Afgelopen vrijdag werd een brief van Banglamung District Licensing Unit verspreid onder alle bareigenaren in Pattaya, die bevestigde dat met onmiddellijke ingang de verkoop en het gebruik van shisha (waterpijp) in uitgaansgelegenheden verbiedt. De brief werd als “dringend” gemerkt en kondigde een strenge controle op naleving van dit verbod aan.

Een bareigenaar die wordt betrapt op verkoop van shisha kan een gevangenisstraf krijgen van maximaal 5 jaar en/of een boete van maximaal 500.000 Baht. Die eigenaar wordt ook verantwoordelijk gesteld in geval van schade of overlijden ten gevolge van de verkoop van shisha in zijn bar. De straf kan dan oplopen tot maximaal 10 jaar gevangenisstraf en/of 1 miljoen Baht.

Dat het een serieus verbod lijkt te zijn kan men afleiden uit het laatste deel van de brief. Politieagenten die bareigenaren bescherming voor geld aanbieden om shisha te kunnen (blijven) verkopen, kunnen worden gerapporteerd aan de Licensing Unit. Een dergelijke “bescherming” is illegaal en is van geen enkel nut voor de bareigenaar.

Honderden bars en nachtclubs in en rond Pattaya verkopen shisha en duizenden roken de shisha-tabak regelmatig. Met dit verbod wordt verwacht dat het gebruik van shisha in Pattaya drastisch zal verminderen, hoewel er best locaties zullen zijn, die zich niets aan deze strenge waarschuwing van de autoriteiten gelegen zullen laten liggen.

Bron: PattayaOne


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Verkoop en gebruik van Shisha verboden in Pattaya”

 1. David H. zegt op

  Een goede maatregel , stinkende walmende gewoonte was het aan het worden , tevens vond ik dat de gebruiksters na enkele inhalerings rondjes beetje te ” euforisch” werden ……, vermoed dat zo nu en dan er wel iets meer in verwerkt werd door hen …,tevens ongezonder zelfs dan het gewone roken (alhoewel…) wegens de gebruikte essences vermoedelijk chemisch voor de goedkoop!
  Hopelijk houden ze deze maatregel aan en verwaterd deze ook niet as gewoonlijk .

 2. Rob zegt op

  David,

  Waar zit het gevaar in voor het roken middels de waterpijp? Rob

  • David H. zegt op

   Laten we al eens eerst kijken naar de gewoonte om met velen aan het zelfde mondstuk te lurken…., nog nooit van hepatitis of geelzucht gehoord ? , Wel behandelbaar , maar uiterst besmettelijk middels speeksel bvb en een voorloper van hepatitis C en mogelijk voorloper alzo leverkanker . Ik vindt dat het STINKT !
   Ben geen roker zelf , maar dan ruik ik toch liever een sigarenroker in mijn buurt dan deze walmen .

 3. ruud zegt op

  Waarom het roken in de bars ook niet gelijk verbieden, of was dat officieel al niet verboden?

  • Freddy zegt op

   Roken in Bars verbieden volledig akkoord en ook alcohol die meer levens eist dan het roken lees maar Pattaya News.

 4. Michel zegt op

  Heel goede maatregel.
  Deze smerige, stinkende, arabische gewoonte hoorde naar mijn mening niet in het mooie Thailand van huis.
  Als mensen zonodig hun longen willen verzieken heb ik daar geen enkele moeite mee, maar val anderen er niet mee lastig.

 5. henny zegt op

  hahaha weer een lachertje. De militaire junta wil zoveel maar uitvoering in Pattaya blijft toch achterwege.
  De politie in Pattaya is zo corrupt zij doen wat zij willen en de militaire junta veranderd daar niets aan. Voorbeelden over; illegale gokhuizen gaan gewoon door in Pattaya. Steeds meer hoeren op de beachroad je kunt er savonds niet normaal meer wandelen.
  Verkeersovertredingen worden nog steeds illegaal af gekocht en ga zo maar door. De politie op de werkvloer is oppermachtig.

