De social media worden niet aan banden gelegd. Een gepland bezoek van het ministerie van ICT aan de leiding van Facebook en Google in Singapore is dit weekend niet doorgegaan. Volgens het ministerie vermijden veel gebruikers het sturen van provocerende berichten.

Pisit Pao-in, adviseur van de  permanent secretaris van het ministerie, zegt dat het militair gezag geen beleid heeft internet gateways te blokkeren of de bevolking te weerhouden social media, zoals Line, Facebook, Twitter en Instagram, te gebruiken. Dat zou een inbreuk zijn op het recht van mensen toegang te hebben tot het web en het zou een inbreuk zijn op hun privacy.

Pisit geeft toe dat het voorgenomen bezoek aan de belangrijkste social media een verkeerd beeld heeft geschapen bij het publiek. Wel houdt het ministerie de social media in de gaten om te voorkomen dat provocerende berichten worden verspreid. Maar die controle voldoet aan internationale wetgeving, zegt hij. Van 22 tot 26 mei heeft ICT 219 webpagina’s geblokkeerd omdat ze beschouwd werden als een dreiging voor het land.

Vorige week woensdag ging Facebook een uur op zwart, wat tot een storm van protest tegen censuur leidde. De black-out kwam een dag nadat de junta bekend had gemaakt dat het een panel had gevormd om het internetverkeer te onderzoeken. De junta houdt echter vol dat het niet de stekker uit de dienst had getrokken, maar dat er sprake was van een storing.

(Bron: Website Bangkok Post, 3 juni 2014)

3 reacties op “Geen ingreep in social media”

 1. Hans Mondeel zegt op

  Leuk om te lezen op een moment, dat Facebook al meer dan een uur afgesloten is.
  Ach, het zal dus wel een technische storing zijn…

  Hans Mondeel

 2. Herman lobbes zegt op

  Hier in amnat charoen is het internet (was al slecht) vreselijk kan niet meer inloggen via google ook gmail niet. Met windows gaat het ook niet zo goed, krijg steeds de mededeling pagina werkt niet meer, en moet opnieuw beginnen. Het is lastig omdat ik via gmail met mijn kids in nederland mail.
  herman

 3. David H. zegt op

  Heb zo lichtjes de indruk dat ze site per site aan het testen zijn hoe ze eventueel uit te schakelen , omdat het steeds afwisselend is dat sites niet te bereiken zijn , momenteel Pattaya addicts.com , steeds error url ….enz enz , ook op de kabel , eergisteren plots fox news uit de lucht , dan gisteren afwisselend BBC world en Bloomberg (fin. site ) , dit voor ingeval als ze het nodig vinden zeker . Het internet in Thailand was niet al te best , maar nu is het toch onberekenbaar .

  Stel je voor dat je even naar Cambodia moet om te ” internetbankieren ” als het moest plat gaan .
  Ook vandaag ergens gelezen dat de militairen hun eigen social media internet aan het maken zijn in vervanging van bvb face book , zodat je wel kunt communiceren , maar onder hun supervisie (melding was op Thaivisa.com in de News today afdeling van de mods )


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website