Het noorden van de provincie Lampang is na stortbuien eergisternacht zwaar getroffen door overstromingen en waterstromen vanaf Doi Palad, Doi Phra Bat en Doi Muang Kham (doi betekent berg).

Duizenden bewoners in zes districten werden geconfronteerd met het water. Het vliegveld van Lampang is gesloten en tal van wegen zijn onbegaanbaar. Een 88-jarige man verdronk in het watergeweld.

Ander nieuws:

 • In de provincie Ayutthaya liep het 500 jaar oude Pom Petch fort onder water nadat een twee hoge oeverwal van de Chao Praya het had begeven. In drie districten staat het water 3 meter hoog; het water is afkomstig van de rivieren Pasak en Lop Buri.
 • In het district Nakhon Luang wordt geprobeerd met zandzakken het industrieterrein Saharattananakhon, waar 400 fabrieken zijn gevestigd, te beschermen. De woningen van de arbeiders staan al onder water.
 • Premier Yingluck heeft het Irrigation Department en de Electricity Generating Authority of Thailand (Egat) opdracht gegeven te rapporteren over de toestand van de dammen om de angst van het publiek weg te nemen dat ze op springen staan.
 • De chef-ingenieur van Irrigation zegt dat zijn afdeling de dammen die onder zijn beheer zijn, regelmatig inspecteert. ‘Ze zijn sterk en breken niet.’
 • De assistent-gouverneur van Egat heeft een zelfde boodschap over de Bhumibol en Sirikit dam, alhoewel de stuwmeren bijna vol zijn.

[Wanneer hebben we dat vaker gehoord: Gaat u maar rustig slapen?]

www.dickvanderlugt.nl

3 reacties op “Lampang zwaar getroffen: 6 districten onder water, 1 dode, vliegveld dicht”

 1. Chang Noi zegt op

  “gaat u maar rustig slapen” wij zitten hoog in onze condo in BKK …. eh ik bedoelde wij zorgen dat u veilig bent.

  Van massale evacuate of plannen daartoe (zoals in andere landen) lijkt geen sprake.

  Waar ik momenteel woon in Khon Kaen hebben wij er gelukkig weinig last van, hoewel ik zag dat in het zuid-oosten van de stad delen onder water stonden. Niet heel erg, wel heel vervelend als het net jouw huis is.

  Het is wel een goed moment om eens te kijken waar een mens wil wonen, en waar je relatief veilig bent voor overstromingen.

  Chang Noi

 2. guyido zegt op

  ja Noi , dat heb ik mij ook gerealiseerd nu , je moet met andere dingen rekening houden dan ik ooit gewend was te doen.

  ik heb mij de vloedwater problemen nooit gerealiseerd en bij toeval woon ik goed , in de bergen ,waar alles vandaan komt , dus nooit zo extreem is ,als waar al dat water zich verzameld.
  zoals hier dicht bij in Chiang Mai , wat deze zomer voor de tweede keer overstroomd is en niet een beetje ook.

  ik heb al verscheidene keren met de pickup door een halve meter water moeten rijden , wat een geluk ,dat ik voor zo’n auto gekozen heb ….

  het is jammer dat je bij de reakties van lezers geen fotos of filmpjes kunt meesturen.
  dat zou veel kunnen verduiden zonder omwegen.

 3. Massart Sven zegt op

  In Cha-Am is er wel al wat regen gehad maar geen grootte hoeveelheden en er is hier zeker geen sprake van eventuele overstromingen.Voor zover ik vandaag in Hua-Hin gezien heb kan je daar ook nog met droge voeten lopen als je niet in zee gaat.Ik denk dat er hier een soort micro klimaat heerst als ik hoor en lees wat de rest van Thailand te slikken krijgt dan zijn we hier tot nu toe van zeer veel ellende bespaart gebleven hopelijk blijft het ook zo.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website