Kobkarn Wattanavrangkul, de Thaise minister van Toerisme en Sport wil de seksindustrie in Thailand uitroeien. Tegenstanders van haar plan denken dat daardoor het toerisme zal teruglopen.

Hoewel het lijkt dat de seksindustrie zich vooral op toeristen richt is dit in werkelijkheid maar een klein percentage van de werkelijke omvang van deze business. Hoeveel toeristen er speciaal voor het erotische nachtleven komt is niet duidelijk. Prostitutie is namelijk officieel verboden in Thailand en daarom worden er geen cijfers bijgehouden.Volgens een rapport van UNAIDS zijn er ongeveer 125.000 sekswerkers in Thailand, maar ingewijden denken dat het er veel meer zijn.

Thailand wil zich vooral profileren als een luxebestemming om zo rijke toeristen aan te trekken. Die geven veel geld uit wat goed zou zijn voor de Thaise economie. Door het imago van seksbestemming zou men daar minder goed in slagen.

Volgens minister Kobkarn speelt de seksindustrie slechts een geringe rol bij het toerisme. “Toeristen komen daarvoor niet naar Thailand. Ze komen naar hier voor onze mooie cultuur.  “We willen in Thailand kwaliteitstoerisme en daarom moet de seksindustrie weg”.

Volgens deskundigen wordt het echter moeilijk om een einde te maken aan een industrie die zo diepgeworteld is in de maatschappij. Veel corrupte ambtenaren en politieagenten zijn voor hun aanvullende inkomsten afhankelijk van de seksbranche.

Ook organisaties die zich bekommeren om het welzijn van sekswerkers, laten weten dat Kobkarns plan onrealistisch is. “De militaire regering ontkent de omvang van prostitutie en de bijdrage ervan aan de economie en het toerisme,” aldus Panomporn Utaisri, directeur van NightLight, een christelijke ngo die vrouwen uit de seksindustrie aan ander werkt helpt. “Het valt niet te ontkennen dat de industrie veel inkomen genereert,” zegt Panomporn.

Organisaties  voor sekswerkers zeggen dat ze enthousiast zouden zijn over de sluiting van de bordelen als de regering een plan had om te garanderen dat prostituees op een andere manier aan de kost kunnen komen. “Als de overheid de seksindustrie wil opdoeken, moeten ze eerst een alternatief voor sekswerkers hebben,” aldus Surang Janyam van SWING, een organisatie die gratis gezondheidszorg en beroepsopleidingen verstrekt aan prostituees.

Bron: Reuters

43 reacties op “Minister van Toerisme wil Thaise seksindustrie opdoeken”

 1. fred zegt op

  Behalve tempels vraag ik me af wat er in Thailand zoveel valt te beleven op cultureel gebied ? Geschiedkundige gebouwen ? Kunstwerken ? Musea ? Boeken ? Film ? Muziek ? Theater ?

  • Tino Kuis zegt op

   Hier vind je 32 (tweeendertig) musea alleen al in Bangkok

   http://www.bangkok.com/attraction-museum/#

   Muziek vind je overall in Bangkok, klassiek, jazz, thais in allelei genres

   etc. etc.

   Als je alles wilt zien en horen ben je elke dag voor de komende 10 jaar bezig. De tempels sla ik over.
   Mijn geode vriend zei altijd als ik een bezoek aan een tempel voorstelde : ‘Wat!!!’

   • fred zegt op

    Ik weet en ken dat…..niettegenstaande zullen de meeste mensen me zeker geen ongelijk geven dat Thailand op cultureel gebied weinig voorstelt. Het is geen Japan en al zeker geen China….

    Ik denk niet dat er veel toeristen naar Bangkok zullen reizen voor de concerten en die musea …die naar mijn mening niet veel voorstellen.

    • pepijn zegt op

     complete onzin, ik heb jaren in Bangkok gewoond en er is zeer veel cultuur te vinden je moet er wel voor open staan en je buiten de winkel centra begeven en night market

     • fred zegt op

      Klassieke muziek ? Jazz ? Als je in Bangkok aan 100 mensen op straat vraagt wie Beethoven is of ze al ooit gehoord hebben van Dizzy Gillespie geef ik je op een blaadje dat niemand je kan antwoorden. Ik ontken niet dat er in Thailand veel leuke dingen zijn maar ga nu niet vertellen dat het cultureel een hoogstaand land is….Trouwens ze hebben omzeggens nooit contact gehad met de buitenwereld…….en tot 25 jaar geleden was er totaal niks.

    • Arie zegt op

     Mijn eerste bezoek aan Thailand was voor een opera in Bangkok. The Rape of Lucretia van Benjamin Britten. En toen heb ik mogen proeven aan de cultuur van Thailand. Uiteindelijk heb ik daar ook mijn geliefde gevonden waar ik nu al weer 7 jaar mee getrouwd ben. Maar ik zal vast een uitzondering zijn.

