Een illegale Thaise arbeider heeft de politie in Taiwan 17 jaar kunnen misleiden door zich voor te doen als een Taiwanees en vloeiend Chinees te spreken. Hij werd echter ontmaskerd en gearresteerd omdat hij een populair kinderliedje niet kon zingen.

De politie van Hualien in het oosten van Taiwan pakte de 38-jarige Deebudcha Yothin op om hem aan de tand te voelen over een poging tot overval. Hij had een vervalste identiteitskaart op zak waaruit moest blijken dat hij de fabrieksarbeider Huang Ah-chun was. De politiemensen vertrouwden het zaakje niet. Ze vermoedden dat hij een illegale immigrant was en vroegen hem een populair kinderliedje in Taiwan te zingen, wat de onfortuinlijke man niet kon.

De vriendin van Deebudcha gaf toe dat hij een Thai was die al 17 jaar illegaal in het land verbleef en werkte. De politie droeg hem over aan het gerecht. Wordt hij schuldig bevonden voor de overval riskeert hij zeven jaar cel in Taiwan voor zijn uitwijzing naar Thailand.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website