Nederlandse pedofiel voor 37 jaar de cel in

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
20 januari 2012

Een Nederlander mag 37 jaar jaar lang een Thaise cel van de binnenkant gaan bewonderen. Geen pretje maar wel zijn eigen schuld. Want hij heeft zich in de badplaats Hua Hin aan kinderen vergrepen

De man was eerder ook al tot dezelfde straf veroordeeld. En nu heeft het gerechtshof in het Zuidoost-Aziatische land hem ook in hoger beroep schuldig bevonden aan kindermisbruik.

De 64-jarige man was in 2007 opgepakt in de badplaats Hua Hin. Hij en een medeverdachte zou een 12-jarige jongen tot vier keer toe hebben misbruikt. De Nederlander betaalde het slachtoffer 200 baht, omgerekend iets minder dan 5 euro, zogenaamd om zijn hotelkamer schoon te maken.

De Nederlander ontkent schuldig te zijn, de medeverdachte heeft wel bekend. Hij kreeg bijna 27 jaar gevangenisstraf, 10 jaar minder dan de Nederlander.

20 reacties op “Nederlandse pedofiel voor 37 jaar de cel in”

 1. dick van der lugt zegt op

  Welke bron hebben jullie gebruikt? Op basis van een bericht in Bangkok Post van 19 januari schreef ik het volgende:
  Een 54-jarige Nederlander heeft tevergeefs het hooggerechtshof proberen te overtuigen van zijn onschuld. Dus blijft zijn gevangenisstraf van 37 jaar ongewijzigd. De man was veroordeeld, omdat hij een 12-jarige jongen seksueel had lastiggevallen (lees: gedwongen te strippen, terwijl hij zichzelf bevredigde).

 2. rob zegt op

  Wel. als hij zich inderdaad heeft vergrepen aan dat joch hoop ik dat hij inderdaad tot zijn dood in een Thaise cel opgesloten zit. Maar het zal ook dan wel neer komen op een paar jaar cel en dan uitgeverd worden aan Nederland, waar hij dan vrolijk fluitend op Schiphol een taxi naar huis pakt.

  • Ron Tersteeg zegt op

   Ja Rob dat zou zo maar kunnen,laat die gozer maar lekker weg rotten in de Bangkwang want gedetineerden die vast zitten voor zedenmisdrijven hebben het binnen de muren heel slecht naar hun zin (ha ha dat komt er nog een keer boven op).
   die Thai die bekend heeft heeft 10jaar minder,maar is dat wel zo,is het misschien wel zodat die Thai bekend heeft en dat de Farrang automatisch de lul is en als tegen prestatie 10 jaar minder krijgt of meteen vrij rond loopt?
   Als hij inderdaad schuldig is lekker laten zitten blijf …….! met je klauwen van kinderen af. ga dan naar de gelegenheden die daar voor bestemd zijn als je van jongens houdt (18+) die zijn er natuurlijk genoeg . Voor zulke gasten moet er ook geen gratie verleent worden,in dit geval vind ik het prima dat de Thaise ambtelijke molen zeer traag is. hij zal zeker de eerste 10 jaar vast zitten want dat verdrag van uitlevering geld nog steeds geloof ik (toen Beatrix in Thailand was) .

 3. TH.NL zegt op

  Ik denk niet dat jij op de hoogte bent Rob met welke landen Nederland op dat gebied een overeenkomst heeft maar in ieder geval niet met Thailand. Dus wel even genuanceerd reageren s.v.p. De man moet terecht heel veel jaren brommen in Thailand.

  • TH.NL zegt op

   Maar…. Minister Donner van justitie waarschuwde onlangs dat het verdrag de Nederlandse gevangenen geen eerdere terugkeer garandeert. Een Thaise commissie beslist per individueel geval hierover.
   Dus zo zeker is het niet dat “meneer” over een paar jaar fluitend op Schiphol rondlooptn En terrecht!

