Lezersvraag: Ervaring goederen per boot versturen vanuit Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
9 december 2017

Beste lezers,

Mijn vrouw en ikzelf hebben een contractovereenkomst getekend met 10 biologische imkers in de streek van Phrae en Lamphun voor het exporteren van 100% biologische monoflorale rauwe honing naar België. De labo resultaten van het “Central Laboratory (Thailand) Co.Ltd.” zijn uiterst goed voor deze honingsoort.

Wij zouden in 2018 voor de eerste keer 3 leveringen krijgen van deze heerlijk smakende honing van Longan bloesems.Niettegenstaande dat we labo resultaten van Thailand hebben wordt er eveneens een labo analyse door het Instituut voor Landbouw en Visserij Onderzoek te Melle. Op ons etiket zullen wij de naam van Thaise imker plaatsen, alsook het jaar van de oogst, de plaats van de oogst, belangrijke labo resultaten van Chiang Mai alsook deze van het ILVO, de houdbaarheid en dergelijke meer. Wij willen volledige transparantie naar onze klanten toe.

Onze vraag: kent iemand een rederij die de lijn Bangkok (of andere haven in Thailand) naar Zeebrugge of Antwerpen of Rotterdam op zijn programma staan heeft? Het zou telkens om +/- 20 ton gaan.

Heeft iemand ervaring met goederen per boot te versturen/transporteren vanuit Thailand?

Met vriendelijke groeten,

André


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Lezersvraag: Ervaring goederen per boot versturen vanuit Thailand?”

  1. Cees zegt op

    Doe LV Shipping in Rotterdam, vraag naar Christina. Die regelt alles voor je. Ik werk al 4-5 jaar met hun en tot nu toe zonder problemen.
    Grtz
    Cees

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  2. Ronny Cha Am zegt op

    https://www.seaconlogistics.com
    Bedrijf uit Antwerpen heeft overal ter wereld agenten die u de volledige transparante service geven en corruptie vrij. Ik werkte er vroeger mee samen voor goederen uit China. Voordeel is, als er een probleem is lossen zij dit op en als u een thaise agent heeft, kan u het zelf misschien moeten komen oplossen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  3. tooske zegt op

    Probeer Evergreen (de moedermaatschappij van o.a. eva air) http://www.evergreen-shipping.co.th/
    Plaats vertrek en aankomst invullen en je krijgt een volledig overzicht, bijna dagelijks naar den Bels.
    Anders Maesk shipping Werelds grootste nautise vervoerder.

    Ik neem tenminste aan dat je met 20 ton al snel aan een 20 ft container moet denken afhankelijk van de verpakking.

    fff googlen er zijn vast ook genoeg thaise expeditiebedrijven die deze service verlenen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. harryromijn zegt op

    Levensmiddelen naar de EU toehalen, die ik sinds 1977, doch kan een “aap” nog. In staat zijn de geëiste documentatie mbt voldoende voedselveiligheid kunnen presenteren aan de FAVV ( of NVWA) … dat is een heel ander verhaal. U wordt als importeur de EU in behandeld als de fabrikant IN de EU.
    Kijk eens naar Article 5 see Regulation (EC) No 852/2004 – EUR-Lex – Europa

    http://www.foodpackagingforum.org/Food-Packaging-Health/Regulation-on-Food-Packaging/Food-Packaging-Regulation-in-Europe

    https://www.productip.com/the-import-challenge/

    Reference: COMMISSION REGULATION (EC) No 2023/2006 of 22 December 2006 on good manufacturing practice (GMP) for materials and articles intended to come into contact with food http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2006:384:0075:0078:EN:PDF

    En anders niet huilen, als de inhoud van uw container op uw kosten vernietigd wordt.

    in hoor wel… hromijn at casema punt nl

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  5. Johan zegt op

    Twee keer goederen (huisraad) laten vervoeren door HK TRANSPACK en goede ervaringen.
    Company Name: HONG KONG TRANSPACK CO LTD. Address: 59/44 Soi Sukhumvit 26, Sukhumvit Rd. Klongton, Klongtoey Bangkok 10110. Thailand. Telephone: (66) 2259 …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  6. Johan zegt op

    Tel 22590088 Bangkok Thailand

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  7. Paul schiphol zegt op

    Beste André, neem contact op met Stefan van der Sluys via: ceo@bestgloballogistics.com Best Globel heeft wekelijkse contaner afvaarten van Bangkok naar Rotterdam. Zal ook zeker Antwerpen bedienen, maar daar maken wij geen gebruik van. Veel succes. M.vr.gr. Paul (Infixum, Coat Hangers)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  8. Van Windekens zegt op

    Neem eerst contact met Noppakaod100@gmail.com. Zeer bekwame medewerkster uit Chiangmai die samenwerkt met Schenker (Thai) LTD. Hu burelen en opslagruimtes bevinden zich in506 MOO 7 Wongwaen 2 rdt. Maehea Chiangmai 50100 Deze zorgen voor alle opslag; formulieren; verzending en levering in Belgie.(Antwerpen).
    Wel oppassen met levensmiddelen. Speciale vergunning vereist in Belgie, maar dat zullen jullie wel zelf ontdekt hebben.
    We hebben jarenlang met Noppakao Dee-Inn gewerkt, en ze is echt super-hulpvaardig. Doe haar de groetjes van Michel en Ann from Belgium.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. Pieter zegt op

    Wij versturen tot 5 containers per week met semi-verse goederen van Thailand naar NL. stuur maar email naar pjkeijzer at yahoo punt com voor advies

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  10. bob zegt op

    Afgezien van alle bovenstaande adviezen zou ik allereerst naar de verpakking in omnidozen, kratten of kisten kijken en vervolgens hoeveel van deze verpakkingen er in een 20 of 40 foot container gaan. Dat maakt het vervoer al veel goedkoper. Dan zou ik in overleg treden met een Belgische vervoerder die zonder meer in Thailand agenten heeft. Of als uin Thailand verblijft met de vele vervoerders in Laem Chabang provincie Chonburi vanwaar de container schepen vertrekken. Er zijn er te over. Let opdat deze vervoerder een agent in Antwerpen (of Rotterdam) heeft. De container of alleen de inhoud moet ook nog naar de eind bestemming.
    succes.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Paul schiphol zegt op

      Bob, goede tips. Best Global Logistics (zoals eerder door mij voorgesteld) voldoen aan al deze adviezen. Hebben een kantoor in Bangkok en Rotterdam, verschepen LCL en FCL vanaf Laem Chabang en kunnen helpen of adviseren op alle aspecten van internationaal container vervoer. Hebben beslist agent of zitten mogelijk ook zelf in Antwerpen. Nederlands sprekende staf permanent aanwezig in hun BKK office. Succes André.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website