  • Slagerij van Kampen zegt op

   Er is inderdaad eigenlijk niets te zien. De steden? Vergelijk Bangkok nu eens met Amsterdam of Florence of Parijs. Op een paar tempels en paleizen na is het allemaal onvoorstelbaar, ik herhaal onvoorstelbaar lelijk! Alle straten lijken op elkaar qua lelijkheid. Stadsplanning? Bestaat dat in Thailand? Het geld regeert. Maar er is geen geld om gebouwen eens een verfje te geven! Gelukkig vrolijkt het zonnetje een en ander nog een beetje op. In een Nederlands klimaat zou een en ander leiden tot collectieve depressiviteit. Lelijkheid lijkt in Thailand iets doelmatigs te hebben.

 2. Marc zegt op

  Vergeet ook niet:
  – de ongerepte natuur met vele natuurparken;
  – de mooiste stranden ter wereld;
  – de bijzonder gewaardeerde culinaire keuken;
  – de rijke tradities van het land en zijn religie;
  – de grenzeloze vriendelijkheid van de gemiddelde Thai;
  – de geneugten van de traditionele Thaïse massage;
  – enz.

  • Maurice zegt op

   Ongerepte natuur valt vies tegen ivm andere landen. Overal waar wegen naar toe leiden is het in Thailand vaak te bevolkt om het ongerepte vereikbaar te noemen, tenzij je dagen wilt hiken en camperen in een tentje. Mooiste stranden ter wereld? Ahem. Wel eens in de caribben, Brazilië, indonesië of mooie delen van oceanië geweest? In Europa zijn er ook mooiere te vinden als je het gaat hebben over betaalbaarheid.

   Zelf denk ik dat het goed is om in Bangkok zaken als Patpong, Ratchada entertainment paleizen, Nana plaza, soi cowboy etc op te doeken. Net als in alle eilanden in het land mag men het uit gaan roeien. Pattaya (ik kom er zelf niet) kan dan eventueel als enige bestemming blijven, dan zorg je er in ieder geval voor dat het imago niet op het land drukt, maar op een enkel plaatsje. De farang blijven uiteraard altijd komen voor de Thaise vrouwen, ook buiten Pattaya. Er kan dan alleen niet meer voor betaalt worden maar je moet een beetje je mond gebruiken om het te krijgen 😉

  • T zegt op

   -De mooiste stranden ter wereld waar je vaak niet meer op een bedje kunt liggen en met nog eens 2000 vnl. Russen en Chinezen op een kluitje ligt ( zeker nog nooit in de Filipijnen geweest mooiere en legere stranden en zo kan ik wel even door gaan ).

   -Ongerepte natuur moet je ook al zoeken tussen de bouwputten en bouwkranen door.

   -De grenzeloze vriendelijkheid vind ik vnl. in grote steden vaak heel erg ver te zoeken.

   Niet dat het een straf is om in Thailand te zijn maar laten we het vooral niet overdrijven 😉

  • fred zegt op

   De mooiste stranden ter wereld ?? Ben jij al ooit in Algarve of Fuerteventura geweest om het even niet te ver te zoeken? Op die stranden vind je ook geen sigarettenpeukje…..terwijl in Thailand heel watstranden regelrechte vuilnisbelten zijn……En de gemiddelde Thai is vooral heel vriendelijk zolang hij wat aan je kan verdienen…..is dit niet het geval dan vind ik de gemiddelde Thai helemaal niet vriendelijker dan de gemiddelde Europeaan…integendeel.

 3. ERIC zegt op

  Als dat enkel in Thailand gebeurt? Niet dat ik het al dan niet goed of afkeur dat moet ieder voor zichzelf uitmaken.Noem mij 1 land waar het oudste beroep ter wereld niet wordt uitgevoerd?
  Indien je bvb de wel bekende ping pong shows wil zien hoef je geen 12 u te vliegen, ga naar Hamburg dit is korter bij op de reberbahn.Die grootse plannen van die dame zijn zo hypocriet als maar kan zijn. Er zullen een paar invallen zijn om vb te stellen maar business as usual. Veel eigenaars zijn hoog geplaatsten. Het zal dezelfde cinema zijn als de valse kledij en cd’s naar de buitenwereld toe. Het is vrij eenvoudig je kan Thailand bezoeken zoals je dat zelf wilt en dat is zo in de hele wereld. Ik was in china daar is het ook niet kosher.Veel van die meiden gaan in prive circuits terecht komen. Als je weet dat het minimum loon in Thailand 9000 baht is en die meiden makkelijk 25000 baht/week verdienen en er in Phuket bvb alleen al 3000 jobs in de hotels niet ingevuld geraken, dan kan je eruit afleiden dat ze weten wat ze doen en velen er voor kiezen want het is “easy money”

  • Tino Kuis zegt op

   ‘Easy money’, zeg je? Ooit wel eens een goed gesprek gehad met een Thaise prostituee, you good, handsome man? Nee, dus.

