Diefstal van schildpadeieren op strand Phangna

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
9 januari 2020

Zeldzame zeeschildpad eieren, die naar verwachting tot de lederschildpad behoren, werden gestolen van een strand in de zuidelijke provincie Phangna.

De chef van KhaoLampi – Hat Thai Mueang National Park vertelde dat parkambtenaren sporen van een grote zeeschildpad gevonden hadden, die tijdens hoogtij rond middernacht eieren zouden gaan leggen op het strand. Deskundigen controleerde later de plek en vonden slechts twee onbevruchte eieren van de lederschildpad. Over 50 eieren wordt verondersteld dat ze uit het gat gestolen waren.

De betrokken autoriteiten verzamelen nu bewijsmateriaal dat in het gebied is achtergelaten om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de diefstal. Marine expert ASST Prof Thorn Thamrongnawasawat postte een bericht op zijn Facebook dat de Leatherback Turtle een beschermd dier is.

Degenen, die deze eieren verkopen of illegaal bezitten, kunnen 3 tot 15 jaar gevangenisstraf tegemoetzien en een boete tussen 300.000 aan 1.500.000 Baht.

Iedereen, die een tip geeft, die leidt tot de arrestatie van de dader zal een beloning van 20.000 Baht ontvangen uit het Fonds, opgericht door een groep, die deze lederschildpadden beschermt, liet Dhr. Thorn weten.

Hij geloofde dat ongeveer 50 lederschildpad eieren verdwenen zijn en dit aantal is een derde van de lederschildpad eieren in dit ei-legseizoen, dus betrokken provinciale ambtenaren, moeten actie ondernemen. (TNA)

Bron: Pattaya Mail

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website