Er zijn aanwijzigingen dat Supoj Saplom ongewoon rijk is, corrupt en valse informatie heeft verstrekt over zijn vermogen, aldus de eerste voorzichtige conclusies van de National Anti-Corruption Commission.

Dinsdag doorzocht een team van de NACC de woning van de permanent secretaris van het ministerie van Transport.

Twee weken geleden werd daaruit volgens de politie een bedrag van 100 miljoen gestolen. De inmiddels aangehouden inbrekers zeggen 200 miljoen baht te hebben gestolen en nog veel meer geld in het huis gezien te hebben. En Supoj zegt dat 5 miljoen baht is gestolen. Tot nu toe heeft de politie acht van de elf verdachten aangehouden en 18 miljoen baht achterhaald.

De huiszoeking begon om 6.30 uur en eindigde om 13 uur. Op het 6 rai grote terrein staan twee huizen en er is een helicopterplatform. Er stonden ook enkele dure auto’s geparkeerd. De onderzoekers ondervroegen diverse personen die op het terrein aanwezig waren. Journalisten werden geweerd.

De permanent secretaris van het kantoor van de premier, voorzitter van een afzonderlijke onderzoekscommissie, zegt dat zijn commissie morgen aan de politie zal vragen de resultaten van haar onderzoek te overleggen. De commissie hoort Supoj op 13 december.

Vice-minister-president Chalerm Yubamrung zegt dat verschillende corrupte ambtenaren en politici regelmatig hun onrechtmatig verkregen gelden het land uit laten smokkelen door illegale valutahandelaren. Volgens hem zijn negen van dit soort lieden actief in Bangkok.

N.B. Leve de verwarring. In dit bericht is sprake van een commissie ingesteld door het kantoor van de premier. Weer een commissie of wordt de commissie bedoeld die is ingesteld door het ministerie van Transport?

www.dickvanderlugt.nl


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “NACC (nog voorzichtig): Supoj ongewoon rijk en corrupt”

  1. nok zegt op

    Volgens mijn vrouw woont deze man vlakbij vrienden van ons. Hij is betrokken bij de uitbreiding van de skytrain en volgens goed oud thais gebruik hoort daar een percentage smeergeld bij over de aanleg van het nieuwe traject wat in aanbouw is.

    De woonwijk waar hij woont heeft wel een meter onderwater gestaan dus hij zal nu wel aan het poetsen zijn. Ik reed laatst in die buurt en die mensen hebben hun hele inboedel weggegooid. Aan de dikke auto;s te zien zijn ze niet arm maar ik kon het niet terugzien aan hun meubilair. Dat meubilair wordt nu opgeruimd door vuilnismannen die het langs de highways gooien. Andere mensen schuimen die bergen afval af op zoek naar bruikbaars en de rest gaat in de fik.

  2. tino zegt op

    Dit is een hele saga met iedere dag een nieuwe aflevering in de krant. Zijn achternaam is ook interessant: Sap betekent Rijkdom en Loom betekent Omringd door. “Ik ben meneer Omringd door Rijkdom” . Nomen est omen. Thaise namen zijn echt schitterend. Ik ben gewoon “Kuis”.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website