   En wat die verdiensten betreft zit je er volledig naast. Dat geldt misschien voor een enkele, jonge, knappe en charmante dame die geluk heeft. Er zijn er heel veel die weinig klanten hebben en niet meer verdienen dan 10-20.000 baht per maand. En dan praat ik nog niet over de vele vrouwen die alleen voor Thaise mannen werken.

   • Ger zegt op

    Als ze inderdaad voor genoemde bedragen werken waarom kiezen ze dan niet voor een baan voor hetzelfde geld, rond de 15.000 baht, om te werken in winkels of fabrieken ?
    Het is altijd hun vrijwillige , eigen keuze. Kijk naar de werkgelegenheid in de fabrieken. Ontzettend veel jonge vrouwen kiezen om voor 10.000 – 20.000 per maand daar te werken.

    • Fransamsterdam zegt op

     Veel dames zien het barleven als een betaalde dating site, waar ze uiteindelijk een farang hopen te vinden om mee te trouwen. Die zie je in de fabriek niet.

     • Ger zegt op

      Tegenwoordig, al 20 jaren lang, zijn er dating sites om met buitenlanders in contact te komen.
      En de vrouwen die er voor kiezen met buitenlanders om te gaan: schattingen geven aan dat dit maar een klein gedeelte van de vrouwen betreft, een paar procent. De meeste vrouwen gaan louter alleen om met de thaise mannen.
      Het is een keuze voor een beroep als sexwerker of werken in een andere baan.

  • Fransamsterdam zegt op

   Als u met ‘die meiden’ een gemiddelde Thaise dame in een bar bedoelt, is de uitspraak dat die ‘makkelijk 25.000 Baht per week’ verdienen wat overdreven. In de dure Agogo’s zijn vast wel dames te vinden die dat halen, maar dat zijn uitzonderingen.
   Een grote meerderheid van de bargirls is graag bereid u een week gezelschap te houden voor een bedrag tussen de 5000 en 10.000 Baht, zeker in het negen maanden durende laagseizoen.
   Ik ken wel bargirls die voor het grote geld gaan en 100.000 per maand verdienen (na aftrek van alle kosten), maar die gaan dan meestal een half jaartje naar bijvoorbeeld Manama, de hoofdstad van Bahrein, waar ze in hotels 24/7 beschikbaar zijn voor lieden uit omringende landen waar de regels uit de Koran wat strenger worden gehandhaafd.
   Buiten de hoge verblijfskosten en de buitengewoon onprettige werkomstandigheden aldaar komt er nog een stevig bedrag bij voor beveiliging, boete voor de onvermijdelijke overstay plus steekpenningen en wat ‘gesprekjes’ in afgesloten kamertjes op het vliegveld met de in dat kader bevoegde overheidsdienaren.
   Als de Thaise Minister de plannen doorzet, zullen meer meisjes en toeristen zich naar een buitenland begeven, wat per saldo de wereld niet verbetert en waar Thailand al helemaal niets mee opschiet.

  • John Chiang rai zegt op

   Ik denk dat 25.000 Bath per week erg overdreven is,en zelfs mocht dit in een enkel geval waar zijn,is het zeker een grote uitzondering,en zeker geen regelmaat. Hoewel vele farangs het graag anders vertellen, is het vaak zo Fransamsterdam reeds geschreven heeft vaak een betaalde dating site. De meeste Thaivrouwen leren hier hun toekomstige farang partner kennen,die ze op het platteland of in een andere Job,nooit hadden leren kennen.Er zijn echter veel vrouwen die niet het geluk hebben een goede partner te vinden,zodat ze vaak om het levensonderhoud te verdienen,iedere avond het zelfde toneeltje moeten spelen,van lief lachen,en vriendelijke woorden. Veel farangs die niet verder denken,en zich zelf als de grootsten zien,denken dat ze met deze vriendelijkheid laten zien,dat ze hun werk met groot plezier verrichten,terwijl deze vriendelijkheid niets anders is als part of the Job. Als je goed kijkt met wat voor figuren ze zich vaak afgeven om de volgende dag bijv.de huur te betalen,dan zet ik een groot vraagteken,of dit werkelijk,,easy money”is.

