De rechtbank kende gisteren geen genade voor de voormalige spoorwegmedewerker die begin juli in de nachttrein van Nakhon Si Thammarat naar Bangkok het 13-jarig meisje Nong Kaem verkrachtte en vermoordde. 

De doodstraf werd niet omgezet in levenslang, wat bij een schuldbekentenis en het tonen van berouw gebruikelijk is. Volgens de provinciale rechtbank van Prachuap Khiri Khan had de verdachte niet bekend omdat hij wroeging had, maar omdat het bewijsmateriaal tegen hem dermate overtuigend was dat ontkennen geen zin had.

Dat bewijsmateriaal bestond uit een mobieltje en tablet die de verdachte had gestolen, vingerafdrukken op het raam van het treinrijtuig waarin het meisje sliep en een DNA test van bloedvlekken op zijn boxershorts, die overeenkwamen met het DNA van het meisje.

Een getuige verklaarde bovendien dat de verdachte hem gevraagd had de tablet te verkopen, maar dat had hij niet gedaan; hij leverde het bij de politie in. En een andere getuige verklaarde het mobieltje gekocht te hebben.

Behalve de doodstraf deelde de rechtbank ook nog gevangenisstraffen uit voor verkrachting (9 jaar), diefstal (5 jaar), het verbergen van een lichaam (1 jaar) en drugsgebruik (zes maanden). Een medeplichtige die op de uitkijk had gestaan, kreeg vier jaar cel. De advocaten van beiden evenals de familie van de medeplichtige gaan in beroep.

Het meisje, leerling van de Satrinonthaburi middelbare school in Nonthaburi, keerde op 6 juli met haar zussen terug naar Bangkok. De spoorwegmedewerker, die drugs had gebruikt en met collega’s had zitten drinken, verkrachtte haar terwijl ze lag te slapen, vermoordde haar en gooide het lichaam toen de trein door Prachuap Khiri Khan reed, naar buiten. Daar werd het op 8 juli gevonden.

De Spoorwegen (SRT) reageerden op de verkrachting en moord door op nachttreinen één rijtuig voor vrouwen te reserveren. De SRT beloofde ook voortaan sollicitanten en uitzendpersoneel strenger te screenen, en personeel regelmatig op drugsgebruik te testen.

(Bron: Bangkok Post, 1 oktober 2014)

Eerdere berichten:

Doodstraf na verkrachting en moord in Thaise trein
Verdachte in treinverkrachting nu al voor de rechter
Verkrachter van Kaem kreeg hulp van collega
Spoorwegdirecteur Prapat op staande voet ontslagen
De doodstraf! De doodstraf voor moordenaar Kaem

2 reacties op “Geen genade voor moordenaar Nong Kaem”

 1. Albert van Doorn zegt op

  Wij zijn niet de wet in Thailand, laat de rechts geldende straf dus maar over aan de Thaise wet.
  Ieder individu op deze wereld heeft zo zijn eigen rechtspraak, voor hem of haar zelf.

 2. Dick van der Lugt zegt op

  Op verzoek van Cor van Kampen:
  Doodstraf in Thailand
  Thailand is een van de 40 landen in de wereld die de doodstraf nog kennen. Medio juni 2012 telde het land 726 personen die tot de doodstraf zijn veroordeeld: 337 vanwege drugsdelicten en 389 vanwege moord en andere misdrijven.
  Sinds 2009 is de doodstraf niet meer uitgevoerd. Toen kregen 2 mannen een dodelijke injectie, een methode die in 2003 werd geïntroduceerd. Daarvoor werden de gevangenen doodgeschoten, de laatste keer 11 mensen in 2002. Bij de dodelijke injectie worden met een tussenpoos van 5 minuten drie chemicaliën ingespoten. Daardoor verslappen de spieren en klappen de longen ineen.
  Zaken die uiteindelijk tot de doodstraf leiden, nemen gewoonlijk 3 jaar in beslag vanwege beroepsprocedures.
  Volgens het tweede National Human Rights Plan 2009-2013 zou de doodstraf worden afgeschaft, maar op dit punt is de afgelopen 3 jaar geen enkel initiatief genomen. De afgelopen jaren hebben in de regio de Filipijnen en Cambodja de doodstraf afgeschaft.
  (Bron: Bangkok Post, Spectrum, 22 juli 2012)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website