Voor veel buitenlanders was het terugkerende ergernis: de 90 dagen melding bij immigration. Vanaf april hoeven buitenlanders met een jaarvisum zich niet meer iedere 90 dagen bij het Immigration Bureau te melden. De digitale snelweg is dan de oplossing om je verblijf in Thailand weer te verlengen.

We schreven er al eerder over op Thailandblog maar nu is het ook officieel. De 90 dagen melding bij een jaarvisum kan nu ook digitaal.

Volgens kolonel Worawat Amornwiwat is deze nieuwe dienst er op gericht om buitenlanders in Thailand meer gemak te bieden en past het in de strategie om Thailand voor te bereiden op de regionale integratie in het kader van de ASEAN (AEC).

Buitenlanders kunnen hun 90-daagse rapportage concreet maken door het invullen van een meldingsformulier maken op de website: extranet.immigration.go.th/pibics/online/tm47/TM47Action.do of via de gebruikelijke portal www.immigration.go.th. De service vereist momenteel wel het gebruik van de webbrowser Internet Explorer, maar dat zal in de toekomst worden uitgebreid.

Bron: Bangkok Post – Online 90-day reporting for foreigners takes effect

9 reacties op “90 dagen melding buitenlanders met jaarvisum vanaf april via internet”

 1. ruud zegt op

  Voorlopig word ik nog van het kastje naar de muur gestuurd.
  Vanaf de Immigration Bureau Website word ik doorgestuurd naar IMMIGRATION BUREAU Thailand en daar vandaan weer terug naar Immigration Bureau Website Thailand.
  Het Immigration Bureau hebben we ook nog.
  Mocht iemand wel De pijl uitgang van dit doolhof hebben gevonden, houd ik mij aanbevolen.

  • Dave zegt op

   ik geloof vanaf april, logisch dus dat het nu nog niet functioneert in Maart

 2. Renévan zegt op

  Ik lees ergens anders dat de ingangs datum 1 april is, dus nu werkt het nog niet. Je kan nu wel de website bezoeken. Ik heb trouwens de site bezocht met een andere browser dan IE en als je doorklikt werkt deze ook gewoon. Je kan ook de pdf gebruiksaanwijzing downloaden, makkelijk om even te kijken hoe het werkt. Ik kwam daar o.a. tegen dat je ook het vluchtnummer moet opgeven waarmee je Thailand bent binnengekomen. En dat weet ik dus niet meer, dat schiet dus lekker op.

  • Leo Th. zegt op

   René, ik neem aan dat je nog wel weet met welke vliegtuigmij. je naar Thailand bent gekomen. Dan kan je het vluchtnr. zo opzoeken op hun site want die nrs. zijn elke dag hetzelfde. A’dam-Bangkok met EVA
   Air is bv. altijd BR76 en met China Airl. dacht ik CI066.

   • Renévan zegt op

    Hartelijk dank, inderdaad met EVA air. Ik zal BR76 onthouden. Er wordt gesproken over een onveilige verbinding. De informatie die gevraagd wordt is nu niet echt belangrijk. Op Facebook kom ik veel meer te weten over mensen.

 3. Wim zegt op

  Net even geprobeerd.
  De Extranet verwijzing werkt niet
  Doorverwijzing vaar hun site staat geschreven: under construction
  Dus hier hebben we ook niets aan

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Lijkt me normaal als er in het artikel staat “vanaf april” ?

 4. theoS zegt op

  Dit werkt, let wel, alleen met Internet Explorer van alle uitgaven. Is zeer onveilig daar het een HTTP verbinding is en er geen veiligheids certificaat voor afgegeven is. Ook heb ik gehoord dat men daar nog steeds met Windows XP werkt, lekker veilig. Al je persoonlijke gegevens vrij toegankelijk op Internet. Mij niet gezien, doe het wel persoonlijk.

 5. jogchum zegt op

  Voor mij is het ((ECHT) geen verbetering. Ik heb nooit geen computer les gehad. Stuur altijd per post mijn papieren naar het immigratie bureau + retour envelop en binnen een week heb ik dan het papiertje in huis met de nieuwe datum wanneer ik mij weer moet melden. Nooit geen enkele ergenis gehad met de 90 dagen meldingsplicht. Hoop dan ook dat het per post opsturen mogelijk blijft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website