Waarschuwing voor overstromingen

Het National Disaster Warning Centre laat een waarschuwing uitgaan voor iedereen in het noorden, oosten en zuiden van Thailand, in verband met locaal zware regenval.

De waarschuwing geldt voor vandaag tot en met zondag. De aanhoudende regen kan leiden tot gevaarlijke modderstromen.

Omwonenden in de buurt van waterwegen in Chiang Rai, Lampang, Phayao, Phrae, Nan, Uttaradit, Trat, Chanthaburi, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi en Satun moet zich voorbereiden op mogelijke overstromingen, modderstromen en aardverschuivingen veroorzaakt door zware regen, zo laat een woordvoerder weten.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Waarschuwing voor overstromingen door aanhoudende regen”

 1. Jan Nagelhout zegt op

  Tjonge daar gaan we weer, niet zo best. Het zal me benieuwen hoe het dit keer gaat aflopen.
  Niet te hopen dat de zooi weer overal komt blank te staan.
  Ik heb ook wel wat het idee dat ze er nou ook niet veel aan doen. Daar bedoel ik dan mee, als je een stad als Bangkok hebt bijvoorbeeld, elke klong is ook bijna wel dichtgegooid of er staat een dikke wolkenkrabber op, en er kwam nooit weer wat nieuws bij voor de afwatering, water stroomt nou eenmaal niet in het beton weg.
  Ik denk dat grote buitenlandse investeerders het ook niet echt meer zullen pikken als ze daar straks weer met de pootjes in het water staan.
  Vorig jaar gingen bijvoorbeeld de prijzen van harde schijven vet de hoogte in, vanwege die reden. Meeste mensen denken dat die zooi allemaal uit Sillicon Valley komt, maar word bijna allemaal geproduceerd in de lage lonen landen.
  Ontbossing, erosie, e.d. zorgen voor de rest, het water kan ook bijna nergens meer heen daar.
  We hopen er maar weer het beste van…….

 2. Rik zegt op

  Echt ongelooflijk ze hebben het afgelopen jaar geloof ik zo rond de 150 Billion Baht (of meer) tegen aangegooid om er voor te zorgen dat er dit jaar (bijna) geen overlast zou komen.

  Tja het blijft Amazing Thailand en je moet je altijd maar afvragen hoeveel geld er uiteindelijk gebruikt is om het probleem op te lossen (of in ieder geval een poging toe te wagen) en er verdwijnt in de verkeerde zakken.

  Maar goed je moet ook niet alles geloven wat de kranten schrijven en wat de tv laat zien want Yingluck heeft iedereen toch beloofd dat er geen overstromingen zullen zijn en die heeft er verstand van 555+


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website