De woensdag in zijn flatwoning in Venlo vermoorde Wim Vorstermans lijkt het slachtoffer te zijn geworden van zijn vrouw Tina (44) uit Thailand, zo schrijft De Telegraaf vandaag.

„Een ziekelijk jaloerse vrouw. Hij had al eerder met haar gebroken uit pure angst”, vertelt een buurtbewoner.

Hoe de Venlonaar om het leven is gebracht, wil de politie niet zeggen. Woensdagmiddag meldde de Thaise zich op het politiebureau in Venlo met de mededeling dat in haar flatwoning aan de Deken van Oppensingel iets ergs was gebeurd. Toen agenten gingen kijken, vonden ze Vorstermans. De Thaise werd gearresteerd.

De gescheiden Wim dacht in Thailand nieuw geluk gevonden te hebben bij de vrouw. Al snel kwam haar ware aard echter naar boven. „Zij kon het niet hebben dat hij ook maar iets met een andere vrouw deed,” aldus de buurtbewoner.

Het leven van Vorstermans veranderde volgens de buur in een hel. Zijn vriendin bedreigde hem doorlopend en Wim vluchtte naar Nederland. Tot verbazing van zijn hele omgeving kwam Vorstermans’ Thaise vlam vorig jaar echter naar Nederland en trok bij hem in. „En waar hij bang voor was, is deze week bewaarheid geworden”, aldus de omwonende.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “‘Nederlander door jaloerse Thaise echtgenote vermoord’”

 1. In- en intriest. Ik ken zowel Tina (overigens zijn vrouw, ze waren getrouwd) en Wim vanuit de periode dat Wim pas in Thailand kwam en ze een periode in Hua Hin hebben doorgebracht. Wim was een uitermate sympatieke en beminnelijke man. Ik wens Wim’s naasten veel sterkte.

  • Matthieu, bedankt voor de correctie. Ik heb het artikel aangepast.

 2. Chris Hammer zegt op

  Dat is inderdaad een heel triest verhaal.
  Wat ik niet begrijp, hoe de vrouw Tina naar Nederland kon komen. Ze moet toch een verblijfsvergunning hebben? Wie stond voor haar garant? Was dat toch Wim?
  Ik heb Wim tweemaal ontmoet en inderdaad leek hij mij zeer sympatiek.

 3. Jan Nagelhout zegt op

  Triest, sterkte voor de familie.

  Ik begrijp alleen niet, dat als hij bang voor dat mens was, dat hij haar dan bij hem liet intrekken. Niet verkeerd bedoeld, maar zo groot zijn die Thaise vrouwtjes nou ook weer niet, dan gooi je dat enge mens desnoods met wat familie je deur uit?

  • cor verhoef zegt op

   @Jan, wat ik nog minder begrijp is hoe zij dat Visum voor Kort Verblijf heeft verkregen. Om dat te verkrijgen moet iemand financieel garant staan. Een Thaise vrouw kan echt niet zomaar in haar eentje het vliegtuig naar Nederland nemen en invullen op “purpose of visit”: Tulips.

   • Cu Chulain zegt op

    @Tjamuk, het moet alweer enige jaren geleden zijn dat die Thai naar Nederland kwamen of het moeten vermogende Thai zijn geweest. Als je een Thai naar Nederland wilt laten halen, moet je wel degenlijk garant staan en kunnen aantonen dat je inkomen voldoende is, boven de 65 vervalt deze plicht overigens. Jouw voorbeelden van Japanners en Amerikanen zijn slechte voorbeelden. Voor nagenoeg alle Afrikaanse en vele Aziatische landen geldt wel degelijk de inkomenstoets. Heel lang geleden kreeg een Thaise bij het huwelijk met een Nederlander ook een NL paspoort, deze tijden zijn allang voorbij.

    • Rob V zegt op

     Er lijken wat misverstanden te zijn. Om als niet westerling hier heen te komen heb je de volgende reguliere opties:

     – Kort verblijf: je kunt een Schengen Visum kort verblijf (max 90 dagen) aanvragen. Dit wordt vaak een toeristenvisum genoemd. Dit visum kun je aanvragen op basis van toeristenbezoek, familie bezoek, vrienden bezoek etc. Men vraagt wel bepaalde garanties, zo wil men zien of de inreisende persoon genoeg financiele dekking heeft. Dit kan door of zelf 34 euro per dag te bestede hebben of iemand in Nederland die garant voor jou staat (die moet dan een duurzaam inkomen hebben dat minstens 1 heel jaar gegarendeerd is op het moment van aanvraag en minstens 100% minimumloon bedraagt). — Dit is ook de reden dat mijn vriendin voor zichself garant stond, al moet ik al bankrekening wel aanvullen me geld van mij, ik voldeed zelf niet aan de inkomenseisen–. Dan zijn er nog wat andere eisen zoals een medische reisverzekering. Als je via een reisbureau hier een tour maakt is dat voldoende bewijs voor terug keer, anders moet je hard maken dat je reden tot terugkeer hebt (baan, kinderen, andere verplichtingen).
     Oja, ook moet je aantonen dat je onderdak hebt tijdens je verblijf hier.

