Vanaf juni kunnen toeristen en belangstellenden veiliger een ritje maken over de beruchte Birmaspoorlijn (Death Railway). Dan zijn de herstelwerken klaar waarbij bielzen en rails worden vervangen.

De 335 meter lange houten Tham Krasae brug (foto) wordt in de tussentijd verstevigd. Boven de Tham Krasae sectie, waar in februari rotsblokken op de rails vielen, worden ter bescherming netten opgehangen. De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd op 126 kilometer van de 415 kilometer spoorlijn. Het gaat daarbij om het stuk tussen het station Nong Pladuk (Ratchaburi) en Nam Tok (Kanchanaburi). De hele spoorlijn loopt van Ban Pong (Ratchaburi) naar Thanbyuzayat in Myanmar (Birma).

Veel toeristen combineren een excursie naar Kanchanaburi met een bezoek aan de beruchte Birma-spoorlijn, ook wel Dodenspoorlijn genoemd. Deze spoorweg, die Thailand met Birma moest verbinden, werd gedurende de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden door krijgsgevangenen aangelegd onder dwang van de Japanners. Er vielen daarbij vele slachtoffers.

Om een indruk te krijgen van de verschrikkingen mag een bezoek aan het oorlogsmuseum niet ontbreken. Op de erebegraafplaats kom je ook veel graven tegen van Nederlandse slachtoffers van de Birmaspoorlijn.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website