 4. Davidoff zegt op

  Zo zie je maar meteen aan de eerste reactie dat de gemiddelde bezoeker van Thailand erg gefocussed is op de besproken toerisme. Thailand heeft zoals Tino aangeeft een ontelbare keuzes welke zeker de moeite waard zijn en inderdaad veel te weinig bezocht worden. Omdat men zich stort op bangkok, pattaya phuket, samui, hua hin en chiangmai. Er zijn naast tempels ontel baar bijzondere gebouwen en historische locaties. Een veelzijdige natuur. Stranden, meren, bergen en uiteenlopende culturen. Daarnaast veel historische en culturele evenementen door het jaar heen. Dus JA veel meer dan alleen tempels.

  • ruud zegt op

   Er zal in Thailand best meer zijn dan bars en tempels, maar wil iemand daarvoor naar Thailand vliegen?

   Historische en culturele evenementen?
   Is er iemand die iets van de historie van Thailand weet,of daarin ook maar enigszins geinteresseerd zou zijn?
   En dan ook nog bereid zou zijn, om daarvoor helemaal naar Thailand te vliegen.
   Dat is vast geen grote markt.
   In Europa heb je schitterende historie in overvloed.

   Culturele evenementen?
   Die zijn waarschijnlijk net zo nep als de kaasdragers in Alkmaar, Zeeuws meisje en weidemelk.

   De stranden en natuurparken?
   Als je die aan wilt bevelen, moet je beginnen met te zorgen, dat ze schoon zijn en blijven en niet vol met afval liggen.
   En je zou moeten zorgen, dat de mensen stoelen en bedjes kunnen huren op het strand.
   De mensen komen niet, om de hele dag het strand op en neer te lopen en naar de zee te kijken.

   De natuurparken zouden massatoerisme trouwens helemaal niet overleven.
   Net zo min, als het koraal het toerisme overleeft.

 5. jan zegt op

  wat fred

  en wat denk je van de natuur, en de stranden , daar komen ook veel mensen voor , als je van rust wil genieten , dat kan daar heel goed , op Samui of zo ,ik ging heel vaak in de morgen met de scooter ver het oerwoud in , genieten van rust en natuur , en ff niemand tegen komen die gehaast is , puur natuur.

 6. pepijn zegt op

  Ik vind het een goed plan, ik erger me vaak aan de westerse mannen die vaak special naar Thailand komen voor 1 ding.Als het wordt beperkt in Thailand zal het meer achter de schermen gaan gebeuren, geld willen deze vrouwen (en mannen) toch blijven maken op een eenvoudige doch zeer mens onterende manier.
  Of deze toeristen zullen afreizen naar andere landen, de meeste buitenlandse bezoekers gaan echt naar Thailand voor de cultuur, het prachtige land ect.
  Vergeet de Thaise mannen niet die ook de bordelen bezoeken, dat is een veel groter probleem door hun worden ze veel meer respect loos behandelt..ik kan het weten ik heb een paar Thaise vrienden die er vroeger ook in gewerkt hebben in deze seks industrie.
  De westerse man is vaak aardig, daarom werken ze liever met hun, vele uitzonderingen daar gelaten, gekken zul je altijd blijven houden.

 7. colin de Jong zegt op

  Een groot gedeelte van Isaan is afhankelijk van de inkomsten van hun dochters in de sexindustrie enerzijds en anderzijds door de gulle gaven van Farangs die hun schatjes sponseren. Afschaffing van de sexindustrie is dodelijk voor de Thaise economie, die het toch al heel erg moeilijk heeft. Dus niet doen !

  • Tino Kuis zegt op

   Is dat zo, Colin?
   Een goede schatting is dat er per jaar 300 miljoen dollar, dat is 10 miljard baht, wordt overgemaakt naar de Isaan door sexwerkers. Dat zou overeenkomen met 100.000 sexwerkers die ieder gemiddeld 100.000 baht per jaar overmaken. Zal wel ongeveer kloppen.
   Er wonen 20 miljoen mensen in de Isaan. Dat geld van sekswerkers is dus 500 baht per jaar per inwoner van de Isaan.
   Er zijn misschien 100.000 mensen (families) in de Isaan die geheel of grotendeels afhankelijk zijn van de gelden van hun dochters in de seksindustrie.
   Jouw ‘een groot gedeelte van de Isaan in afhankelijk etc’ hoor ik vaker als excuus voor de seksindustrie en het is dus helemaal niet waar. Die westerse mannen slaan zich op de borst: ‘Kijk eens hoeveel wij bijdragen aan die arme Isaners!’ Onzin dus.
   Als de sekswerkers geen geld meer zouden overmaken naar de Isaan zouden een flink aantal families er onder lijden maar de economie van de Isaan als geheel nauwelijks.

