De 62-jarige Ampon Tangnoppakul, beter bekend als Uncle SMS, zit al een jaar in de gevangenis.

Hij is tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens majesteitsschennis. Ampon zou in mei 2010 de toenmalige secretaris van premier Abhisit vier sms-jes hebben gestuurd die beledigend waren voor het koningshuis.

De advocaat gaat morgen in beroep bij het hooggerechtshof en zal om vrijlating op borgtocht vragen. Het beroep is gebaseerd op de volgende argumenten:

  • Het IMEI-nummer van Ampon’s Motorola kan vervalst zijn.
  • De vier sms-jes werden vanaf een lokatie gestuurd, waar Ampon nooit geweest kan zijn, want kort daarna telefoneerde hij vanaf een andere lokatie.
  • Ampon kan niet sms-en. Dit blijkt uit het feit dat hij alleen sms-jes heeft ontvangen en nooit heeft verstuurd.
  • Ampon telefoneert via True, maar de sms-jes werden via DTAC verstuurd.

Al deze argumenten zijn al eerder ter sprake geweest bij de rechtbank, maar ze werden alle door de rechter van tafel geveegd met als argument dat dit niet bewezen was door de verdediging. De advocaat hoopt dat de telefoonregistratie van de providers het hooggerechtshof weet te overtuigen van Ampon’s onschuld.

Ampon werd op 18 januari 2011 in hechtenis genomen en bijna 2 maanden geleden veroordeeld. Voor elk sms-je kreeg hij 5 jaar. Op 1 januari werd hij 62 jaar. Ampon zegt zijn familie te missen en vooral zijn kleinkinderen, voor wie hij zorgde. Op 14 januari had hij, wanneer hij vrij was geweest, op Children’s Day zijn kleinkinderen meegenomen naar de festiviteiten op de Naval Academy, ondanks het feit dat hij moeilijk loopt en mondkanker heeft.

1 reactie op “Uncle SMS stuurde sms-jes, maar kan niet sms-en”

  1. johnny zegt op

    Ik blijf het een apart verhaal vinden, bovendien komt het denk ik niet vaak voor dat men deze rechtsgang ook daarwerkelijk plaats vind. Wellicht steekt er meer achter. Je zou je moeten afvragen of deze meneer er ook reden voor had om zulks te doen. Hij zat toch in de USA?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website