(Jeppe Gustafsson / Shutterstock.com)

Zeker 500.000 doses van de 1,5 miljoen door de Verenigde Staten gedoneerde Pfizer vaccins worden toegewezen aan eerstelijns zorgpersoneel, zo heeft het ministerie van Volksgezondheid gisteren bekend gemaakt. Woordvoerder Rungrueng Kijphati ontkent de geruchten dat slechts 200.000 doses naar hen gaan. Tevens zegt hij dat VIP’s of militairen geen voorkeursbehandeling krijgen.

Een cardioloog van de faculteit geneeskunde van de Chiang Mai University trok de toewijzing van de vaccins in twijfel. Rungsrit Kanjanavanit beweert op Facebook dat hij tijdens een bijeenkomst had vernomen, dat de regering van plan is om slechts 200.000 van de 1,5 miljoen doses die door de Verenigde Staten zijn gedoneerd, toe te wijzen aan eerstelijns medisch personeel.

Rungsrit zegt dat de regering aanvankelijk beloofde 700.000 doses te verstrekken aan medisch personeel, maar dat aantal werd later verlaagd tot 500.000 en is vervolgens teruggebracht tot 200.000.

“Als cardioloog met een matig risico om het virus op te lopen, hoef ik nog geen booster-injectie. Ik kan leven met de lage immuniteit van de twee Sinovac injecties en zal wachten tot er genoeg vaccins zijn voor iedereen. Maar als de 300.000 ontbrekende doses, van het Pfizer-vaccin, uiteindelijk aan VIP’s en hun familieleden zouden gaan, dan heb ik daar bezwaar tegen.”

Op een persconferentie zondag verwierp woordvoerder Rungrueng de claim als ‘nepnieuws’. Hij zei dat 500.000 doses van Pfizer bestemd zijn als boostershots voor eerstelijns personeel. Ze worden vanaf begin augustus toegediend.

Ook de geruchten over het voortrekken van VIP’s ontkende hij. “Het is niet waar dat een deel van het Pfizer-vaccin bestemd is voor VIP’s. De vaccins zijn voor gezondheidswerkers en risicogroepen. VIP’s hebben geen prioriteit,” aldus de woordvoerder van het ministerie.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website