   • ruud zegt op

    Ik weet niet, waarom 300 miljoen dollar een goede schatting zou zijn,maar geld dat naar isan wordt gestuurd door sexwerkers is niet alles natuurlijk.
    Sluit je de industrie, heb je eerst al 100.000 nieuwe werklozen in Isan van de sexwerkers die naar huis terug gaan, plus alle werklozen, die er bij komen van alle banen om de sexindustrie heen.
    Dat zijn er waarschijnlijk nog meer dan 100.000.
    Doordat de sexklanten verdwijnen, verdwijnen ook veel niet sexgerelateerde banen in horeca hotels.
    Het is maar de vraag, in welke mate dit door klassetoeristen – als die al gaan komen – zal worden gaan gecompeseerd.
    Bovendien leveren die klasse toeristen alleen maar laagbetaalde banen op voor de gewone Thai.
    Het grote geld gaat naar de rijke Thai en naar internationale hotelketens en dan het land weer uit.

    Als je de sexindustrie wilt veranderen, zul je dat voorzichtig moeten doen.
    De manier waarop het toerisme op dit moment wordt geleid, getuigt niet van veel inzicht.
    Bijvoorbeeld de mensen wegjagen van de (zwaar vervuilde) stranden en natuurgebieden.

 8. l.lagemaat zegt op

  Dat Kobkarn Wattanavrangkul voor de nieuwe Don Quichotte in deze eeuw wil spelen is moedig.
  Deze minister kan ook proberen een veenbrand met de handen te blussen.

  Het oudste beroep ter wereld valt niet uit te roeien.
  Zelfs in Nederland, waar de sociale voorzieningen veel beter zijn dan in Thailand , blijft prostitutie voorkomen.
  Legaal of niet.
  Een alternatief aan werk of uitkering wordt in Thailand niet geboden!
  Er is 1 mogelijkheid om dit probleem op te lossen:Noem ze allemaal “Mia Noi” dan bestaan er geen prostitutie meer.

 9. Leo Th. zegt op

  De seksindustrie omvat veel meer dan de door westerse buitenlanders bekende uitgaansgelegenheden in Bangkok, Pattaya en Phuket. In Hat Yai zijn ontzettend veel bordelen met vooral klanten uit het islamitsche Maleisië en in Chiang Mai worden de bordelen voornamelijk bezocht door de Thai zelf. In geheel Thailand zijn er trouwens volop karaoke bars, wat in feite bordelen zijn voor de Thai zelf. Te denken dat alleen toeristen een prostituee bezoeken is een grote denkfout, de Thaise man is een frequente bezoeker (sommige cijfers spreken van gemiddeld 2 x per maand) van een prostituee. De prostitutie in Thailand bestond al lang voordat het massa toerisme Thailand ontdekte.

 10. Michel zegt op

  Kom al sinds 1992 in Thailand en heb nog nooit van de seks industrie gebruik gemaakt. Ik denk wel dat deze industrie zich niet beperkt tot de bekende gebieden maar veel dieper in de maatschappij verweven is en dat de grenzen van deze industrie moeilijk te bepalen zijn.

 11. Pat zegt op

  Los van het feit dat de minister de inkomsten van de seksindustrie serieus onderschat, volg ik haar opinie wel dat zij het sekstoerisme wil aanpakken.

  Ik bedoel dan niet dat er geen seksuele diensten meer zouden mogen bestaan in Thailand, dat is te gek voor woorden!!!

  Wat ik wil zeggen is dat het allemaal wat minder mag en dat vooral de corruptie en eventuele uitbuiting die ermee gepaard gaat zou moeten stoppen.

  De seksindustrie in Thailand is geen gewone bedoening zoals die in bijna alle andere landen van de wereld bestaat, maar een echte commercie en een uithangbord die wereldwijde bekendheid heeft.

  Dat vind ik niet zo fijn, omdat het land en zijn vrouwelijke bevolking meer respect verdient.

  Ik zie zoveel losers van mannen die nooit verder komen dan hun Hollands of Vlaams dorpje, maar naar het verre Thailand gaan ze wel.

  En het is niet voor de schoonheid van het land of om een actieve vakantie door te brengen, wel om eindelijk ook eens te scoren bij de vrouwen…

  Ze voelen zich daar de koning te rijk met hun klein westers inkomentje, want daar kunnen de lelijke, vaak stinkende heren, wel uitpakken bij de dames.

  Later vertellen ze dan op het thuisfront met veel fierheid over hun veroveringen, die ze enkel hebben meegemaakt omdat ze wat geld konden spenderen en niet door hun knappe persoonlijkheid of uiterlijk…

  Die onrespectabele houding tegenover de Thaise meisjes vind ik verwerpelijk.

  Prostitutie is een must en een goede zaak, maar niet op de overdreven commerciële manier zoals die enkel in Thailand bestaat!!!

