De politie heeft nog twee andere Iraanse verdachten in het vizier. Eén man is geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden in de buurt van Sukhumvit 71, net voordat het huis aan Soi Pridi 31 door een explosie werd vernield. De andere man was in het gezelschap van de Iraanse vrouw, toen ze het huis huurde. De vrouw is begin deze maand naar Iran teruggekeerd.

– Het lijdt geen twijfel dat de materialen die gevonden zijn in het vernielde huis, identiek zijn aan wat in Georgië en India is gebruikt. De politie vond er 4 kilo C4 en magneten om de bommen aan auto’s te bevestigen. [Heb gelezen, maar weet niet meer waar, dat alleen het leger toegang heeft tot C4. Het zou dus niet vrij verkrijgbaar zijn, zoals de krant eerder schreef.]

– Vice-minister-president Yutthasak Sasiprasa zegt dat de autoriteiten vaart zullen zetten achter het onderzoek. ‘We will speed things up and try to clear things. We are friends with both Iran and Israel.’ Hij steunt het idee om de visumregels te verscherpen. Bezoekers uit Iran krijgen bij aankomst een visa on entry dat 15 dagen geldig is. De vier verdachten (drie mannen en een vrouw) hebben het afgelopen jaar verschillende malen op een toeristenvisum Thailand bezocht.

– Minister Surapong Towijakchaikul (Buitenlandse Zaken) zegt dat de explosies op Valentijnsdag geen terroristische daad waren. Hij heeft terroristen opgeroepen Thailand niet als hun basis te gebruiken. ‘Such comments – from someone supposedly in a position of authority and responsibility – are quite laughable and, ultimately, an embarrassing reflection of Thailand’s diplomatic prowess’, aldus een ingezonden brief in Bangkok Post.

– De veiligheidsmaatregelen op luchthaven Suvarnabhumi zijn verscherpt, maar werknemers van winkels op het vliegveld zeggen er weinig van te merken. De luchthaven doet geen mededelingen over de getroffen maatregelen. Een veiligheidsman zegt alleen dat er meer personeel is ingezet, zowel geüniformeerd als in burgerkleding. Verder houdt een team constant alle beelden van de bewakingscamera’s in de gaten.

Volgens de luchthaven is het business as usual, maar een bezoeker van thailandblog.nl meldt wachttijden van 2 à 3 uur bij de Immigration en dat is niet usual.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website