 4. colin de jong zegt op

  De Nederlandse rechter had hem een taakstraf gegeven of een lichte gevangenisstraf. Een wereld van verschil en misschien was hij wel vrijgesproken als hij had ontkend,want de rechten van criminelen gaan veel verder dan van de slachtoffers in Nederland. Maar in Thailand prikt een rechter hier dwars doorheen, en zit altijd op het goede spoor zo is mijn ervaring.Justitie heeft 140 dossiers tegen Holleeder maar ze kunnen hem nog niet veroordelen, en alle zaken tegen de Hells Angels hebben ze ook verloren, ondanks vele bewijzen. Wat een padvindersclub.

  • Ron Tersteeg zegt op

   Ja dat klopt maar ik geloof niet in de onderzoek methoden die ze toe passen.
   En dan gaan altijd zeiken ‘o hij heeft een slechte jeugd gehad en het PBC adviseert dit of dat’
   Ze hebben verdomme iets geflikt dat zijn weerga niet kent. Dus ben ik met zo’n Thaise rechter volledig eens.

 5. hans zegt op

  De wet WOTS wet overdracht tenuivoerlegging strafvonnissen is voor thailand ingegaan op 01-4-2005, Koningin Beatrix heeft hiertoe samen met W.A, al bemiddelt in 2004 tijdens een staatsbezoek.

  En inderdaad de minister van Justitie van beiden landen moeten toestemming geven.

  Wel jammer dat onze W.A. geen leuke thaise heeft getroffen destijds, dan was de visa procedure nu vast al een stuk makkelijker geweest. ha ha

  zie nog wel eens soms die foto hangen in thailand in restaurants

 6. HansNL zegt op

  Wellicht gooi ik de knuppel in het hoenderhok, maar daar gaat hij dan

  – Je bent wel gek als je in Thailand blijft ontkennen, zeker in de wetenschap dat je straf veel hoger zal uitvallen als je niet bekent.

  – De door deze mannen ontvangen straf, schuldig of niet, staat in geen enkele verhouding tot wat meestal in dit soort zaken uitgedeeld wordt aan Thai.

  – Wat is de rol van de ouders en de politie in deze zaak?

  Zodat je zou kunnen vragen:
  – Wat speelt nog meer een rol bij deze zaak?

  Overigens, voor diegenen die menen de strafmaat van Nederland te vergelijken met de strafmaat in Thailand, wetboek van strafrecht artikel 244 en 245, daar begint het mee.

 7. BramSiam zegt op

  Het geluid van de met gezond verstand PVV stemmende Nederlander is weer goed vertegenwoordigd.
  -In Nederland is het inderdaad goed gebruik dat je schuld eerst bewezen wordt, hoewel dat toch nog wel eens fout gaat, zoals in de Puttense moordzaak en ook bij de Schiedamse parkmoord. Ik denk als je degenen te eten moest geven die in Thailand onschuldig gezeten hebben, dat je duur uit zou zijn en als je degenen te eten moest geven die schuldig niet gezeten hebben waarschijnlijk nog duurder.
  Veel forensisch onderzoek wordt hier niet uitgevoerd. Je dreigt iemand met een zware straf, tenzij hij/zij bekent. Dat werkt veel beter. Dan bekennen ze vanzelf.
  – Opmerkelijk ook dat de verontwaardiging zo hoog oploopt bij zedenzaken aangaande minderjarigen. Overcompensatie wellicht voor wat we zelf met meerderjarigen doen?
  De voorgestelde straffen liggen al gauw hoger dan bij moord. Toch denk ik dat de meesten liever slachtoffer zouden zijn geweest van een pedofiel, dan van een moordenaar.
  Het vervolgingsbeleid in Thailand is vooral gebaseerd op willekeur, die bijna iedereen kan treffen en met geld kom je bijna overal onderuit. Weinig reden voor die verheerlijking van de Thaise aanpak lijkt me.