 12. Jack G. zegt op

  Een prachtig woord; kwaliteitstoerisme. Volgens mij zijn dat toeristen die met hun bonuspas winkelcentra met kwaliteitsartikelen leegkopen en een paar tempels en andere hotspots bezoeken in een geregisseerde omgeving.

 13. Jos zegt op

  Rijke mensen aantrekken?Het gewoon volk is niet goed genoeg ? De mooie stranden toch niet in Pattaya, vuiligheid over al straten, landgrond, en aan de stranden. Dat schaad meer dan de sex.industrie. Denk niet dat de rijke mens hier op ziet te wachten dat deze verdwijnen. Als ze dat weg doen valt het hier op zen gat, nog meer leegstand van condo’s . Is nu al het geval.

  • fred zegt op

   Rijke mensen willen voetpaden…..degelijke wegen…degelijk openbaar vervoer en geen ratten in de keukens……Rijke mensen willen veilig de straat kunnen oversteken en niet om de 100 meter geconfronteerd worden met een vuilnisbelt……Rijke mensen willen kunnen communiceren op zij minst in het Engels en aangesproken worden met hun naam en niet met Falang……Rijke mensen willen rechten en niet alleen plichten…..moet er nog zand zijn ?

 14. bona zegt op

  De vraag is in feite of dit een invloed zou hebben op het tourisme en het aantal bezoekers.
  Naar mijn mening zou het tourisme hier wel bij kunnen varen. Meer kwaliteitstouristen, die hun geld uitgeven aan bezienswaardigheden en dergelijke, en minder sextouristen die hun geld uitgeven aan drank en vrouwelijk gezeldschap, waar het geld spoorloos verdwijnt.

 15. marc965 zegt op

  Dat deze beste mevrouw maar eerst eens zorgt dat de mensen een fatsoenlijk onderwijs krijgen om te beginnen, want dat laat immense gaten zien. en veroorzaakt een deel van het probleem.
  FF uit haar ivoren toren komen,en eens rondkijken bij het volk kan daarbij helpen, als je zelf niets tekort komt is het natuurlijk makkelijk spreken.
  En wat de rijken betreft , die gaan met hun manieren en dollars naar het westen, en de mindere klasse (chinees o.a ) met nauwelijks geld en ongemanierd komt naar Thailand.
  Er zijn weinig of geen geschoolde arbeiders, het komt mij over alsof men standvastig vasthoudt aan het gegeven, alsof men hier in Thailand het warm water en het wiel uitgevonden heeft, en nog altijd niet echt beseft of mee is dat we ondertussen in de 21 eeuw beland zijn.
  Zich bijna angstig afschermen (zo komt het althans over) zal ze nog verder terugzetten in de tijd. een mooi land met ontzettend veel geproduceerde rommel op de markt en in de shops, is niet echt de oplossing voor een gezonde markt, of voor meer progress, als men enkel gefocust is op export en in mindere mate op import, tenzij overdreven taxes te innen dan is men spijtig genoeg niet echt goed bezig, denk ik zo.
  Bij deze, om de mensen een deftige toekomst te geven (en minder red light toestanden) moet men dus beginnen bij het onderwijs.
  Zelfs gestudeerde aan de unif. spreken nauwelijks Engels omdat men denkt dat Thais bij de wereldtaal hoort.
  Dat men zich maar niet teveel illusies maakt, het is niet omdat men iets gaat verbieden dat het dan ook uitgeroeid is.
  Ook in het westen zijn er die denken (meestal “slimme Politiekers”) dat als men iets verbied of een andere naam geeft , het probleem opgelost is. niets is minder waar.
  Groeten.

 16. EDDY zegt op

  onvoorstelbaar,
  Honderd duizenden leven van deze industrie en dan nog veel vertakkingen Dan zal men ook de disco’s moeten sluiten want daar komen ook veel free lancers Eigenlyk de meeste sex workers komen niet met buitenlanders in aanraking maar vele toeristen nemen toch eens een graatje mee
  Dit allemaal sluiten heeft evenveel kans dan een invasie van Ufo’s op Sukhumvit road in hartje Bangkok !

 17. T zegt op

  125000 dames werkzaam in de sexindustrie oké en de rest dan, het overig personeel in grote a go go´s en grote soapy salons ( al snel een man of 15 per zaak ) de mamasan’s en cashier’s in de beer bars, Hotelpersoneel want de rit gaat vaak naar een hotel voor de afwerking 😉 dus wie brengt je dan vaak een taxi auto of motorbike. Wat word er wel niet gedronken in al die bars etc. dus inkomsten uit belasting voor drankleveranciers in de laatste plaats ook voor Singha,Chang,Samsom noem ze maar op.

