Tot groot verdriet van vele vakantiegangers heeft opper-opperhoofd Prayut bepaald dat er op een aantal stranden in Thailand geen strandstoelen meer mogen staan zoals op het strand van Patong in Phuket.

Maar Thais zijn creatief en zeker de (voormalige) verhuurders van ligstoelen. Al twee jaar zijn strandstoelen verboden, dus bedacht men een alternatief om de toeristen een comfortabele plaats te bieden. Een zandbed met daarop een matras (zie foto boven).

Helaas dat mag nu ook niet meer…. Wat wel mag zijn matjes en een beperkt aantal parasols op 10 procent van het strandoppervlakte, maar alleen op verzoek van klanten.

Want waarom makkelijk doen als het moeilijk kan?

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Thais zijn vindingrijk: Hoezo geen ligstoelen op het strand van Phuket?”

 1. Jean Philippe zegt op

  http://www.thaivisa.com/forum/topic/960210-royal-thai-navy-declares-sand-beds-%E2%80%98illegal%E2%80%99/

 2. Eric zegt op

  Bij ons in de buurt in Phuket brengen we de gasten naar een paradijselijk strand iedere dag met bedden,maar vindingrijk zeker!

  • René zegt op

   …en waar mag dat zijn? En tegen welke prijs?

  • Cees zegt op

   Afgelopen 2 jaar me eigen stoelen en parasols mee naar het strand van Patong en nergens last van gehad. Over 3 weken zitten we er weer en de stoelen zijn al besteld. Wie gaat ons tegenhouden?

 3. John Chiang rai zegt op

  Mogen kinderen nog wel zand kastelen bouwen of wordt dit ook verboden? Ik zou graag Prayut zien als hij een halve dag op een handdoekje moest liggen. Waarom zijn ze niet in staat ,om op een bepaald deel van het strand een regeling te treffen,zodat verhuurders bijv. een pacht betalen,en een toerist de mogelijkheid heeft een strandstoel en parasol te huren. Op die manier is de toerist tevreden,en brengt tevens werkvoorziening voor diegenen die nu misschien noodgedwongen op een corrupte manier hun geld verdienen moeten. De naturist die het zonder stoel en parasol mooier vindt,kan van mij ongestoord een stukje verder op een handdoekje in de brandende zon liggen,zodat iedereen weer tevreden is.

  • jan zegt op

   Waarom?…Omdat de maffia alles in handen heeft….

   • John Chiang rai zegt op

    Ze kunnen toch bij bij het verlenen van een pacht,voor de verhuurders een zodanige regeling treffen,dat juist deze maffia zoveel mogelijk uitgeschakeld word. Hoe kan nou een regering een land naar tevredenheid van het volk regeren,als ze dit zelfs op het strand nog niet voor elkaar krijgen. Juist deze noodoplossing van zandheuvels die nu ook verboden word,waarbij iedereen zich zonder verdere vergunningen zelfstandig kon maken,is toch niets anders als een aantrekkingsbron voor deze maffia. Als in Scheveningen en Katwijk zich iedereen zonder vergunningen en verdere regelingen zelfstandig kon maken in de strandstoelen verhuur,kreeg je binnen de kortste tijd ook een maffia die met moord en doodslag zijn plaats verdedigde. Ook Thailand kan alleen functioneren met wetten en regels,die worden gecontroleerd door niet corrupte en maffiose ambtenaren,en bij deze laatstgenoemden zou men moeten beginnen.

 4. Rob E zegt op

  Niet alleen een idee van prayut. In het artikel staat duidelijk “Most tourists and local residents have applauded the ban, as it addresses a common complaint about unsightly clutter on the beaches. Some beaches had come under the control of “deckchair mafia” groups bent on squeezing as much money as possible out of every square centimetre of sand.”

  De strand maffia claimde grote gedeeltes van het strand en vroegen daar geld voor. Nu mogen ze nog parasols en ligmatjes aanbieden, maar alleen als de toeristen er om vragen.