  • nok zegt op

   Als ik het goed onthouden heb is dit de knul die door zijn vader meerdere malen op de brommer naar die farang is gebracht om misbruikt te worden. De vader heeft dat toegegeven dus het lijkt me zo klaar als een klontje Bram! Ik snap je reaktie dan ook totaal niet. Sex met meerderjarigen is een groot verschil dan met minderjarigen, zo hebben wij de wetten opgesteld en zo dienen ze nageleefd te worden door iedereen.

   Dat de verontwaardiging zo hoog oploopt is omdat kinderen niet in staat zijn zelf te beslissen over wat goed of kwaad is. Het zal je kind maar zijn dat zo misbruikt wordt. De vader van die jongen die zijn zoon naar die farang bracht om een paar (uit mijn hoofd 3-400) bahtjes te ontvangen is in mijn ogen nog meer schuldig dan de farang.

   Ik vind het prima dat Thailand tegen dergelijke viezerikken optreedt, sterker nog ik ken diverse thai die bij de undercover politie werken en dergelijke zaken moeten oplossen. Of ze hun werk goed of fout doen daar ga ik niet over, dit is Thailand en ze mogen zelf de wetten maken en handhaven zoals ze dat willen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 dus ik denk dat mensen met dergelijke ideen het voortaan wel uit hun hoofd halen dat in Thailand uit te voeren.

  • dick van der lugt zegt op

   Don’t jump to conclusions. Het meisje telefoneerde om haar familie plus de vriendin van wie ze de auto had geleend te informeren wat er gebeurd was. Daar is op zich niks mis mee.
   Ik heb helaas nooit in de krant gelezen hoe de zaak juridisch is afgewikkeld. Klopt de informatie over de waarschuwing? Juridische procedures lopen lang in Thailand, dus misschien is deze zaak nog niet afgewikkeld.
   Eigenlijk off-topic, maar dat wilde ik toch even kwijt.

  • king zegt op

   De zaak van het meisje,wat niets te maken heeft met pedofilie moet nog voorkomen.Ze valt onder het jeudrecht en dat zal misschien in haar voordeel zijn.
   Of mensen met veel geld hier beter af zijn is iets waar buitenlanders zeker niet over mogen oordelen.T.I.Ten niet buitenland.

 8. Victor zegt op

  Hadden ze in Nederland maar zulke strafmaten!!!

  Opgeruimd staat netjes voor zulke smeerlappen

 9. BramSiam zegt op

  Ik zit nog te wachten op een pleidooi voor de invoering van de doodstraf. Dan kunnen we meteen alle katholieke priesters naar Thailand sturen. Daar zijn we dan ook mooi vanaf.
  Ik pleit er gewoon voor dat een straf in verhouding staat tot het vergrijp en het lukt maar niet uit te leggen dat moord erger is dan misbruik van kinderen, hoe walgelijk dat ook is. Vrijwel niemand zou liever vermoord zijn dan verkracht.
  Helaas worden heel wat kinderen misbruikt in Thailand. Ik ken veel verhalen uit de eerste hand van meisjes die hier als kind misbruikt zijn en allemaal door vaders en ooms of dorpelingen. De meeste zijn daar toch redelijk bovenop gekomen. Met jongens zal het niet veel beter zijn. Helaas kun je stellen dat dit bijna een traditie is in Thailand, evenals in andere Aziatische landen als India en Pakistan. Deze daders zien zelden een gevangenis van binnen. Een enkeling heeft pech. Dat heet volgens mij willekeur en dat is een slechte basis voor een rechtsstaat. Straffen ingegeven door emotie trouwens ook. Dan ben je terug in de middeleeuwen toen er nog volksgerichten waren en openbare terechtstellingen.
  Persoonlijk ervaar ik de slechte rechtspositie die je in Thailand hebt en zeker als buitenlander, als grootste minpunt van dit land. Je hoeft hier geen misdaad te plegen om in de gevangenis te komen. Vraag dat nog maar eens na bij Machiel Kuyt. Zelfs een beetje pech bij een verkeersongeluk is al genoeg, want als buitenlander heb je het al gauw gedaan.