  • l.lagemaat zegt op

   Beste Henny,
   Woon jij in Pattaya dat je dit zo goed weet?
   Noem eens 1 illegaal gokhuis of tenminste in de buurt waar deze zich bevindt.
   Hoe vaak kom je op de beachroad zodat jij constateert dat er steeds meer hoeren komen?
   Zo zijn er wel meer vragen,maar dit lijkt mij wel genoeg.
   Door dergelijke reacties wordt Pattaya weer in een bepaalde hoek gedrukt .

   groet,
   Lodewijk

 6. quillaume zegt op

  Prima actie.En dan ook gelijk die kei harde muziek daar in die Arabische wijk aan banden leggen.Politie functionarissen die voor geldelijk gewin bareigenaren bescherming of andere faciliteiten aanbieden voor money deporteren naar de drie zuidelijkste provincies van Thailand.

 7. Pat zegt op

  Ik vind dit een goede maatregel, maar dat heeft meer te maken met mijn persoonlijke aversie tegen de mensen uit die welbepaalde gemeenschap die deze dingen gebruiken…

  Anderzijds mis ik wel argumenten en onderbouw in het artikel, waarom wordt het nu eigenlijk verboden??

  In ieder geval : als wij dit in het Westen zouden verbieden, dan zou politiek correct België op zijn achterste poten staan!

  Alleen al daarvoor zou een mens in een land als Thailand gaan wonen!

  • De Kind Marcel zegt op

   Op korte termijn houdt de waterpijp dezelfde risico’s voor hart en bloedvaten in als het roken van sigaretten. Het risico op tabaksverslaving is ook hoog. En aangezien het doorgeven van de waterpijp deel uitmaakt van het ritueel, is er ook risico op besmetting met herpes, hepatitis of tuberculose… Op lange termijn begint het risico op verschillende types van kanker (long-, blaas-, mondkanker, enz.) de wetenschappers ernstig zorgen te baren… (5)

   dus een geldige reden om het in België ook te verbieden ! En waarom politiek België dan op zijn achterste poten zou staan is mij een raadsel.

 8. l.lagemaat zegt op

  Ik vraag mij af hoe ze deze maatregel ook gaan toepassen in de “Arabische”straat op de vrijdagavond in een van de laatste zijstraten links in de Walkingstreet .
  Wordt hier een uitzondering voor gecreëerd?
  Pech voor de Russische dames, die daar niet mogen komen.

  groet,
  Lodewijk

 9. Fransamsterdam zegt op

  Erg jammer. De dames werden er niet zo gek van als van de alcohol en ze hadden toch het idee onder invloed te geraken. Ik heb er de laatste tijd zelf ook wel eens eentje laten opsteken. Irriteert niet meer dan een sigaret en beslist minder dan elders in de wereld gebruikelijke uitheemse rookgewoontes.
  Kost een hoop mensen hun baantje.
  Op de verspreiding van hepatitis en andere ziekten zal het gebruik nauwelijks invloed hebben. Er zijn genoeg andere methoden die daar uiterst effectief voor zijn, maar het leven is nu eenmaal niet zonder risico’s.
  Voor de bezoekers van het arab quarter is het natuurlijk helemaal sneu.
  Dat er in een openbare gelegenheid drugs werden toegevoegd is weer puur speculatie.
  Ik heb er nooit iets van gemerkt en heb er toch wel een fijne neus voor.
  Het was een redelijk onschuldig socialiserend tijdverdrijf, waar talloze toeristen ook aan meededen, en waarbij ik nou niet de indruk kreeg dat een substantieel deel daarvan thuis niet meer zonder zou kunnen.
  De enige hoop die ik nog koester is dat de handhaving van het verbod na verloop van tijd in de theoretische fase belandt.

 10. Jantje zegt op

  Zat overlaatst in een bar aan de straatkant iets te drinken. Komt er plots zo’n waterpijp tevoorschijn en even later was ik omhuld met een rookgordijn. Niettegenstaande ik zelf rook pakte het op mijn adem. Kan u zeggen dat ik mijn sigarettenrook steeds weg van mensen blaas. Ik ben dus best happy met het verdwijnen ervan. Dat het jobs kost is larie, wat deden die verkopers ervoor? Ze zullen gauw iets nieuws vinden. En dat het Arabische import is kan al helemaal niet op sympathie rekenen. Al veel te veel van die import in niet-Arabische landen, en nergens goed voor. Weg ermee!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website