  We kunnen er lang of kort over lullen maar het opdoeken kost gewoon meer als 125000 mensen hun baan en zal Thailand miljarden EURO’S aan inkomsten doen mis lopen ( ja zo groot is die industrie dus ja )
  En ander werk dat is er dus niet zo goed gaat de economie in Thailand nu eenmaal niet op het moment.

  En wie zouden onder de streep weer de grootste slachtoffers zijn de arme bevolking in de Isaan want zoals al eerder aangegeven moeten vooral zij het van deze inkomsten hebben. Weten sommige hier wat een kilo rijst nog maar opleverd eigenlijk…

 18. Johan Bracke zegt op

  Ik ben er nog maar een paar keer geweest,maar op een eiland als koh samui,zag ik als groentje door de benen de vrouw niet meer. Als de avond valt (dat is altijd vroeg in Thailand) komen de dames uit hun schuilplaatsen (laat ik het zo noemen). Sommige hebben meerdere job’s,en proberen sávonds nog extra geld te vangen. Het wandelen met je vrienden ,naar de feeststraten ,is al een vreemde mix. Als farang ,klein en tegen de 50 ,ben ik al totaal afgeschreven in Europa. Hier moet je ver de dames en ts van je afduwen. Het is een rare overdaad waar de schoonheid verdrongen is door noodzaak om van te leven. Ooit wil ik best een thaise vrouw,maar sex heeft geen prioriteit ,als je langer dan een paar maanden wil genieten van elkaar.
  Als een regering dit wil ontmoedigen ,moeten ze eerst eens de gigantische corupte bende erachter uitschakelen. Die buiten uit en houden in stand.

 19. Rob Duve zegt op

  Als je naar Thailand op vakantie gaat om alleen seks te hebben dan ben je in mijn ogen heel gek(Genuanceerd)want Thailand heeft voor iedereen wat te bieden, of je nu van cultuur houd(musea,tempels,bedrijven bezoeken),avontuur(jungletours),relaxt(strand),sportief(duiken,vissen,kajakken),culinair(Thais leren koken en lekker eten),er is voor iedereen wel wat te doen,van het noorden tot aan het zuiden met verschillende mogelijkheden. Niemand verveelt zich en je komt echt tot rust in Thailand want de mensen zijn relaxt en heel vriendelijk. Zelf ben ik vrijgezel en in Thailand en in de avond ga ik ook wel eens naar een bar toe en in mijn geval dus een gaybar en het gebeurt ook wel dat ik dan gewoon een jongen tegen kom en we blijven dan gewoon de hele vakantie bij elkaar dus ik denk dat daar niets mis mee is,dus ik vind het raar dat Thailand nu ineens van deze bars wilt gaan sluiten maar ik denk niet dat dat snel gaat gebeuren.

 20. Björn zegt op

  Kwaliteitstoerisme? Zijn dat die mensen die in dure resorts zitten en niet of nauwelijks daaruit komen? Zo blijft het geld binnen de club rijke Thais…

  Verder ben ik nu overtuigd van de onnozelheid van ,met name ,deze mevrouw…
  Gaat zij de kip met de gouden eieren slachten?

  Thailand heeft vast wel mooie stranden ,ongerept en echt schoon niet. Thailand heeft vast wel musea ,maar buiten BKK wordt het al iets minder.

  Hoeveel geld denkt mevrouw de ministers dat er terugvleid naar Thailand door de relaties van Thaise mannen en vrouwen met buitenlanders?

  Of gaat het erom dat de minder rijke Thais niet mogen profiteren van het “toerisme”?

 21. chris zegt op

  Als je de sex-industrie wilt verkleinen (uitroeien is onmogelijk,volgens mij) moet je eerst afvragen welke omstandigheden er toe hebben geleid dat deze industrie zo groot (of in politieke termen: te groot) is geworden. En dan wat gaan doen aan de omstandigheden: een klimaat (en maatregelen) creeren die deze industrie als vanzelf verminderen. Zonder uitputtend te zijn (ik heb er geen studie naar gedaan en ook niet op nageslagen) spelen de volgende zaken een rol:
  1. de grote inkomensongelijkheid in dit land. Niet alleen daardoor stappen armere vrouwen in deze business maar ook de rijke Thais en buitenlanders betalen enorme bedragen voor sex met escorts, modellen en filmsterren (tot 1miljoen Baht per nacht). Probeer de verleiding van het geld maar eens te weerstaan als je arm bent en de driuk van familie voelt om voor hen te zorgen;
  2. de lage salarissen als je regulier werk doet. Een startend academicus krijgt 15.000 baht per maand (fulltime job). Een gemiddelde sexwerker verdient dit in een of twee weken part-time werken.
  3. de dubbele sexuele moraal: enerzijds tegen sex voor het huwelijk maar vele huwelijken zijn min of meer gearrangeerd en hebben weinig te maken met het romantische liefdesideaal. Gevolg: sex wordt een produkt. Sommige Thaise sexwerkers hebebn meer moeite met kussen dan met de geslachtsdaad.
  4. de lossere moraal van ‘westerse’ (vrijgezelle) mannen in de afgelopen decennia. Hoef ik verder niet toe te lichten
  5. de gevarieerde sex-markt (incl. ladyboys) in Thailand is met lagere vliegtarieven bereikbaar voor meerdere doelgroepen mannen (en vrouwen)
  6. het imago van Thaise vrouwen als sexy, willige stoeipoezen
  7. de hele (schimmige) business die rondom de geslachtsdaad in dit land is opgebouwd: pooiers, bars, ‘politiebescherming’ etc.
  8. meer sex op internet: heeft mijns inziens de vraag naar werkelijke sex niet verlaagd of vervangen maar wakkert deze juist aan.
  9. de positieve ervaringen van vrouwen die op deze manier een (bij voorkeur buitenlandse) partner hebben gevonden.

