De nieuw aangestelde minister van Toerisme en Sport, Pipat Ratchakijprakan, zegt dat het waarborgen van de veiligheid van toeristen zijn meest urgente taak is. “Thailand moet toeristen het vertrouwen geven om het land veilig te kunnen bezoeken.”

Hij beloofde dat de nieuwe regering alles in het werk zou stellen om alle toeristen zich welkom te laten voelen, maar benadrukte dat alle beleid afhankelijk was van de mening van de premier. “Persoonlijk denk ik dat ons land een van ’s werelds topbestemmingen is en we zullen proberen toeristen uit landen met een sterke economie uit te nodigen om Thailand te bezoeken,” zei hij. “We zullen onze inspanningen spreiden over veel groepen. Ik wil toeristen het beste comfort bieden, maar we moeten eerst luisteren naar het beleid van de premier. ”

Pipap zei verder, dat hij zichzelf twee doelen had gesteld: het toerisme van het land stimuleren, en daardoor belangrijke inkomsten genereren, maar ook om te helpen veelbelovende junior atleten klaar te stomen voor senior successen.

“Ik denk dat veel mensen van over de hele wereld naar Thailand willen komen en dat we hier grote sportevenementen moeten organiseren, omdat dit zou helpen extra inkomsten te genereren voor het land,” zei hij.

Over de sportkant van zijn ministeriële rol zei hij dat hij hoopte meer evenementen van wereldklasse naar het land te trekken. “Op dit moment hebben we al de Moto GP, en de premier heeft de mogelijkheid genoemd om een ​​race-evenement op wereldniveau te houden (een sport die hardlopen combineert met bergwandelen), evenals e-sport”, zei Pipat.

Lezersvraag: Heeft u nog suggesties voor deze minister?

Bron: The Nation

9 reacties op “De nieuwe Thaise minister van Toerisme en Sport”

 1. Cornelis zegt op

  ‘Alle beleid afhankelijk van de mening van de premier’??? Wat is de rol van deze minister dan?

  • Rob V. zegt op

   Minister of staatssecretaris, wat een hondenbaan:
   https://www.facebook.com/maneehaschair/photos/a.534246353382359/1359592000847786/?type=3&theater

   Er zitten niet voor niets generaals (voormalig NCPO junta) in het kabinet. De strategie die deze groene mannen hebben uitgezet is het pad voorwaarts niet??

 2. Rob zegt op

  Hoezo democratie, de (oud)generaal blijft dus alles bepalen, vreemde uitlating van de minister, tenzij het waar is natuurlijk.

 3. teun zegt op

  Het getuigt van weinig eigen initiatief en plannen. Als je in 1 interview al 2-3 keer expliciiet stelt, dat alles wel afhankelijk is van de mening/goedkeuring van de premier. Dat belooft weer veel voor de democratie de komende jaren. Senaat bestaat uit legergezinde leden, de ministers dansen naar de pijpen van de premier. En die is dan formeel niet meer het hoofd van het leger, maar waarschijnlijk zal de huidige legerleider ook eerst toestemming moeten vragen voor al zijn acties/plannen aan de premier. Als iedereen vooraf toestemming aan de premier moet vragen dan bestaat daar een woord voor. Het woord wil me maar niet te binnen schieten ………….

 4. John Chiang rai zegt op

  Zou goed zijn dat deze minister zich anders als veel van zijn voorgangers,ook ging verdiepen waarom toeristen überhaupt naar Thailand komen.
  Het is niet alleen zoveel mogelijk een garantie van veiligheid,maar ook de vele in de ogen van westerse bezoekers onzinnige regeltjes en wetten die velen het vakantie/leven verzuren.
  Als je veel van deze regels en wetten,die reeds vaker op Thailandblog.nl aan de order geweest zijn goed bekijkt,krijg je vaak de erge twijfel of een Thaise minister van toerisme überhaupt weet wat werkelijk als wens of storend gezien word van veel toeristen.

 5. Wil van Riel zegt op

  Misschien ‘n goed idee om de toerist visa eenvoudiger
  te maken en gewoon via internet!
  Toerist prijzen hanteren geeft ook geen gevoel van welkom
  zijn en eventueel de corrupte politie heropvoeden!!

 6. janbeute zegt op

  Enkele suggesties voor deze minister.
  Doe eindelijk eens wat aan die tientallen meters lange wachtrijen bij binnenkomst dankzij de vingerscan bij de immigratie op Swampie airport.
  Doe eindelijk eens wat aan de scams bij de taxi en boot en waterscooter verhuurders.
  Doe eindelijk eens wat aan de corruptie bij de politie als het om toeristen gaat.
  Doe eindelijk eens wat aan het dubbelprijzen systeem bij het bezoeken van parken en musea ed.
  Doe eindelijk eens wat aan die onzinnige regels van niet roken of alcohol vrije dagen het sluiten van strandstoelen op bepaalde dagen.
  Doe eindelijk eens wat aan de huidige alleen maar aan geld en persoonlijk gewin denkende mentaliteit van de meeste Thai die werken in de toeristen industrie.
  Men komt tenslotte hier op vakantie is het niet.

  Jan Beute.

 7. chris zegt op

  Als je de politieke (en bedrijfs-)cultuur in dit land een beetje kent, dan weet je dat de minister-president ( en de directier, de president, de dean, de CEO) geen ‘primus inter pares” is (de eerste onder gelijken) maar de baas van het spul. Dat was zo met Thaksin, met Abhisit/Suthep, met Yingluck (toen was Thaksin opnieuw de baas; Yingluck was een kloon), Somchai en Samak (ook toen was Thaksin de baas). Niets nieuws onder de zon dus met deze regering.
  Ministers worden niet aangesteld om hun kennis van zaken op het betreffende vakgebied, niet om hun management-kwaliteiten, niet om hun politieke ervaring maar vanwege hun positie in machtige clans.
  De goede ministers stellen vakkundige topambtenaren aan en/of hebben vakbekwame adviseurs. Maar je moet natuurlijk wel luisteren naar de PM.

 8. Julien zegt op

  Moderator: Onleesbaar door verkeerd gebruik van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website