     – MVV inreis visum voor niet westerlingen. Hiervoor moet je dan een examen halen op A1 niveau (en 350 euro betalen) op de ambassade (de Wet Inburgering Buitenland). Ook hier geld de duurzaam inkomenseis op 100% minimumloon. Dit was korte tijd 120% maar de overheid werdt op de vingers getikt door het EU hof. Het MVV inreis visum kost 1250 euro. Een enorm bedrag omdat alle vormen van gezinsmigratie op één hoop worden gegooid en ook indirecte kosten worden gerekend, dit brengt de kostprijs op 1060 euro (zie kamerstukken) en is heel coulant afgerond naar boven… Per 1 oktober aanstaande gaat ook een trouweis in (huwelijk of geregisteerd partnerschap) . Na aankomst moet men een VVR verblijfsvergunning aanvragen (leges: 300 euro), deze is 1 jaar gelding. Dan komt de inburgeringsplicht om de hoek kijken. De partner kan dan Nederlands doen op A2 niveau of hoger (Staatsexamens Nederlands I en II, respectievelijk B1 en B2 niveau). Na inburgering mag men een verblijfsvergunning onbepaaldetijd aanvragen (en weer dokken) en daarmee krijgt men ook diverse rechten zoals bijstand.

     ——————————-

     Heel sneu wat hier gebeurd is, rest de vraag hoe zij hier gekomen is. Deze man heeft ofwel het MVV+VVR aangevraagd of zij was hier op een visum kort verblijf. Ook dan zal hij waarschijnlijk garant hebben gestaan tenzij zij ofwel via een georganiseerde reis hier is gekomen of iemand anders vond die voor haar garant wilde staan.

     En begin maar niet over messen, ik ken de verhalen (jaloerse thaise dame gaat door het lint, trekt mes en bedreigt de man).

     • Piet zegt op

      Ik ken diverse Thai die zelf naar Europa zijn gegaan voor vakantie. Die hadden niemand die garant stond volgens mij. Het zijn geen arme Thai dus ik vermoed dat als je genoeg cash kunt laten zien je zo naar Europa kunt voor vakantie met een Schengen visum.

      • Rob V zegt op

       Als ze via een reisbureau geboekt hebben dan kan dat. Of door genoeg financiele middelen te hebben en het aannemelijk maken dat je terug zal gaan. Anders krijg je een afwijzing op gronden als “reisdoel niet aannemelijk gemaakt” of “vestigings gevaar”. Het is dus mogenlijk op eigen houdje in te reizen als toerist maar (buiten een reisbureau om) is dat niet makkelijk.

  • Cu Chulain zegt op

   @Jan, ik ken Wim niet, maar herken een dergelijke situatie wel. Uit liefde of trouw aan je vrouw kun je weleens de verkeerde beslissingen nemen. Ik heb dat destijds met mijn Aziatische vrouw ook gehad (er was toen ook een kind in het spel) en ben daardoor financieel aan de grond geraakt. Werkelijk alles wat ik had ging richting het Verre Oosten, tot zelfs mijn dochter toe. Die is gelukkig nu weer terug in Europa, zonder moeder. Wat Wim overkwam is tragisch en wens dit niemand toe. Ik heb geleerd dat achter die glimlach van Azaitische vrouwen, vaak minder prettige gedachten liggen. Helaas worden liefdevolle mensen in deze wereld, mensen die niet altijd egoistisch zijn en vaak andere mensen belangeloos helpen, vaak van alle kanten genomen, tot deze zeer extreme daad toe.

   • Fred Schoolderman zegt op

    Beste Cu Chalain, ik denk niet dat het specifiek Aziatische vrouwen betreft. In Europa heb je ook genoeg idiote vrouwen rondlopen. Wanneer iemand zijn hele hebben en houden dreigt te verliezen, dan is een mens tot rare dingen in staat.

    Het verliest van hebben en houden leidt bij een relatie breuk tussen een farang en een Thai, vaak tot desastreuze gevolgen voor de Thai en dat zeker wanneer zij in Thailand verblijft. Men kan misschien nog wel wat bezittingen hebben, maar de geldstroom van de farang is dan immers gestopt en het handje ophouden zoals hier is er in Thailand niet bij.

