteerd wegens handel in de harddrug crystal meth.

Crystal Meth (Methamfetamine) is een drug die tot dezelfde categorie behoort als cocaïne en andere sterk werkende drugs. Het heeft allerlei bijnamen – waarvan meth, ice, glass of speed het meeste voorkomen. Deze drugs is erg verslavend en in Thailand verkrijgbaar onder de naam Yaba. Het middel zorgt voor energie en euforie en wordt onder meer gebruikt om het gevoel van slaap en honger te onderdrukken.

De politie deed een inval in het appartement van Nederlandse verdachte eerder deze week. Zij troffen daar een een zakje crystal meth van 0,50 gram aan. De Nederlandse man beweerde dat hij de drug uitsluitend gebruikte als hulpmiddel voor het hebben van geslachtsgemeenschap met zijn vriend.

De aanleiding voor de inval was een eerdere arrestatie van een 33-jarige verdachte. Deze man had drugs in zijn bezit en beweerde dat hij deze gekocht had bij de Nederlander en zijn Thaise vriend.

De twee verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen en zullen worden vervolgd voor drugsbezit volgens de Thaise wet.

4 reacties op “Nederlandse man in Sattahip gearresteerd voor handel in drugs”

 1. cor verhoef zegt op

  Een halve gram? Deze vette vangst zal de Thaise en Birmese drugssyndicaten onherstelbare schade toebrengen. Een klap die de drugsbaronnen ongetwijfeld niet meer te boven zullen komen. En de politieagenten? Die maken zich, as we speak, klaar voor de reis naar een 20 km verderop gelegen tempel. In gestrekte draf.

 2. KhunRudolf zegt op

  Met een stevige knipoog naar een andere posting, het is toch triest als je de foto ziet en het artikel leest, maar je blijft je afvragen: waarom zijn Nederlanders toch zo dom, en dat niet alleen: waarom doen ze ook nog eens zo stom?

 3. Hans Sattahip zegt op

  een poedertje hier – een snuifje daar – in Sattahip – komt men altijd klaar.

  • Khun Peter zegt op

   Hahaha, altijd al gedacht dat Sattahip een poel van verderf was. Daar is Pattaya-zuid een kleuterklas bij…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website