  Het strand claimen als commerciele business mag dus niet meer en daar is heel veel voor te zeggen.

  • Nico zegt op

   Tja,

   In Bangsean stonden de strandstoelen tot aan de vloedlijn en kon je alleen over het strand lopen in het water bij vloed en op het strand bij eb en de enorme hoeveelheid ligstoelen waren hoogstens voor 15% gevuld en in het weekend wel voor 40% dus een enorme leegstand en het strand was bezet.

   Maar men had ook kunnen zeggen; maximaal een bepaalde afstand van de wandel boulevard.
   Maar ja, dan moest de politie iedere dag controleren, anders waren ze eind van de maand weer bij de vloedlijn. Zo zijn de Thai’s nu eenmaal, nemen ook stoepen en zelfs de eerste rijbaan in beslag. Tenslotte moeten de klanten toch ergens zitten.

   Toch leuk volk.
   Groetjes Nico

   • Rob E zegt op

    Nico

    Staat ook in het originele artikel.

    “Under the ban that took effect two years ago in Phuket, vendors were limited to using 10% of the space on Patong beach for their services including umbrellas, mats, food and beverage sales. Beach chairs were prohibited.”

    Maar het hele strand volbouwen zodat de toeristen alleen tegen betaling aan de maffia op het strand kunnen liggen is niet meer toegestaan.

   • ruud zegt op

    Dat is natuurlijk een kwestie van serieus optreden.
    Als de politie met een vrachtwagen de stoelen in beslag neemt en door de schredder haalt, staan die stoelen de volgende maand gegarandeerd niet meer tot de vloedlijn.
    DIE stoelen zeker niet en als de pollitie een eventuele nieuwe lading ook meeneemt, is de aardigheid er snel vanaf.
    Dan blijven ze netjes binnen de grenzen.

    Waar het in Thailand aan ontbreekt, is een To-Do lijstje.
    Vandaag gaan we het strand op en morgen controleren we op valhelmen.

 5. ruud zegt op

  Je zou toch de indruk krijgen, dat het in de bedoeling ligt, het massa toerisme op Phuket de nek om te draaien.
  Per slot van rekening lijken al die maatregelen voor de stranden uitsluitend van toepassing op de toeristengebieden.
  Mogelijk is het de bedoeling, om van Phuket een eiland met uitsluitend luxehotels en zwembaden te maken.
  Ik vraag me af, of in dat geval de niet oorspronkelijke bevolking van Phuket ook zal worden aangemoedigd, om maar te vertrekken.

 6. Rob zegt op

  Ik woon in kamala en vandaag waren er wel heel berg van die ligbed/matrassen .
  Geen probleem hoor .
  Alleen nu heeft de strandmafia al een hele tijd lemsengbeach ingepikt wil je daar naar toe dan kost het je 200 bath per persoon.
  Waarom werken voor je geld als je het zo kan inpikken, nu is werken voor sommige thai een zware straf/belediging.
  Gr Rob

 7. rob joppe zegt op

  Hier (Cha am Beach ) geen strand meer te zien alleen maar parasols , het laatste stukje strand vol met smerige troep daar mogen wij gaan zitten.
  De zoveelste ontmoediging. Jammer dat we geen foto’s kunnen plaatsen dat zou heel verhelderend werken.

 8. KhunFlip zegt op

  Verontrustende ontwikkelingen helaas. Geef mij maar het oude “consumptie verplicht” principe. Dus “gratis” gebruik maken van aanwezige stoelen, tafels, bedden, kussens, douches en toiletten mits je er ook gaat eten en/of drinken. Werkte voor ons op Koh Chang, Krabi, Jomtien, Hua-Hin altijd prima. Dit jaar waren we voor het eerst in Phuket en we moesten voor het eerst betalen voor een oude vieze plastic stoel! En 5 minuten later begon het te regenen! Geld weg!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website