In een eerdere posting werd geschreven over de problemen met de Langstaartmakaken als gevolg van de droogte en voedseltekort. Dit zelfde probleem begint zich nu ook voor te doen in de verschillende national parken in Thailand.

Experts waarschuwen, dat dieren naar bewoonde gebieden trekken op zoek naar water en voedsel. In zowel het Kao Yai park als het Kui Buri natuurgebied worden kunstmatige drinkplekken aangelegd om zo problemen het hoofd te kunnen bieden.

In de krant “The Nation” verklaarde Dr. Alongkarn Mahanop dat wilde dieren zoals olifanten massaal lijden door het gebrek aan water en daarom de natuurgebieden verlaten op zoek naar water om zo te kunnen overleven.

Volgens deskundigen is de situatie in het Khao Yai park bijzonder catastrofaal omdat in die regio zich vele hotels en resorts bevinden, die ook het water aan het gebied onttrekken, waardoor de bronnen en rivieren met een tekort beginnen te kampen.

Kanchanaphan Khamhaeng, directeur van het Kui Buri Nationalpark heeft reeds voeder – en waterplaatsen op een afstand van 2,5 kilometer van de ananasplantages laten aanleggen om zo de dieren op afstand te houden.

Militairen zorgen om de dag dat er water aangevoerd wordt en controleren tegelijkertijd op bacteriën zodat er geen ziektes gaan ontstaan.

2 reacties op “Droogte in Thailand: Problemen voor dieren in nationale parken”

  1. Rien van de Vorle zegt op

    Zonder meer heb ik met betrokken dieren te doen en dat is een groot probleem maar ik zie een groter probleem voor het grootste deel van de Thaise bevolking. De impact op de korte en lange termijn is enorm. Maar waar ligt het probleem? Ik las dat het China is die dammen in het hogere gedeelte van de Mekong rivier sluiten. Zodoende hebben ze macht over aan de rivier liggende landen. Als compensatie biedt China nu leningen aan die landen aan om ze daarmee nog meer afhankelijk van China te maken.

    • Pieter zegt op

      Dat klopt Rien, je hebt helemaal gelijk. Doordat China een groot aantal dammen in de Mekong heeft gebouwd, regent het al maanden niet in Thailand. Daar komt nog bij dat in 2015 het regenseizoen lang op zich liet wachten. Dit laatste zal te maken hebben met het feit dat China onderhandelingen over leningen nogal traineert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website