   • Jan Nagelhout zegt op

    Sorry hoor, ik zei dat mischien wel wat cru, en zo is dat zeker niet bedoeld.
    Maar je vlucht weg omdat je bang bent!
    Dat kan ik dan nog begrijpen, je bent daar in een land wat niet het jouwe is, ver van alles en iedereen hier in je land van herkomst.
    Maar dan ben je weer thuis, en daar staat plotseling dat kleine Thai vrouwtje voor de deur.
    Je hebt het over liefde, dat begrijp ik heel goed, ik ben ook niet van steen, maar hier hebben we het over iemand die bang is, angst, dat is wat anders dan liefde.
    Dan kan ik nog wel begrijpen dat het je zelf niet lukt, maar je bent weer in Nederland, vrienden, politie, familie, mogelijkheden genoeg, en toch is dat niet gebeurd, daar moet een reden voor zijn geweest, en liefde en angst zijn 2 verschillende dingen.
    Liefde maakt blind daar kun je niks aan doen.
    Als hij bang was, dan had hij hier weer mogelijkheden genoeg, dat is wat ik bedoelde.
    Er waren hier mensen die deze meneer kenden, die vonden hem zeer sympathiek, dus ik kan me niet voorstellen, dat hij niemand om hulp kon vragen, of dat niemand hem wilde helpen dat kleine vrouwtje er uit te zetten.
    Daar is een reden voor geweest die wij niet kennen, en ook nooit zullen weten, maar liefde kan dat volgens mij nooit zijn geweest, dat is wat ik bedoel.
    Het is en blijft een verschrikkelijke zaak helaas,

  • Fred Schoolderman zegt op

   Jan, wel eens de film “fatal attraction” gezien, met Michael Douglas? Na het zien van die film kun jij je daar misschien wat bij voorstellen. Grote of omvang, maakt een idioot echt niet minder gevaarlijk!

   • Cu Chulain zegt op

    @Fred, ik geloof het wel. Ook ik heb eerlijk gezegd met de bedkamerdeur op slot geslapen en de grote messen uit voorzorg verborgen. Je kunt een grote kerel zijn, en met een klein Thais vrouwtje te maken hebben, er zijn vele manieren waarop men je leven tot een hel kan maken, of zelfs naar het leven staan. Mannen zullen nu misschien lachen, maar ik ben normaliter echt niet angstig, maar het verandert als die persoon ook nog eens in je huis woont.

    • hansvandenpitak zegt op

     Inderdaad. Denk maar eens aan het verhaal van J. van Herpen twee dagen geleden. Ik weet van nabij dat het waar is en ik weet dat hij nu in groot gevaar verkeert. Als de boze geest uit de fles is, is er geen reden meer aan. En zoals nu blijkt is zelfs een vlucht naar Nederland geen afdoende oplossing

 4. Jan Nagelhout zegt op

  Ja die ken ik die film, en ik kan me daar ook wel wat bij voorstellen, maar dan nog.
  Je belt wat vrienden, familie, weet ik veel.
  Ze heeft geen recht van wonen daar, desnoods de politie en klaar.
  Bij relaties, kan van alles misgaan, maar dan heb je ook te maken met rechten, dat is niet een kwestie van hop even over de drempel schuiven, dus dan kun je elkaar inderdaad het leven behoorlijk zuur maken. Er hier waren geen rechten, hop, eruit desnoods met wat hulp van derden, en klaar.
  Ik wou en wil er ook helemaal niet over speculeren, dat is ook zeer zeker mijn bedoeling niet, ik begrijp het in dit geval gewoon weg niet.
  We houden om respect voor de gebeurtenissen, maar over op denk ik, het zal voor ons wel altijd een vraag blijven die niet te beantwoorden valt.

 5. ludo zegt op

  Rare reacties hier.Er is een man in nl gedood door een Thaise vrouw,en dan reageren mensen hier hoe kon zij naar NL komen.Er kon beter staan hoe voorkom je dat je door je Thaise jaloerse vriendin wordt gedood.
  Ik wens de fam van Wim alle sterkte toe met dit verlies.

