Foto: Reuters

BANGKOK- De regering van Thailand moet niet langer gebruikmaken van speciale bevoegdheden die de burgerlijke vrijheden beperken. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch.

Vijf maanden geleden trok de regering extra macht naar zich toe in verband met de onlusten in Bangkok en enkele andere regio’s. Aanhangers van de verdreven premier Thaksin Shinawatra legden met acties het land gedeeltelijk stil. Door de extra bevoegdheden kunnen de Thaise autoriteiten onder meer verdachten zonder aanklacht aanhouden en vastzetten.

Volgens Human Rights Watch zijn honderden politici, activisten en academici voor verhoor meegenomen. Er zijn ook berichten dat journalisten op het matje zijn geroepen omdat ze melding hebben gemaakt van misdragingen door ordetroepen. Human Rights Watch maakt zich ook zorgen over de behandeling van gedetineerden die op geheime locaties in Thailand zouden worden vastgehouden.

Bron: RNW.nl

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website