Modderstromen bedreigen dorpen in Phetchabun

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
24 september 2017

Een aantal dorpen in Lom Kao (Phetchabun) zijn vrijdagnacht en zaterdagochtend oververvallen door modderstromen vanaf de Phu Thap Boek berg.

Als gevolg van de zware regens braken de oevers van de Wang Ban, waardoor een enorme massa water en modder vier dorpen binnenstroomde.

Zuiden

Ook in het zuiden zijn er problemen. In de provincie Satun zijn meer dan 51.000 inwoners getroffen door overstromingen. De gouverneur van Satun zegt dat de huidige overstromingen de ergste zijn sinds jaren.

In Trang zitten 4.100 inwoners in de problemen.

Een sterke zuidwestelijke moesson boven de Andaman zee, het Zuiden en de Golf van Thailand zorgde woensdag en donderdag voor zware regenbuien. Hoofd Chatchai van de DDPM zegt dat op verschillende plaatsen het water al wel zakt.

Het Meteorological Department waarschuwt bewoners in tien zuidelijke provincies om tot dinsdag rekening te houden met overstromingen en stormachtige wind. Boten op zee moeten extra voorzichtig zijn.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Modderstromen bedreigen dorpen in Phetchabun”

 1. henry zegt op

  Is een gevolg van de kaalkap van de heuvelruggen. De Phu Thab Boek is daar een mooi voorbeeld van. Ik heb dus geen medelijden met degenen die slachftoffer zijn van Flashflloods en landslides.

 2. Gerrit zegt op

  Tja,

  Aan herbeplanting doet men niet, wel aan het stelen van hout voor eigen gewin.
  Ondanks streng toezicht van de militaire regering, gaat men nog moedig bomen kappen.
  Het nadeel in Thailand is, dat alleen de loopjongens gepakt worden.
  Deze week een enorme hoeveelheid druks, politie heel trots, maar slechts 2 jongens die voor 30 jaar de cel in gaan. De eigenaren, vaak hoge ambtenaren, in geen velden of wegen te zien. Die geven straks opdracht om de druks “ergens” naar toe te brengen en niemand weet waar die druks gebleven is.

  Bij mij in Lak-Si (Bangkok) staan veel van de 134 huizen van de ex baas van de DSI, allemaal leeg, maar er wordt niets mee gedaan. Waarom gaan ze ze niet publiekelijk verkopen? evenals alle spullen (allemaal in beslag genomen door de DSI) Een giga loods vol met van alles en nog wat.

  Maar ja, Thailand hé.

  Groetjes Gerrit


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website