  • Kees zegt op

   @ludo – wel een beetje begrijpelijk dat mensen zo reageren, maar jij hebt helemaal gelijk natuurlijk. Het gaat hier over 2 totaal verschillende zaken. Zo is in Amerika, waar illegale immigratie een ‘hot item’ is, eens een zaak waarin een illegale Mexicaan onder invloed iemand doodreed helemaal omgebogen naar een illegale immigratie issue ipv een rijden onder invloed issue, door Fox news uiteraard. Dan ga je een beetje de kant op van ‘als hij/zij het land niet was binnengekomen was het niet gebeurd’. En dat lijkt dan weer verdacht veel op de Thaise houding dat alles wat fout gaat waar een farang bij betrokken is ook de schuld van de farang is. Immers, de farang is niet in Thailand geboren en als hij hier niet naar toe gekomen was, dan was er niks gebeurd.

   In wezen verschillen we dus niet zoveel van de Thais… 😉

   Triest verhaal verder.

 6. math zegt op

  Wat ik weet van een restauranthouder die getrouwd is met een Thai is dat als men 3000 euro omgerekend geld heb staan op je bank, men dan een visa kunt aanvragen zonder garantstelling. Hij doet het via deze manier wanneer een kennis van zijn Thaise man in zijn Thais restaurant komt werken voor 3 maanden in het hoogseizoen.

  • Rob V zegt op

   Dat is dus die 34 euro per dag die je moet hebben als je van buiten Schengen komt (zie mijn eerdere bericht boven) en hier een Schengen visum kortverblijf (1-90 dagen) aanvraagt. Dat is inderdaad iets meer dan 3000 euro als je het maximaal aantal dagen blijft. Verder moet je dus logies hebben (een hotel reservering, een particulier die logies verstrekt en hiervoor het formulier “logies en/of garantstelling” heeft ingevuld, ondertkend en laten legaliseren door de gemeente), een aannemelijk reisdoel, aannemelijkheid tot terugkeer (zoals baan, kinderen of andere verplichtgen) , reisverzekering etc. Dit valt ook allemaal te lezen op de website van de NL ambassade, of eigenlijk op de site van het bedrijf waaraan ze de reserveringsprocedures hebben uitbesteed.

   Het visum kort verblijf staat echter GEEN ARBEID toe. Daarvoor moet je bij de IND een werkvisum aanvragen, maar daar gelden ook weer allerlei regeltjes voor. Dit valt weer naar te lezen op de IND site (klantenwijzer).

   Maar we raken offtopic, punt is dat je niet zomaar spontaan naar Europa kunnen. Dit moet ofwel via een georganiseerde reis zijn of door hier iemand te hebben die logiesverstrekt en/of financieel garant staat. Het blijft een trieste zaak, en het had voorkomen kunnen worden als deze man actie had ondernomen (ofdat zij nu als onderdeel van een georganiseerde reis of met zijn hulp hier heen gekomen was): aangifte van ernstige bedreiging is een gegronde reden voor de IND om een visum in te trekken en de buitenlander het land uit te zetten. Nu kan ik niet in iemands hoofd kijken, maar wellicht dacht deze man dat het allemaal niet zo fout zou aflopen? De persoon die ik ken die diverse malen met een mes bedreigt is door zijn Thaise partner is ook niet naar de politie gestapt, maar de IND bevestigde wel dat als er aangift zou worden gedaan het visum wordt ingetrokken en de dame moet vertrekken. Maar wat is wijsheid? Je kan ook hopen dat alles weer goed komt, of andere redenen hebben dat er geen actie ondernomen wordt. Het blijft speculatie naar het hoe en waarom. Laat ik het houden bij een laatste opmerking dat ik het diep triest voor deze man vind en zijn familie. Hij zat zeker niet fout of zo iets.

  • Fred Schoolderman zegt op

   Beste math, dan mag hij van geluk spreken, dat ze hem nog niet hebben betrapt, want dan kan hij zijn tent wel sluiten en dat zeker in de onderhavige geval. Wanneer je iemand van buiten de EU onder valse voorwendselen hier naar toehaalt en de persoon in kwestie dan ook nog een poging tot moord begaat, dan ben je zogezegd zwaar de klos..

   • math zegt op

    Haha Beste Fred, ik praat hier niet over poging tot moord. Ik reageer alleen hoe deze Thaise “dame” ieder jaar weer naar Spanje komt vliegen en 3 maanden meehelpt in de keuken van het Thaise restaurant. Ik vermeld alleen maar dat hij zorgt dat ze dat geld op de bank heb staan en zij dan zelf zorg draagt voor haar visum. Ieder jaar lukt het zonder problemen. Of het volgens de regels en of het onder contract is weet ik niet.

