Bij een ernstig ongeluk in Rayong zijn 6 personen gewond geraakt. Het incident vond plaats bij de Orawin Wittaya School in Pluakdaeng (Rayong).

Twee van de 6 personen zijn ernstig gewond en liggen in coma.

De pickup die staat te wachten behoort toe aan een 35 jarige leraar. Hij staat te wachten om rechtsaf te slaan. Achter hem staan twee mototbikes met studenten. Een Toyota Hilux Vigo van een 40 jarige bestuurder rijdt met hoge snelheid in op de wachtenden.

De politie onderzoekt de zaak.

Video: Ernstig ongeluk in Rayong

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/rJH8QqyrntM[/youtube]

12 reacties op “Ernstig ongeluk in Rayong (video)”

 1. pw zegt op

  De pickup die rechtsaf wil maakt denk ik de eerste fout. Het lijkt erop dat hij op de verkeerde weghelft staat. Het is een zeer irritante eigenschap van veel mensen hier in het verkeer. Ze denken dat ze alvast kunnen beginnen met het afslaan en dwingen jou feitelijk uit te wijken. Als dat dan niet kan dan knal je op elkaar.

  De tegemoet komende wagen maakt de tweede fout. Hij komt er te laat achter dat er een auto op zijn weghelft staat. Hij rijdt natuurlijk veel te hard en kan niet uitwijken omdat de vrachtwagen dat verhindert.

  De motorrijders zijn de dupe van weer een moment van Thaise stompzinnigheid.

  • Daniel VL zegt op

   Ja ik heb het filmpje meerdere keren bekeken. De wagen staat dik op het verkeerde rijvak. Links zie je het verkeer op twee rijstroken rijden. Deze wagen staat in overtreding en de tegenligger heft zijn inhaal maneuver verkeerd ingeschat. en Uiteindelijk zijn de motorrrijders het slachtoffer omdat ze zich veilig waanden (zonder helm achter de stilstaande wagen. Dus ook zij stonden op het verkeerde rijvak.
   Ik hoop dat de motorrijders en het kindje er niets van overhouden.

  • Hendrik S. zegt op

   Klopt helaas niet.

   Start het filmpje en pauzeer hem op 1 seconden, 2 seconden, 3 seconden, 4 seconden, 5 seconden, 6 seconden en 7 seconden.

   Wat ziet u?

   2 auto’s die de rechtsaf slaande auto ontwijken zonder over de strepen te gaan.

   En dan komt de auto van het ongeluk. (in een lijn waarbij, als de auto er niet had gestaan, de moeder (?) en het kind, het niet na hadden kunnen vertellen aangezien ze dan hadden klem gezeten tussen de auto van het ongeluk en de auto van waaruit de film is opgenomen.

   Mvg. Hendrik

   • Hendrik S. zegt op

    Als u goed kijkt onder in beeld ziet u ook nog een gele boog lopen op de weg. Deze houd op en is het einde van de middenberm waar niet overheen gereden mag worden. Hij houdt op dus is dit stuk bedoeld om over te steken.

    Deze auto’s en brommers staan legaal op de middenberm om over te steken.

    Veroorzaker is dus ook de schuldige

 2. Khun Peter zegt op

  En natuurlijk draagt niemand een helm, waarom zou je ook….?

 3. RuudK zegt op

  Dagelijks kun je dit soort filmpjes (1 a 2) op de zender NATION zien. Dit geeft aan dat Thaien met gepaste snelheid rijden en dat je NERGENS jezelf veilig kunt wanen, zelfs niet op het trottoir.
  Maar ik geloof dat alcohol en drugs mede verantwoordelijk zijn voor de vele idiote verkeersongevallen.

 4. Ger zegt op

  Wat ik vaak zie in dit soort situaties of bij U-turns, is dat de overstekende auto doorgang probeert af te dwingen door langzaam de strook van de tegenliggers op te gaan rijden zodat vrijbaan wordt afgedwongen (in plaats van te wachten tot er geen tegenliggers meer zijn )

  Zelf besef ik dat het regelmatig in dit soort situaties misgaat en ga dus niet achter de voorganger staan zoals de motorbikes deden. Ga dan liever iets verderop staan wachten, zeker niet achter een andere auto als ik met de motorbike ben.

  • theoS zegt op

   Dat afdwingen gebeurt vooral in Bangkok. Als je daar blijft wachten, tot er vrijbaan is, kun je wachten tot je een ons weegt. Ik leerde dat in Bangkok en gebruik het ook. Ik keek hoe een stadsbus dat deed met invoegen. Hij rijd naar het midden van de weg en draait dan zijn wielen naar links, maar de bus gaat, door zijn momentum nog steeds naar het midden en je denkt dus dat hij door rijd, wat niet gebeurt want op het laatste ogenblik, als hij geen ruimte krijgt, draait hij naar links. Deze truc paste ik toen ook toe in Bangkok en iedereen stopt voor je. Prachtig!

 5. geert zegt op

  Hebben de meeste thai wel van een gedegen rijopleiding genoten volgen mij is het wat theorie vragen wat kleuren bekijken om te zien dat je niet kleurenblind bent rondtje rijden een keer achteruit steken gaat het goed ja je bent geslaagd

  • Peter V. zegt op

   Klopt, het is verschrikkelijk simpel.
   Les is niet verplicht.
   Een tijdje terug ben ik gaan kijken in Songkhla bij de examens.
   Het is inderdaad een rondje rijden, achteruit inparkeren en klaar.
   Aan het begin vh rondje moet je linksaf slaan; dus niet je richtingaanwijzer vergeten!
   Mocht je niet geslaagd zijn, dan kan je later het onderdeel waarop je gezakt bent overdoen…

 6. janbeute zegt op

  Het maakt voor mij althans niet veel meer uit .
  Elke dag weer in het Thaise nieuws en op websites , en wat ik zo al zelf zie op de straat dagelijks .
  JA DAGELIJKS .
  Ik stop met voorbeelden aan te dragen , in mijn computer heb ik vele voorbeelden opgeslagen en weer gedelete .
  Opgenomen met mijn helm camera , niet te geloven lijkt veeal meer op russisch roulette . Het verkeer in Thailand is compleet MADNESS .
  Een politie en overheid apparaat die niks doet aan het stoppen van de verkeers killing .
  Oh ja er zijn vele cameraas langs de weg , maar wat doe je er mee .
  De film beelden worden alleen gebruikt na een verkeers ongeluk of overval .
  Waarom niet die verkeers terroristen vast nagelen na het zien van camera beelden .
  Op een kruising deze week , vol met cameraas stond ik te wachten op mijn bike , er denderde gewoon een vrachtwagen door rood .
  Denk je dat deze camera beelden ooit eens gebruikt zullen worden om de chauffeur te arresteren .
  De Killing gaat gewoon verder in Thailand .
  Ik vraag mij steeds vaker af heeft Thailand uberhaupt nog wel een functionerend politie korps .

  Jan Beute .

 7. Arjen zegt op

  De titel is fout…..

  In Thailand is dit geen ernstig ongeval, maar een zeer gebruikelijk en veel voorkomend ongeval. Zo gewoon dat het niemand iets uitmaakt. Wat zijn nu 6 gewonden?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website