City Airways, Kan Air, Asian Air en Jet Asia Airways hebben hoge schulden en dat kon wel eens hun ondergang worden. De Thaise luchtvaartwaakhond, de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) overweegt hun vlieglicentie in te trekken.

Vooral City Airways heeft aanzienlijke schulden. De maatschappij heeft daarnaast een liquiditeitsprobleem. Ook Kan Airlines, die o.a. van Chiang Mai naar Hua Hin vliegt, heeft een schuld van 27 miljoen baht en voor 10,21 miljoen baht aan openstaande rekeningen bij Aerothai en 1,11 miljoen baht bij Airports of Thailand, de beheerder van de luchthavens Suvarnabhumi en Don Mueang.

Asian Air staat voor 22,07 miljoen baht in het krijt bij Narita Airport in Japan. Er is vorige maand beslag gelegd op haar vermogen en de maatschappij staakte haar vluchten op 4 februari 2016.

Jet Asia Airways heeft een verlies in de boeken staan van 525,18 miljoen baht Aearothai en de Narita Airport krijgen van de airline nog 49,46 en 16,23 miljoen baht.

In het verleden keek de luchtvaartautoriteit niet echt naar de financiële status van luchtvaartmaatschappijen, maar op aandringen van minister Arkhom van transport gebeurt dat nu wel. Vooral bedrijven met schulden groter dan hun eigen vermogen worden scherp gecontroleerd.

Voor het eind van de maand dienen de alle luchtvaartmaatschappijen een sluitende financiële begroting in te leveren. De strenge aanpak is nodig omdat luchtmaatschappijen met financiële problemen mogelijk bezuinigen op onderhoud en veiligheid. De Thaise regering wil nu schoon schip maken in de luchtvaart gezien de eerdere rode kaart van de ICAO.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/bbHohY


» Laat een reactie achter


4 reacties op “Mogelijk verbod voor vier luchtvaartmaatschappijen in Thailand”

 1. Ivo zegt op

  Hmm verklaard deels waarom je bij kan air en nok geen vluchten kan boeken van chiang mai naar mae Hong Son in augustus

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. Carl zegt op

  Zou enige weken geleden met Kan Air het traject Hua Hin – Chiang Mai – Hua Hin zijn gevlogen

  Kreeg enige uren voor vertrek een SMS van Kan Air in het Thais…..!!! , na een telefoontje met “reserveringen” werd mij in zeer slecht engels uiteindelijk duidelijk gemaakt dat het hier een vertraging betrof van +/- 1.5 uur ,schema vertrektijd 19:30 uur. Bij het inchecken viel mij op dat de “groundstaff ” geen of nauwelijks engels sprak , men kon het woord ” luggage ” uitspreken , en dat is kennelijk voldoende voor deze functie .
  Om ca. 21:00 werd er wat omgeroepen , en werd mij na veel moeite duidelijk ( via een Thaise mede passagier) dat het een extra vertraging van 1.5 uur betrof.

  Reden : mist in Chiang Mai… , heb gebeld met de persoon die ik daar zou bezoeken , het was daar op dat
  moment helder, misschien plaatselijke mist…???

  Een en ander gaf mij geen enkel vertrouwen meer in KAN AIR en heb afgezien van deze vlucht naar
  Chiang Mai , vlieg op een ander moment wel via BKK.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. Jacques zegt op

  Ja ze zijn goed bezig zo te lezen. Mogelijk met weer de gedachten dat als het je tijd is dan…… je weet wel. Dan kan ook wel wat bezuinigd worden op het onderhoud toch. Het is maar hoe je wereld beziet. Dan toch maar voorlopig de fiets gebruiken, is veeeeeel veiliger!!!! en je ziet meer onderweg. Het is een land waar je van moet houden en we gaan rustig door met de orde van de dag. We lezen het wel weer op het nieuws, nooit een saai moment.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Ivo zegt op

  Helaas naar mae Hong Son geen keuze zit je al snel aan kan of nok

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website