 10. king zegt op

  Vroeger werd Hua Hin overspoeld door buitenlandse pedofielen.Het werd oogluikend toegestaan De wet is veranderd en je ziet ze niet meer in het openbaar met jongens dollen vanaf 8 jaar.Nu is het een misdrijf in Thailand.In Nederland worden deze mannen gezien als geboren met een andere seksuele geaardheid.
  In Thailand krijgt zo iemand 37jaar>Omdat men ze permanent van de straat wil houden,zodat ze geen schade meer aan kunnen richten bij zeer jonge kinderen die nog zo kwetsbaar zijn.Wie eern hart heeft voor kinderen zal het met me eens zijn.

  • HansNL zegt op

   Beste King

   In Thailand krijgt een ovetreder normaal gesproken 12 jaar, bijna identiek als de strafmaat in Nederland.
   In deze zaak hebben veel andere dingen meegespeeld.
   Ik denk dat je zelf wel kunt raden welke die andere dingen zijn?
   Voorbeelden: farang, voorbeeld, buitenland laten zien kijk ons eens, het ontkennen dus het onderzoek moeilijk maken, een dader bekent duidelijk om strafvermindering de andere niet dus face, ga zo maar door.
   Ter verduidelijking, ik ben absoluut geen voorstander van pedofilie, maar de huidige gekte over pedofilie, en vooral de hoogte van de gewenste strafmaat welke vaak hoger en zwaarder is als voor moord, is overtrokken.

   Ter verduidelijking, beste King, mijn dochter is slachtoffer geweest in een zedenzaak en zwaar mishandeld.
   Zowel zij als ik zijn blij dat ze niet vermoord is.
   Neemt niet weg dat ze vele jaren later nog immer lijdt onder het gebeurde, en volgens haar zeggen meer onder de mishandeling als het andere.

   Derhalve, de gekte over de strafmaat is eigenlijk alleen maar gevaarlijk,immers, een moord wordt minder zwaar bestraft als een misdrijf tegen de zeden, dus dan maar moord……….

   En de wet in Thailand is soms een beetje ………variabel?

   • johnny zegt op

    Voor zover ik begrepen heb, gaat het hier om een stripshowtje van een 12 jarige jongen. Mag natuurlijk niet, laat dat duidelijk wezen. Maar 37 jaar de thaise lik in? En geen bekentenis afgelegd? Louter veroordeeld op de verklaring van de jongen? Is dit niet wat vreemd?

    Als een volwassen Thai zich vergrijpt aan een 13 jarige scholiere, dan komt er helemaal geen politie aan te pas, slechts een verzoek van de ouders tot schadevergoeding, laten we zeggen 100k bath.

    Hoe zit dat?

    Selectieve strafmaten? Of wil de Thaise overheid juist buitenlanders weren? Een aantal jaren geleden ging een Duitser hun al voor met 37 jaar lik.

 11. king zegt op

  Beste Hans.NL
  Als je in thailand iemand doodrijdt wordt dit minder zwaar gestraft dan wanneer je hem of haar lichamelijk letsel toebrengt.De wet wordt naar willekeur toegepast.Er zijn overal regels maar iedereen de ze moet toepassen lapt deze aan z’n laars.
  Als buitenlander kom je er vaak bekaait van af.

 12. W.Eizinga zegt op

  Ik woon hier 12 jaar, en ben en was en ook in de nabije toekomst niet van plan om ook maar een gevangene te bezoeken in een Thaise gevangenis, ze zitten er zelf voor drugs, en dan deze weer voor zedendilicten, blijf uit de criminele wereld en pak een meid van je eigen leeftijd of man voor de liefhebber, Ik weet hoe het rechtsysteem hier werkt en neem van mij aan als je niets doet ga je ook niet vast, het is waar je mee omgaat en besmet raakt. Een goede raad voor NL toeristen, mocht je wel in aanraking komen met justitie, betaal en maak dat je weg komt, al is het zwemmend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website