Dertienhonderd soldaten en agenten hebben vanmiddag drie uur Victory Monument afgegrendeld om te voorkomen dat er tegen de coup gedemonstreerd zou worden. Ook het Bangkok Art and Culture Centre kreeg extra bewaking van driehonderd soldaten en agenten.

Bij Victory Monument, een immens groot rond plein waar veel minibusjes hun begin- en eindpunt hebben, kwam slechts een handjevol mensen opdagen. Twee vrouwen en een buitenlander werden aangehouden.

De junta liet eerder vandaag weten dat anti-junta rally’s niet meer getolereerd worden. Woordvoerder Winthai Suwaree zegt dat hard zal worden opgetreden tegen mensen die het verbod aan hun laars lappen. Het gebruik van traangas wordt daarbij niet uitgesloten.

‘Houd er rekening mee dat de situatie in het land niet normaal is. Om de orde te handhaven worden strenge maatregelen genomen. Ik zeg het nog maar eens: bijeenkomsten van meer dan vijf personen zijn verboden.’

Dinsdag en woensdag zijn tijdens protesten twaalf personen aangehouden. Zeven zijn inmiddels vrijgelaten. Een van de gearresteerden is Apichart Pongsawat, die al vervolgd wordt voor majesteitsschennis.

(Bron: Website Bangkok Post, 29 mei 2014)

4 reacties op “Junta grendelt Victory Monument af”

 1. Tino Kuis zegt op

  Die buitenlander werd aangehouden omdat hij een shirt aanhad met de tekst PEACE PLEASE.

  • Tino Kuis zegt op

   Kleine correctie, sorry. Hij had het shirt met die tekst gekocht en hield het omhoog. De twee vrouwen lieten borden zien met anti-coup teksten. Zoiets kan natuurlijk niet getolereerd worden.

   • Prathet Thai zegt op

    De legerchef verbood vorige week elke vorm van protest dit om de rust in Bangkok te doen weerkeren, lap je dit verbod aan je laars dan riskeer je een celstraf van 2 jaar.

    Dan vraag ik mij af waarom deze (Farang) Vlaming dit riskeert, er is zo vaak aangeraden om als buitenlander demonstraties te mijden, en ook al woon je een paar jaar in Thailand je bent en blijft een farang, laat dit aan de Thai over en bemoei je er niet mee.

    Hopelijk loopt het met een sisser af voor deze man, het leger laat wel met deze actie zien dat het menens is, voor je het weet wordt je vakantie met twee jaar verlengd.

   • theoS zegt op

    Zeer juist,de mensen waren meerdere malen gewaarschuwd en wat die buitenlander met die coup te maken heeft begrijp ik niet.Zijn niet zijn zaken.Als je je niet aan de wet of de nuwarende wetten houdt,wordt je gearresteerd,zo eenvoudig is dat.Ikzelf was 1 maand in Thailand en werd gearresteerd omdat ik niet stil stond bij het spelen van het volkslied,was in 1976 op de koning zijn verjaardag,voor het paleis,voordat de wet veranderd werd voor buitenlanders.Ix voor het rijden zonder rijbewijs,terwijl ik niet in het bezit was van een rijbewijs,2x voor ruzie op de openbare weg,1x voor het gooien van afval op straat en deze zaken speelden zich af in de jaren’70 en ’80.Dus dat moet dan allemaal getolereerd worden omdat men het er niet mee eens is?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website