  Ik heb het gevoel (maar kan het niet bewijzen) dat de markt een beetje aan het verschuiven is van het gangbare bar- en nachtleven naar proberen een afspraak te maken met een Thaise vrouw via het internet voordat de man naar Thailand komt. Eerst praten, dan skype of whatsapp zodat je ziet wat je krijgt. De man wil niet naar een bar, daar gezien worden (of getraceerd via zijn mobiele telefoon) en ook speelt de angst voor HIV/AIDS een rol. En de man weet dat de genegenheid gespeeld wordt. Daarmee verschuift de sex-industruie (als je dat zo nog mag noemen) meer naar de schemerzone.

  Kortom: geen sinecure en aan een aantal zaken kan de regering mijns inziens niks doen. Alleen repressie werkt natuurlijk niet. Dat weet iedereen.

 22. happyelvis zegt op

  hier vindt je een mooi artikel of thailand deze industrie economisch wel nodig heeft, http://www.stickmanbangkok.com/reader/reader412.html en wat deze minister zegt zit wel wat in.

 23. Davidoff zegt op

  Voor de duidelijkheid!!! De minister zegt het sekstoerisme aan te willen pakken. Niet de volledige entertainment sector. Zeggen dat dan maar discos hotels en zo dicht moeten. Is onzin. Buiten dat is de industrie op commerciele vlak ontstaan door ons westerlingen, met name de Amerikanen zelf. Die hun soldaten verlof gaven en deze dus met sex stoom kunnen/konden afblazen. Er zijn meer dan 400.000 banen beschikbaar in Thailand. Als je de economie in balans wil brengen moet je gelijke koopkracht stimuleren. Dit en de export brengt meer op dan de sex industrie. Zowel financieel als sociaal en psychisch.

 24. jacques zegt op

  Net als met alles wat ter berde gebracht wordt heeft iedereen weer zijn mening klaar. De voor- en tegenstanders hebben zo hun eigen argumenten vaak gestoeld op wat ze zelf graag zouden willen. De bars vol met jonge vrouwen klaar voor de geslachtsdaad of toch meer van iets anders wat mogelijk een ander licht werpt op deze bevolkingsgroep. Het is nog steeds zo dat de gemiddelde mens in Nederland bij het horen van de term Thaise vrouw er gedacht wordt aan een hoerig type. Dit is steeds minder geworden maar het zal nog lang duren voor dat deze gedachtengoed uitgeroeid is. De Thaise vrouw heeft dus een naam opgebouwd, die wereldbekend is en dit is een doorn in het oog van de minister en ik geef haar nog gelijk ook. Er zijn ook andere manieren in het leven, hoe je om kunt gaan met elkaar. Relaties waar je bij investeert en wat opbouwt dat is veel meer nodig dan al die bars. Dat er een heleboel anderen ook een ruime boterham verdienen aan het sex gebeuren zorgt ervoor dat het moeilijk uit te roeien is. Corruptie en uitbuiting in de hand werkt. We weten het allemaal wel maar kijken de ander kant op. De verleiding en het genot voeren de boventoon bij diegene die hier ontvankelijk voor zijn. De sex toeristen die tref je overal ter wereld, maar Thailand is wel een toppertje op dit gebied. Triest maar waar. Ik zie dit niet zo snel veranderen net als de wapenindustrie in Amerika. Grootmachten waar veel geld in zit en veel zal er niet gaan veranderen. Het leven in zijn verscheidenheid. Mooier kan ik het niet maken. Ik hoop wel dat het minder zal worden met de sex business, dan ziet het leven en de mensheid in mijn ogen er weer wat beter uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website