Het regelmatig gebruik van e-sigaretten kan het risico op erectiestoornissen meer dan verdubbelen, zo waarschuwen artsen naar aanleiding van een onderzoek.

Volgens de Population Assessment of Tobacco and Health, een landelijke studie uitgevoerd onder 13.711 mannen in de Verenigde Staten tussen 2016-2018, hebben gebruikers van e-sigaretten 2,5 keer meer kans op erectiestoornissen dan niet-rokers, zegt Roengrudee Patanavanich, van de afdeling Community Medicine van het Ramathibodi Hospital.

Uit de studie blijkt dat nicotine en andere chemicaliën die in vloeistoffen van e-sigaretten worden aangetroffen, een negatief effect hebben op het mannelijke geslachtshormoon, testosteron.

Geldt ook voor sigaretten rokers

Voorzitter Prakit Vathesatogkit van de Action of Smoking and Health Foundation zegt dat uit onderzoek in Australië is gebleken dat mensen die één pakje sigaretten per dag roken een 40% hoger risico lopen op erectiestoornissen. Stoppen met roken is de beste behandeling is, zegt hij.

E-sigaretten zijn in Thailand streng verboden. Volgens de Thaise wetgeving kunnen importeurs van e-sigaretten tot tien jaar gevangenisstraf krijgen. De verkoop van vloeistoffen voor e-sigaretten kan verkopers tot vijf jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal 500.000 baht opleveren.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “E-sigaret zorgt voor impotentie”

 1. ruud zegt op

  De straffen voor e-sigaretten zijn nog hoger dan die voor drugs.
  Gelukkig krijg je bij goed gedrag een hoop korting op je straf.

 2. Gerard zegt op

  Zoals gebruikelijk heeft Thailand volop wetten voor van alles, maar handhaven blijft een probleem.
  Als je de dagelijkse U-tube filmpjes ziet van de bekende straten als walkingstreet pattaya of Nana en omgeving in Bangkok wordt vertoond dan zie je voldoende jonge vrouwen de e-cigaret lurken met als gevolg een wolk rook waar een vervente cigarettenroker niet aan kan tippen hoe hard men ook aan die cigaret zit te trekken. Kortom wat verbod , wat handhaven …..

 3. PEER zegt op

  Potverdorie,
  Ik rook niet en al zéker geen E-sigaret, maar heb er ook last van.
  Zou het ‘n oplossing zijn om heel even aan de E-smokers te gaan en er dan abrupt mee te stoppen, zodat je lichaamsritme verstoord wordt en mijn testoron weer volop wordt aangemaakt?
  Welcome to smokersworld!

  ps, eigenlijk ‘n vraag aan Maarten Vasbinder

 4. fred zegt op

  Ach erectiestoornissen komen er uiteindelijk ook wie nooit een sigaret of e-sigaret heeft aangeraakt. Al die bemoeienissen daar word ik zo moe van. Leven en laten leven . Laat mensen nu toch met rust en genieten van hun pleziertje. Wie doet daar nu iemand kwaad mee ? Wie wil lurken aan zo’n pijp …ga je gang.

  • Dimitri zegt op

   Wie je daar kwaad mee doet? De personen die in de onmiddellijke omgeving vertoeven. Net zoals de gewone sigaret stinken ze van uren ver maar daar wordt geen rekening mee gehouden. En dat het stinkt, daar kan ik van mee praten, heb er ene in de familie die hier de ganse dag zit te dampen.

 5. Lung addie zegt op

  Ik stelde de vraag over schadelijkheid van de E-sigaret aan mijn doctor in Belgie, dit jaren geleden toen de E-sigaret haar intrede deed. Niet specifiek betreffende, de hier aangehaalde ‘erectiestoornissen’ maar algemeen.
  Het antwoord was: ‘het kan nooit slechter zijn dan een gewone sigaret want in beiden zit evenveel chemische rommel’. Het enige verschil tussen de E-sigaret en de gewone is dat in de E-sigaret de ’teer’ ontbreekt of alleszins veel minder is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website