Beste lezers,

Na de vertaling geen huwelijksbeletsel, de legalisatie door de Thaise ministerie van buitenlandse zaken. Heeft er iemand een idee hoeveel dagen dit in beslag neemt?

Alvast dank.

Groet

Ronald (BE)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Hoe lang duurt het legaliseren van documenten?”

 1. bert zegt op

  Staat aangegeven bij de TH Buza, zo uit het hoofd 1-3 dagen.
  Eigenlijk had je alles daar ter plekke kunnen regelen, vertalen en legaliseren.

 2. Sjaak S zegt op

  Hallo Ronald,
  Je schrijft een beetje onduidelijk, dus ik weet niet precies wat je wilt weten of hoe ver je al bent.
  Ik kan je wel het volgende laten weten: als jij een legalisatie van je huwelijkspapieren nodig hebt, moet de vertaling aan bepaalde eisen voldoen die door het ministerie van buitenlandse zaken in Bangkok stellen.

  Ik had, toen ik ging trouwen, mijn papieren hier in Hua Hin laten vertalen. De dame in het vertaalbureau waarschuwde me echter: het kon zijn dat zij bepaalde termen verkeerd geschreven had en dat deze vertaling niet werd geaccepteerd door het ministerie.
  En ze had gelijk. Het waren een paar woordjes, maar het document moest opnieuw vertaald worden.
  Je kunt veel geld en tijd sparen door het volgende te doen:

  Ga met je documenten ‘s morgens naar het ministerie van buitenlandse zaken. Kijk op de tweede verdieping, waar je je melden moet uit naar jonge mensen die met stapels papieren rond lopen. Toen ik daar was, waren het een stuk of vier die de hele dag bezig waren. Deze werken voor vertalingsbureau’s en maken het je heel gemakkelijk.
  Ze weten precies wat er door het ministerie verlangd wordt en geven ook garantie dat het goed wordt. Je kunt je hele papierkraam aan hun afgeven. De prijzen weet ik niet uit mijn hoofd, maar waren zeer redelijk. Jij kunt daarna naar huis gaan en zij zorgen voor de verdere rest voor alles: vertaling, legalisatie en ze sturen je documenten naar je thuis, tenzij je anders afspreekt.

  In de regel duurt het geheel één dag.

  Succes!

 3. Dolf. zegt op

  Als je ‘s morgens in de lange, lange, lange rij staat aan te schuiven gewoon wat vloeken en met je papieren zwaaien ! Er komt dan wel een Thai op je af en vraagt of je problemen hebt … . Dan moet je gewoon antwoorden dat je papieren DRINGEND moeten gelegaliseerd worden. Wedden dat je papieren dezelfde dag in orde zijn, mits natuurlijk … ? Dezelfde persoon kan je ook helpen bij je huwelijk, mits … natuurlijk !
  Ik heb het allemaal meegemaakt en die legalisatie + het huwelijk was op 1 dag geregeld !

  • Leo Th. zegt op

   Dus gewoon een grote bek opzetten heeft effect. En iedereen maar klagen over normale omgangsvormen in de openbare ruimte.

 4. Alex zegt op

  In ons geval alles in een dag afgewerkt. Vertaling konden we zelfs op wachten.

 5. henry zegt op

  Als u de documenten voor 10 am afgeeft kan u ze vanaf 14 uur afhalen.
  U moet dan wel bereid zij de de speedfee te betalen die 400 Baht per pagina ipv 200 Baht is.

  Beneden is er een cafetaria waar u iets kan eten en drinken,

  Vertaling van nederlandlandstalig gelegaliseerde documenten kan u terplaatse laten doen , duurt ongeveer 45 minuten. Er lopen tientallen runners van vertaalkantoren rond.

  u kan deze ook late vertalen door Consular, kost 200 Baht per pagina maar met dan wel een dag langskomen, en ze dan nog eens laten legaliseren.

  • Jan S zegt op

   Tegen een geringe vergoeding kunnen ze ook aangetekend geretourneerd worden

 6. Jasper zegt op

  Tegenover de Nederlandse ambassade in Bangkok zit een bureautje, “transam”oid, ze kunnen je met alles helpen. Je levert je spullen in, zij verzorgen de rest foutloos. Spoed is (uiteraard) duurder, ik meen in 1 dag, maar voor alle papieren bij elkaar mischien 25 euro extra…
  Als je het vergelijkt met de bedragen die de ambassade rekent voor een handtekeningetje bijna voor niets, dus!

 7. Peter zegt op

  Voor het gebouw van Buitenlandse Zaken (mijn vrouw noemde het consum) waren meerdere motorbike-couriers welke voor vertaalburea’s werkten. Binnen ongeveer 1 uur waren ze terug met de vertaling (geef een copie mee en niet het origineel). vervolgens naar binnen en na een paar uur konden we de gestempelde zaken meenemen.

 8. andre zegt op

  Informatie over de Bitcoin wereld.

  http://www.bitcoinspot.nl


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website