De junta, bezig met een felle strijd tegen corruptie, uitbuiting, illegaal gokken, illegaal wapenbezit enzovoort, stopt niet bij de drempel van de kazerne.

Gisteren hebben rechercheurs en soldaten in een undercoveroperatie een generaal-majoor en vier burgers aangehouden, die verdacht worden van afpersing van kooplui in Patpong.

Het gaat om generaal-majoor Jennarong Dechawan, bijgenaamd Seh James, die op het kantoor van de permanent secretaris [de hoogste ambtenaar] van het ministerie van Defensie werkt. De vijf werden gearresteerd nadat ze in het Tawanna Bangkok hotel op de Surawongse Road [Patpong is een zijstraatje van deze weg] 2.000 baht in ontvangst hadden genomen van straatverkopers in Patpong, door de krant omschreven als ‘Bangkok’s best known entertainment strip’.

Jennarong speelt de vermoorde onschuld. Hij beweert dat hij naar het hotel was gekomen om klachten van de straatverkopers over afpersing door een maffiagroep aan te horen. Familieleden van Jennarong denken dat hij erin geluisd is. Maar Prasopchoke, hoofd van de recherche trapt niet in dat verhaaltje. Jennarong en de vier anderen worden verdacht van het afpersen van verkopers in Patpong. Basta.

Jennarong en de vier zijn in voorlopige hechtenis genomen: de burgers zitten gevangen bij de CSD (Crime Suppression Division, recherche) en de generaal-majoor in een niet bekend gemaakte legerkazerne. Daar mag hij zeven dagen zijn zonden overdenken. Het leger beslist daarna of er genoeg bewijs is om hem te laten vervolgen.

(Bron: Bangkok Post, 31 juli 2014)

3 reacties op “Generaal-majoor verdacht van afpersing kooplui in Patpong”

 1. Christina zegt op

  Zo te lezen zijn ze goed bezig. Afgelopen zondag het TV programma gezien opgelicht in Thailand.
  Zogenaamde Boeddha tempel die helemaal niet bestaat. Geen medewerking van touristen politie en er was er een die helemaal niet van politie was maar wel een jack en shirt met logo droeg en druk bezig was de touristen op te lichten. Hoop dat ze hem ook opgepakt hebben.

 2. David . H. zegt op

  Heeft er nog niemand zich afgevraagd van waar al dat militaire oorlogsspul van Assault rifles tot raketwerpers over handgranaten toe vandaan komen die men aangeslagen, gevonden of ingeleverd heeft verkregen nu…… je gaat me toch niet vertellen van de 7/11 ?

  Alle hoge officieren die in een kast van een huis wonen , van leger loon , ja ?
  Als de generaal het echt goed bedoeld en zo verder gaat zou hij wel eens een tegen reactie kunnen krijgen uit eigen stal …… Hoop het voor hem niet , indien hij het echt goed meent .

 3. Chris van het dorpje zegt op

  Ik merk wel , dat er na de overname door het leger er veel gebeurd .
  En dat bedoel ik in positiv zin .
  Maar niet alleen voor Thais – ook voor touristen
  en farangs die hier wonen .
  ik hoop , dat ze verder gaan met het aanpakken van de misstanden –
  zijn er nog veel in Thailand –
  om dit zo mooie land nog mooier te maken….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website