Zuid-Thailand: 39 bommen in drie dagen

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: , ,
18 mei 2015

Het zuiden van Thailand heeft een aantal onrustige dagen achter de rug. Bij 39 ontploffingen in drie dagen tijd zijn in het zuiden van Thailand 22 mensen gewond geraakt. Dat maakte een legerfunctionaris vandaag bekend.

“Er waren 36 tot 39 bommen van donderdag tot zaterdag”, zei een woordvoerder van het leger. De explosies vonden plaats in de onrustige zuidelijke provincie Yala. De meeste slachtoffers liepen lichte verwondingen op, maar twee liggen nog in het ziekenhuis. Er vielen geen doden.

De eerste bommen explodeerden donderdagnacht in de provinciehoofdstad Yala. Vele bommen werden nabij elektriciteitsinfrastructuur geplaatst, blijkbaar om de energievoorziening te verstoren.

De meest zuidelijke provincies van het boeddhistische Thailand telt vooral moslims. Sinds 2004 toen de opstand in drie zuidelijke provincies van Thailand begon, kwamen duizenden mensen om het leven, niet alleen militairen maar ook steeds meer burgers.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website