 7. Sjaak zegt op

  Ik had eens een collega, die met een Thaise getrouwd was. Hij was ongeveer 1,95 groot en wel een meter breed. Een body builder.
  We zaten op een avond in ons hotel in Mumbay (ik ben steward) en na een paar wijntjes en biertjes, begon hij over zijn huwelijk met de Thaise. Deze enorme man begon te huilen, toen hij over zijn “lief” vrouwtje sprak. Hij was er bang voor. Ze kon voor het geringste schreeuwen en tieren.
  Als hij het gewild had, kon hij haar met een klap het zwijgen toe brengen.. maar hij had angst.
  En nu terug naar Venlo… klein of groot, maar ook een klein mes kan doden. Ik kan me goed voorstellen wat er gebeurd kon zijn… hoe hoog de emoties oplopen. Ze is uitgeflipt, omdat hij angst had en voelde zich machtig…
  Wij mannen hebben vaak geleerd ons terug te houden. De meeste vrouwen niet. Ik zie dat iedere keer weer. En wat ervaar ik over Thaise mannen? Sommigen slaan hun vrouwen. Mijn vriendin heeft ook een lidteken van een mes in haar been…
  Ik heb vroeger ook al eens bij een ruzie met mijn (Braziliaanse) vrouw mijn borst naar voren gestoken bij haar dreigement mij dood te zullen steken… Stel ze had het echt gedaan… Hoe vaak zal dit niet in een (slecht) huwelijk voor kunnen komen?
  Nu maar te hopen dat zij me niet tot aan Thailand volgen zal, want ik zit midden in de scheiding….ze weet nog niet waar ik in Thailand woon…
  Ik vind het echt triest voor Wim en voor zijn naasten. Ik geloof ook niet dat veel mensen hulp hadden kunnen bieden, want wie kan zich zulke dingen uit zijn naaste omgeving voorstellen?
  Als je je verhaal vertelt, gelooft niemand je… goeie raad wel, maar daadwerkelijke hulp? Betwijfel ik.

  • Franky zegt op

   “Als hij het gewild had, kon hij haar met een klap het zwijgen toe brengen.. maar hij had angst.”

   Angst voor haar of angst voor de gevolgen?

   Een goede vriend had jaren terug veel mot met zijn NL-vrouw, tot hij haar een tik gaf! Let wel, van haar kant was er ook veel geweld geweest.

   Maar na die ENE tik stond wel de politie voor de deur, terwijl ze niet reageerden toen hij door haar werd geslagen e.d.!!!

   “Als je je verhaal vertelt, gelooft niemand je”

   Het lot van mannen die door hun vrouw worden/werden geterroriseerd!

   Maar Wim heeft nu rust (hetzij niet vrijwillig)…

   • Rob V zegt op

    Triest maar waar, men gaat er vanuit dat bij huishoudelijke onrust of zelfs geweld de man het wel gedaan zal hebben of dat op zijn minst te man zich wel kan verweren mocht de vrouw aggresief worden. Dat het vaak de mannen zijn (testoteron te hoog?) zal wel kloppen, en die vrouwen die in een BlijfVanMijnLijf huis komen verdienen compassie. Ik geloof dat er slechts één BVML huis is voor mannen. Als het twee Nederlanders is het wellicht nog lastiger, want bij aangifte (die uiteraard wel geacepteerd moet worden) mbt een buitenlandse gast kan dus de verblijfsvergunning/visum worden ingetrokken. Heeft die vriend wel eens contact gehad of daadwerkelijk aangifte gedaan van bedreigin cq mishandeling? Natuurlijk diep triest als je als slachtoffer van onderdrukking, bedreiging of geweld niet serieus wordt genomen, dat verdient niemand! Vooral niet als de boel een keertje escaleert met vrezelijke gevolgen…

 8. Sjaak zegt op

  Die collega was bang voor de gevolgen die zo’n klap kon meebrengen…

 9. jose zegt op

  Ik ken wim als een lieve zachte aardige charmante man 6Jaar geleden vertelde hij mij dat hij in thailand ging wonen en daar een leuke vrouw zocht heb er nog met hem over gepraat of het wel zo,n goed idee was Ik had jaren niks meer van hem gehoord tot ik dit verschrikkelijk bericht hoorde Ik zal wim nooit vergeten voor mij is hij altijd een goede lieve vriend geweest Ik wens familie kinderen en kleinkinderen veel sterkte Wimhad het vaak over zijn familie en kids en zijn klein\oon job Ik heb vedriet dat dit met hem gebeurd is Jose

 10. jan zegt op

  Het leven van Vorstermans veranderde volgens de buur in een hel. Zijn vriendin bedreigde hem doorlopend en Wim vluchtte naar Nederland. Tot verbazing van zijn hele omgeving kwam Vorstermans’ Thaise vlam vorig jaar echter naar Nederland en trok bij hem in. „En waar hij bang voor was, is deze week bewaarheid geworden”, aldus de omwonende.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website