Een Nederlandse man is in Pattaya gearresteerd voor de moord op een Zwitser, een maand geleden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de 38-jarige Hagenaar Ronnie W. vastzit en waarschijnlijk wordt uitgeleverd.

De Nederlander (zie foto rechts) is aangehouden nadat er een internationaal opsporingsbericht tegen hem uitgevaardigd.

Het slachtoffer is de 62-jarige Fredy Künzle (zie foto boven), exploitant van een museum met mechanische muziekinstrumenten, waaronder speeldozen en pianola’s. Hij werd op 4 mei dood gevonden in zijn woning in Lichtensteig, in het kanton Sankt Gallen. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gebracht.

De Nederlander hielp Künzle ten tijde van de moord in zijn museum en met klusjes in zijn huis. Hij was op doorreis en wilde een paar weken logeren bij het slachtoffer.

Künzle was een bekend persoon in de omgeving waar hij woonde. Komende zomer zou hij het 40-jarige jubileum van zijn museum vieren.

Bron: NOS.nl

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Nederlander in Pattaya opgepakt voor moord in Zwitserland”

 1. Jack zegt op

  dit stond er in Bangkokpost

  Police have arrested a Dutch national wanted for the killing of another man in Liechtenstein last month.

  Ronnie Westdijk was apprehended in Chon Buri province on Thursday by local immigration police and Department of Special Investigation (DSI) officials.

  grappig dat die het niet bij W. laten

 2. jacques zegt op

  Goed nieuws is altijd fijn om te horen. Vaak komt de politie in het nieuws en niet altijd goed maar in dit geval hulde.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website